Megafaun - Gather, Form & Fly (2009)

Folk
Label: Hometapes

1. Bella Marie (1:29)
  2. Kaufman's Ballad (3:56)
  3. The Fade (2:54)
  4. Impressions of the Past (5:32)
  5. Worried Mind (3:19)
  6. The Process (2:31)
  7. Solid Ground (4:50)
  8. Darkest Hour (4:20)
  9. Gather, Form & Fly (4:25)
  10. Columns (4:33)
  11. The Longest Day (3:51)
  12. Guns (7:21)
  13. Tides (2:35)
avatar van Tha)Sven
Met stip de beste ontdekking van 2009. Zal mij niks verbazen als ik deze plaat binnen een aantal weken op 5 sterren heb staan.
Verfrissend, vernieuwend, vrolijk, verrassend en verschrikkelijk goed.

chrismusic
Vocaal klinkt het erg goed ik vond het instrumentaal bij sommige nummers wat tegen vallen, dus voor mijn gevoel had er meer ingezeten.

avatar van Chronos85
Ik vind dit toch wel een heel fijn plaatje. Folkrock van de bovenste plank! Een nummer als Solid Ground zou zo op Exile On Mainstreet passen! 4* met een halfje uitloopmogelijkheid...

avatar van Tha)Sven
Megafaun is een overblijfsel van DeYarmond Edison, die relatief onbekende folkband waar ook Justin van Bon Iver in speelde. Het lijkt wel alsof het vertrek van Justin een onbalans veroorzaakte bij de anderen. Het ene moment zwijmel je weg in de kalme melodische nummers als Worried Mind en The Longest Day, het andere moment word je meegesleept in een rustgevend, hypnotiserend deuntje in Guns om vervolgens terecht te komen bij een bluesy nummer als Solid Ground. Het album is ontzettend divers, ondanks de (simpele) techniek bij enkele nummers. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van drie zangers en een gastoptreden van een zangeres draagt daar ook aan. Desondanks is het toch samenhangend. Het vergelijkt zich het makkelijkst met een roadmovie, waar je door wilde bossen, liefelijke weidevelden en mysterieuze moerassen trekt. Allemaal unieke ervaringen die toch een ding gemeen hebben, namelijk dat ze allemaal onderdeel maken van een geweldige en memorabele ontdekkingsreis.

avatar van Chronos85
De hoes, en vooral de letters zijn wel een ietsjepietsje lelijk. Gelukkig is er genoeg compensatie...

avatar van Chronos85
Wel grappig dat je het leuk vind Sven. Gezien je Top 10 ben je meer een liefhebber van Rock/Metal/Electro-achtige muziek. Lof voor je smaakverbreding (als ik dat goed zie)!

avatar van De Daniël
Oh man, kan dit nog beter worden dan Silent Signs? Wat een mooie hoes trouwens.

avatar van De Daniël
Heel dubbel gevoel bij deze plaat, nummers als The Fade en The Longest Day vind ik meteen uitzonderlijk mooi. De rest moet ik denk ik vaker luisteren, dan ontdek je vaak pas hoe de nummers in elkaar steken. Begin op 3,5.

avatar van De Daniël
Wordt zeker wel beter en beter dit hoor. Durf al naar de vier sterren te gaan vooral vanwege de gewaagdheid van de nummers. Ze hebben duidelijk geprobeerd van de platgetrapte paden af te stappen en het diepere bos in te gaan.

avatar van Chronos85
Megafaun komt volgende week vrijdag, 27 november, in de Bitterzoet.

avatar van De Daniël
Ik weet het mijn vrind. Ik wilde heen, maar ik kan niet helaas.

avatar van Eliaass
De luisterbeurt kon me maar boeien tot nummertje 4, maar ondertussen weet ik al beter. Het is echt een sterk album.

avatar van De Daniël
Had ik ook op het begin. Ik vond er maar weinig aan. Toch zaten veel nummers wel voordurend in mijn hoofd en later bleek het allemaal wel erg goed in elkaar te steken.

avatar van My Addiction
Megafaun on Vimeo

altijd leuk zo'n filmpjes
(Gravensteen van Gent )

avatar van My Addiction
Toffe band! Echt mijn style muziek, The Fade en The Longest Day is echt prachtig.

Megafaun zal te zien zijn op het Incubate festival (11 t/m 18 September) en zal op Maandag de 11e spelen!

Meer informatie: Incubate Blog » Blog Archive » [Incu Thursday] First names for Incubate 2011 announced: Megafaun, Mater Suspiria Vision, Indian and many others - inlog.org

indiegator
Wat is dit voor mega goeie (onbekende band)!!!

Ik maar luisteren naar de nieuwe Bon Iver. Dit is mega

avatar van The Scientist
staan 10 september live in groningen .. en ook nog op andere plekken in iig nederland

indiegator
Ga ik achteraan!

avatar van blonde redhead
En er is een nieuwe plaat die al te beluisteren is op luisterpaal. Dus als je weet en zin hebt om toe te voegen ga je gang.