menu

The Comsat Angels - My Minds Eye (1992)

mijn stem
3,97 (36)
36 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Thunderbird

  1. Driving (4:32)
  2. Beautiful Monster (2:24)
  3. Shiva Descending (4:08)
  4. My Mind's Eye (3:25)
  5. I Come from the Sun (6:10)
  6. Field of Tall Flowers (3:14)
  7. Always Near (3:25)
  8. Route 666 (3:17)
  9. Mystery Plane (4:16)
  10. And All the Stars (4:26)
totale tijdsduur: 39:17
zoeken in:
avatar van Nanne
Field of Tall Flowers:

BRILJANT zo mooi. Wat een stem, wat een sfeer.

avatar van Alicia
5,0
Mocht ik ooit nog eens een ruimtereis maken, dan neem ik deze ook mee. Want net als The Sound waren The Comsat Angels een van de betere bands uit de vorige eeuw! Tijdloos of hun tijd ver vooruit?
Of gaat dat leuke nieuwe bandje Editors terug in de tijd? Who knows!?

avatar van TEQUILA SUNRISE
4,0
Een van de mooiste platen uit de jaren 80, vreselijk onderschat in Nederland.
Ik geloof dat in de jaren 80 alleen in VARA "s verrukkelijke 15 The Cutting Edge regelmatig gedraaid werd.
Vreselijk mooie plaat , die ik zowel op LP als CD heb.

perfume
Ben je niet in de war met Chasing Shadows? Deze plaat is uit 1992!

Maar wat dit album betreft: Tja hebben The Comsats ooit een slechte plaat afgeleverd? Elk nummer op dit album staat wederom als een huis.

avatar van TEQUILA SUNRISE
4,0
Je hebt helemaal gelijk perfume !! deze plaat vind ik net ietsjes minder ( 4 sterren ) & mijn tekst en waardering van gisteren hebben inderdaad betrekking op Chasing Shadows!!!
Wat een mooie plaat.
Tip: luister naar hun Unravelled CD.

avatar van Alicia
5,0
Na de zoveelste ontdekking op deze site en er zitten werkelijk hele fraaie muziekjes bij.....blijven deze engeltjes toch een van mijn grootste favorieten. Ik blijf nog wel even wachten op The Comsat Angels. Je weet het tenslotte maar nooit met deze band.

avatar van TEQUILA SUNRISE
4,0
Prima opvolger van Chasing Shadows, vooral de veelzijdigheid van dit album vind ik verfrissend. Stevige nummers ( Driving, My Minds Eye ) worden afgewisseld met broeierige nummers ( Always Near, I Come From The Sun).
Dit alles vergezeld met de uitstekende vocalen van Stephen Fellows.

4,5
Ik ga dit album - en 7 days weekend - weer eens draaien. Vond het destijds een puik album. Waardering volgt later

avatar van freddze
4,5
Laat ik dan maar met een quote van Alicia aftrappen:
Alicia schreef:
Want net als The Sound en The Chameleons waren The Comsat Angels een van de betere bands uit de vorige eeuw!

Want deze drie bands hebben bij mij iets gemeen. Net als The Sound en The Chameleons heb ik The Comsat Angels pas later ontdekt. Medio the nilles, voor een groot deel via en dankzij deze site. Meer dan 20 jaar na de feiten dus.

Maar in tegenstelling tot eerstgenoemde bands, was ik hier toch net iets minder enthousiast over.
Ik vind het bovengemiddelde wave, zeker en vast! Maar toch was maar één album dat grote onderscheiding verdiende in mijn boekje, het immer gitzwarte Sleep No More.

Het andere hier op de site hoog gewaardeerde Fiction vond ik altijd 'maar' een krappe 4* plaat. Er zijn in mijn oren dan ook maar drie te bejubelen nummers op te vinden: 'Now I Know', 'Pictures' en uiteraard (misschien wel hun beste nummer ooit) 'After the Rain'. En voor de rest heb je nummers die qua new wave authenticiteit misschien wel top van de top mogen zijn (als ik de berichten van de (Stok)Oude Wavers aldaar lees),... in mijn oren klonken ze nooit spannend genoeg.

