MC Esoteric - Saving Seamus Ryan (2009)

Alternatieve titel: SSR

Label: Fly Casual

1. Studio Time / Goodbye (3:54)
  2. The Darkest Park (2:28)
  3. Punks Shoot & Steal (1:22)
  4. Plotting My Revenge (3:47)
  5. Mass General / Benny Macko Theme (3:27)

met Main Flow en Blacastan

6. I Need a Dope Beat (3:57)
  7. Bar Thief (3:24)
  8. I Rap Too Much (3:00)
  9. Spending the Day Together (4:49)

met K. Flay

10. Advice on Indie Solo (4:42)

met Masta Ace

11. No Features (2:41)
  12. Hold On (5:18)

met Qwill

13. Selling Spidey (3:20)
  14. Take Him to the Bridge (3:34)
  15. The King Is the Dog (2:19)
  16. Chocolate Popcorn (3:18)
  17. The Wrong Attitude (3:36)
  18. My Audition (3:20)
  19. Good Fight (4:37)
  20. Back to the Lab (3:02)
avatar van MJ_DA_MAN
Damn, en dan staat ie al opeens op de site terwijl ik er nog nergens iets over had gelezen (op een oud interview na) . Er zijn zelfs al previews.

avatar van jelmer19
MJ_DA_MAN schreef:

En ik moet zeggen dat het niet slecht klinkt. Wel veel nummers!

avatar van MJ_DA_MAN
Eso heeft ook alles zelf geproduceerd.

avatar van MJ_DA_MAN
Toch niet helemaal waar; nummer 10 en 20 door 7L en de nummers 12, 14 en 17 door DC The Midi Alien.

Erg benieuwd verder .

avatar van Rhythm & Poetry
I Need a Dope Beat is een erg gaaf nummer. Dat einde is heel grappig en verder rapt Esoteric op een erg frisse manier. Hij doet me een beetje denken aan Jay-Z die er wel heel veel plezier in heeft. Ben benieuwd wat ik van de rest van dit album vind.

Het duurt wel te lang en dat is echt jammer. Verder een verdienstelijk album, regelmatig erg leuke producties, grappige tussenstukjes op de tracks zelf (misschien iets te veel van het goede, maar ja) en een Esoteric die redelijk rapt maar net niet het hele album kan dragen. Al met al is SSR een prima plaat, had er meer ingezeten en hoop ik dat het album de komende tijd nog beter gaat bevallen.

Ik vroeg me al af wat er zou gebeuren als Esoteric ging rappen op zijn eigen beats, dit is dus het resultaat.

Ben benieuwd. Heb er wel vertrouwen in dat het degelijk wordt, maar verwacht niet echt iets speciaals.

Rene1979
Ben hem aan het binnenhalen ben benieuwd

Rene1979
Klinkt tot nu toe goed..
Is wel weer een album wat ik ga kopen

avatar van Rhythm & Poetry
No Features is een van de grappigste nummers die ik dit jaar duurde. Heerlijk hoe heel veel rappers en producers even voorbij komen. Ook het emotionele nummer Goodbye over Max (de hond van Esoteric) doet het in huize Van den Aker erg goed.

Ik vermaak me prima met dit album, de wat langere tijdsduur zie ik eigenlijk niet meer als een probleem daar is SSR gewoon veel te grappig voor. Een heel groot deel van de cd kan mij dus bekoren, helaas staan er ook nog wat mindere momenten op. Vooralsnog stevent het op een ruime voldoende af.

avatar van MJ_DA_MAN
Creatieve en originele plaat van Eso, die zijn eigen pad kiest i.t.t. zijn collega's van bijv. AotP die zich vasthouden aan hardcore-hiphop. Leuk verhaal, paar uitschietertjes en Esoteric zelf is rappend natuurlijk weer goed. Helaas zijn er wat mindere momentjes, iets teveel onderbrekingen en is het soms wat eentonig. Maar vanwege het concept, een aantal nummers en Eso geef ik nog wel een 3,5'je. Primo die zijn ''zegje'' doet na No Features is echt hilarisch; gelukkig heeft de man nog zelfspot .

