Chris Rea - The Road to Hell, Part 2 (1999)

Label: Warner Bros.

1. Can't Get Through (8:17)
  2. Good Morning (5:23)
  3. E (6:06)
  4. Last Open Road (3:46)
  5. Coming Off the Ropes (5:44)
  6. Evil No2 (5:33)
  7. Keep on Dancing (4:22)
  8. Marvin (5:05)
  9. Firefly (4:42)
  10. I'm in My Car (4:40)
  11. New Times Square (4:44)
avatar van Ronald5150
Tien jaar na "The Road to Hell" komt Chris Rea met "The Road to Hell Part 2". Nu richt Rea zijn pijlen op de invloed van het internet op onze kinderen. Waar Rea me tekstueel wel weet te overtuigen, schort het mijn inziens op "The Road to Hell Part 2" aan de muzikale omlijsting. Rea kiest voor een aanpak die te ver afstaat van zijn kenmerkende geluid. Begrijp me niet verkeerd: ik kan experimenteerdrift wel waarderen, maar in dit geval pakt het mijn inziens niet goed uit. Het album klinkt te overgeproduceerd en wil geforceerd modern klinken. Dit gaat ten koste van de boodschap van het album en aan muzikale overtuiging. Respect voor de poging, maar voor mij werkt het tegendraads en is de genietbaarheid van dit album voor mij persoonlijk zeer beperkt. Enkele goede momenten kunnen "The Road to Hell Part 2" niet redden en daarom staat dit album nog niet eens in de schaduw van het illustere eerste deel.