Enkele andere jaren '80 platen van dit gezelschap bevatten ook wel nummers die serieus blijven nazinderen zoals Will You Stay Tonight? en Alicia (Can You Hear Me?) [op Land] en Missing In Action, Independence Day en het titelnummer [op het debuut Waiting for a Miracle]. Maar, met uitgezondering van Sleep No More had een volledige plaat van hen mij nooit echt ten volle geraakt zoals veel andere wave platen uit de jaren '80 dat wel deden (alsook die van de nieuwe ontdekkingen The Chameleons en The Sound).

Maar kijk,... een paar maanden geleden bracht MuMe kompaan dazzler dit schijfje voor me mee. Ik kon de trotse eigenaar worden als ik 'm een pak frieten betaalde. We doen dat wel meer, wij Belgen, dit soort van ruilhandel

Sindsdien draai ik dit cd'tje heelder dagen in de auto en dit geeft mijn oren wél vleugels.
- "Driving" is al meteen een krachtige binnenkomer met schitterende overstuurde gitaren en vooral een meezingbaar refrein: Driving... Somewhere out of time... No-one and nothing on my mind... Driving! Driving! Driving!!. Perfect voor in de auto dus!
- "Beautiful Monster" is soms te gehaast en komt ook veel te abrupt tot een einde, maar is eveneens doordrongen van waanzinnige gitaren en ook hier blijft het herhalen van de lyrics Beau-ti-ful mó-ó-ónster toch wel in je hoofd rondspoken na een tijd.
- Maar het zijn dus vooral de rustige, melancholische nummers die ik het hoogst waardeer. Bij "Shiva Descending" heb ik alvast een sterretje geplaatst. Een zoete, bedwelmende melodie en van die typische zalige 'mijn-leven-is-compleet-naar-de-haaien'-new wave teksten: I keep on trying... And nothing will shake off this feeling... Whatever you're saying now... I will take it the wrong way... Shiva descending...
It looks like it's one of those days

- Bij het titelnummer "My Minds Eye" is het dan weer zonder scrupules de beuk erin. Met vervormde stem van de zanger. Tegelijk heel overtuigend met die immer voortstuwende drums, maar ook met een zekere mystiek. Een fijna combinatie toch wel. Geen absolute winnaar, maar zeker ook niet slecht.
- "I Come from the Sun" is het eerste nummer van het middenstuk met 3 topnummers na elkaar. Dit nummer bevat van die typische jaren '80 synths die mij telkens opnieuw aan de band The Danse Society doen denken. Dat Caterpillar- pianootje op 4'00" tovert telkens weer een glimlach op mij gezicht als ik 't hoor. En er zijn nog zo van die onverwachte bliepjes en leuke riedeltjes terug te vinden op deze track. Als amateur astronoom was ik ook aangenaam verrast door de lyrics recht out 'outer space': Sirius or Riga and Orion... In Ursa Major double rise of moons... To step across the blue event horizon... I'll never return(3x). Ik heb ook nog getwijfeld of ik hier geen sterretje moest bij plaatsen, maar ik kon er maar twee kiezen wegens maar 10 nummers in het totaal.
- "Field of Tall Flowers" is opnieuw rechttoe rechtaan melodieuze rock in de trant van het openingsnummer. Maar het is dan wel dé oorwurm van de plaat. Typisch jaren '80 wave ook weer. Als ik erover nadenk is dit waarschijnlijk de reden waarom deze schitterende plaat nooit is doorgebroken bij de fans. Begin jaren '90 wilden die fans misschien eens iets nieuws, met een jaren '90 touch. Maar nee, die Comsat Angels bleven lekker koppig hun jaren '80 ding doen. Enfin, van zo'n teksten ga ik toch altijd een beetje watertanden: And I don't want time to pass... Slow it down, make it last... Falling through the summer haze... All my thoughts are blown away... Forever ours, a field of tall flowers... And you-you-you!
- "Always Near" heb ik uiteindelijk van het tweede sterretje voorzien. En ik vind het heel moeilijk om nu precies te zeggen waarom. Misschien omdat ik het in begin nogal licht had bevonden en het mij op een bepaald punt ineens bij de keel gegrepen heeft. Zoals ze het in het Engels zeggen: 'I was totally caught off guard'. Ik vond het bij eerste beluisteringen nogal makkelijk allemaal (bv. de drums) en op bepaalde punten ook wel repetitief. Maar ik kom daar nu volledig op terug. Er gebeurt toch eigenlijk wel veel als je goed luistert. Lieflijke tekst ook, voer voor de romantici onder ons: And the wind caught your hair as the sun touched your skin... And I thought of you there once again... Thinking of another time, another year... Somewhere in another life but no longer here... Thinking of another time, you disappear... Somewhere on the other side but always near.
- "Route 666" rockt er ook weer op los. In feite één groot synthtapijt waar de gitaren omheen huilen.
- In "Mystery Plane" is het dan weer zweven geblazen. Heel mooi gezongen en rijk aan muzikaliteit, maar een opstapje naar de afsluiter en een ander nummer dat ik voorzien heb van het maximum aan sterren, heel toepasselijk:
- "All the Stars", gaat tot in het diepst van mijn ziel. Ik denk dat iedereen dat wel eens denkt als hij/zij naar de sterren kijkt: As I look upwards at the dreaming sky... I can't help thinking sometimes... If you can hear me, just tell me so... 'Cos I'd give anything to know... - ... And all the stars they shine so bright... Are you out there somewhere tonight? No sign of life here, not much remains... And I don't want to stay in this place. "Heel oprecht en diep menselijk, zeg ik". "Maar dat is nu toch té melig, Frederik!?", kan dan de repliek zijn. "Wat kan mij dat toch schelen, jong!", zeg ik dan, "De kleine aanraking van glinsterende synths harmonieert perfect met de tekst. Meer moet dat niet zijn!".