Rene1979
Ik krijg deze morgen in de bus

avatar van hiphopmaster
Jij krijgt wel heel veel binnen zeg! Overbodig is die informatie wel.
En dan ook vooral die quotes die daar op volgen terwijl het bericht waar je op reageert er boven staat. Maar dat terzijde.
Ik lees liever wat je van het album vindt, je hebt immers al gestemd!

hiphopmaster schreef:
Jij krijgt wel heel veel binnen zeg! Overbodig is die informatie wel.
Ik lees liever wat je van het album vindt, je hebt immers al gestemd!
Tja idd misschien wel overbodig.
Ik vind dit een erg fijn album. Mede door het niet standaard patroon wat erin zit. Ook vind ik dat hij dit album tot een succes maakt ondanks dat hij het vrijwel alleen doet.

Is het Rene afzeikuur?
Maar de verpakking rondom de cd is heel vet ook.
Beetje te vergelijken met Atmosphere wlgylygaptsg

avatar van MJ_DA_MAN
Is de voorkant zoals hij zo op de site staat? Want op UGHH was ie anders (meende wat grijzer en minder/geen letters).

Rene1979
Klopt inderdaad geen letters en wat grjzer.

avatar van VanDeGriend
Off topic berichten verwijderd

avatar van Shelter
Op een dag doet deze man zijn masker af en is het Jay-Z!!
Veel gelijkenis naar mijn mening kwa stemgeluid en manier van rappen.

avatar van MJ_DA_MAN
Alleen is Eso qua zo'n beetje alles beter.

tuktak
voor mij waarschijnlijk het beste hiphopalbum van 2009 tot nu toe. vooral door de dikke afwisselende verrassende producties, afentoe next level shit.
daarnaast hoor ik een vette flow, sterke lyrics en toffe skits die afentoe leuk (tekstueel en productioneel) overlopen in de tracks. al met al eigenlijk een superdegelijk hiphop album, zit heel klassiek in elkaar, maar toch nieuw en verrassend op alle gebieden. eindelijk word ik eens positief verrast door een hiphopplaat uit dit jaar.
owjah, en het artwork met alles erop en eraan is ook helemaal top.

Rene1979
Ik vind dit na weer een luisterbeurt een goed album.. Enige negatieve is al die tussenstukjes. Weet niet of de 4 die ik gegeven heb gehandhaafd kan blijven...

MJ_DA_MAN schreef:
Alleen is Eso qua zo'n beetje alles beter.

Mmm wellicht ietsje beter... ik kan hem toch niet al te lang aanhoren.
Met 7L gaat dat een stuk beter, maar dat komt meer door de vette beats dan Esoteric zelf.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb dit al vaker gezegd, maar Eso is veel beter geworden de laatste jaren. Check vooral het East Coast Avengers-album om dit te horen. ''Vroeger'' was hij idd niet echt geweldig en op momenten zelfs irritant.

avatar van Shelter
will do, thnx for the tip.
Ik ben benieuwd of ik mijn mening herzie...zou zomaar kunnen

avatar van hiphopmaster
Ik vind dit album niet heel bijzonder. Voor wat betreft de rapkwaliteiten van Eso ben ik het absoluut eens met MJ, maar echt boeiend vind ik dit dus niet. Vooral muzikaal schiet het tekort. Met 7L was het net allemaal iets spannender (zeker op het laatst). Ook over het ECA-project was ik te spreken.
Ook ontbreekt het deze cd aan een echte topper. Advise on Indie Solo met Masta Ace vind ik het beste nummer. En doordat er net even iets teveel zwakke momenten (Spending The Day (vervelende vocale-sample), Bar Thief (te bombastisch), Selling Spidey (vervelend refrein), I Rap Too Much (vervelende beat) op staan, geef ik deze cd een onvoldoende.

avatar van Stapler
No Features is echt super grappig ja . echt vet.

avatar van fabblwaps
Ben nu bij nr. 3, klinkt tot nog toe erg lekker.
Ik moest door 't begin van The Darkest park trouwens meteen aan MF Doom denken.