Voor mij dus tot nu toe het beste album van deze engelen, samen met Sleep No More. Misschien moet ik Chasing Shadows ook maar eens gaan draaien?

avatar van likeahurricane
3,5
Inderdaad is Chasing Shadows nog veel beter, ook een aanrader is
unravelled.

avatar van dazzler
freddze schreef:
Maar kijk,... een paar maanden geleden bracht MuMe kompaan dazzler dit schijfje voor me mee. Ik kon de trotse eigenaar worden als ik 'm een pak frieten betaalde. We doen dat wel meer, wij Belgen, dit soort van ruilhandel

Volgens mij was dat pak frieten 2 cd's waard en zat deze ook in de deal.
The Comsat Angels - Unravelled (1994)

Afdankertjes van Radio 2 West-Vlaanderen die ik in Kortrijk uit de Oxfam tweedehands winkel viste.

avatar van freddze
4,5
Unravelled heb ik daar inderdaad ook bij gekregen, dazzler. Maar dat is toch een verzamelaar, geen regulier album, likeahurricane? Ik heb 'm nog niet beluisterd, maar aan de titels te zien... Op MuMe staat hij ook bij de verzamelaars.

avatar van likeahurricane
3,5
Live uitvoeringen, nog bij Jan Douwe Kroeske Twee Meter sessies.
Voor een deel acoustisch, en daarom voor mij een stukje mooier dan de album versies.

Allemaal uit dezelfde periode als dit album. Field of Tall Flowers acoustisch is nog veel mooier dan op dit album.

avatar van freddze
4,5
Ok, bedankt. Dan plaats ik 'm gelijk bij de live platen. En wat is dan precies het verschil met deze:
The Comsat Angels - Unravelled [Dutch Radio Sessions 93-94] (1994) ?

avatar van dazzler
Ik denk dat ik de volgende keer nog een portie bitterballen bovenop mag bestellen
nu blijkt dat het meer is dan zomaar een verzamelaar. Met dank aan likeahurricane.

avatar van likeahurricane
3,5
freddze schreef:
Ok, bedankt. Dan plaats ik 'm gelijk bij de live platen. En wat is dan precies het verschil met deze:
The Comsat Angels - Unravelled [Dutch Radio Sessions 93-94] (1994) ?


Een iets andere setlist. Ik heb zelf alleen de Unravelled versie, de andere ken ik niet. Zo te zien zijn de elektrische songs geskipped.

Bron discogs:
"Tracks 1-9 recorded at Axis Studios, Sheffield 9-10 January 1994. Tracks 10-12 recorded for Leidsekade Live, KRO Radio, Holland 30 January 1993. This special UK edition includes versions not issued elsewhere and an extra fully plugged three track session. "

Gast
geplaatst: vandaag om 15:04 uur

geplaatst: vandaag om 15:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.