The Comsat Angels - Chasing Shadows (1986)

Label: Island

1. The Thought That Counts (6:06)
  2. The Cutting Edge (5:11)
  3. Under the Influence (4:22)
  4. Carried Away (5:05)
  5. You'll Never Know (4:57)

met Robert Palmer

6. Lost Continent (5:05)
  7. Flying Dreams (5:46)
  8. Pray for Rain (5:01)
  9. Something's Got to Give *
avatar van Nanne
dit is een wereldplaat. Is zeer moeilijk te krijgen.
Luister vooral naar Pray for rain, kippenvel!

avatar van likeahurricane
mooiste plaat van de comsat angels. The Cutting Edge was een klein hitje.

Lang geleden gezien in Uden (de Nieuwe Pul).
Toen ook al indrukwekkend. Carried Away is erg mooi.

Lost Highway
Enige plaat van hen die niet op cd verschijnt?

avatar van Alicia
Uiteindelijk is het mij gelukt deze fantastische plaat op CD te vinden.
"The Cutting Edge" en zeer zeker het mooiste nummer op deze plaat
"Pray For Rain" was al dat geld meer dan waard. Waarom "Chasing Shadows" nog niet opnieuw is uitgebracht...onbegrijpelijk, zo mooi!

avatar van Premonition
Alicia schreef:
Uiteindelijk is het mij gelukt deze fantastische plaat op CD te vinden.

Vertel, waar kan ik 'm vinden? Ik ben er al jaren naar op zoek..

avatar van Alicia
Soms wordt deze cd nog aangeboden op eBay. De vraagprijs is vaak niet mis...maar ik moest en zou Chasing Shadows hebben...

jean maurice
een prachtig album van The Comsats, met mooie alternate versions van oudere songs en ja The Cutting Edge blijft natuurlijk een juweeltje, en deze versie van Lost Continent vind ik ook erg mooi, krijgt van mij vier sterren

avatar van divart
Draaide dit net na The Glamour uit '95. Wat een verschil, en hoever kan een band zinken. Dit is echt wel top, misschien wel het beste wat ze ooit hebben uitgebracht. Sobere begeleiding, een kaal maar haarfijn geluid. De onderkoelde passie van de stem van Stephen Fellows die ik enkel ken van het solowerk van Adrian Borland. Mooi (verhoogd naar 4,5*, enThe Cutting Edge op repeat )

avatar van Alicia
Inderdaad...zoals jij dit noemt, is het de "onderkoelde passie" in de stem van zowel Stephen Fellows alsmede in de stem van Adrian Borland, wat mij erg aanspreekt. Dit album is ook mijn favoriet voor dit moment, al vind ik "The Glamour" allesbehalve slecht. Blijft bij mij lekker drijven...

Lost Highway
Fraaie pop, geen Sleep no more ( andere stijl ) maar meer aansluitend bij Triffids of bijvoorbeeld Peter Gabriël.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Een van mijn favoriete platen uit de jaren 80!!
Met Lost Continent & The Cutting Edge als uitschieters!

avatar van Chameleon Day
Prachtig album dit. Twee jaar geleden op CD weten te vinden voor slechts 2 EURO (yes, yes)!! Heel anders wel dan het vroege werk. Geen new wave meer. Veel luchtiger, maar o zo mooi. Toch hoor je in bv. 'The thought that counts' en 'Under the influence' nog een beetje het "wijdse" en zware geluid van Sleep No More terug, maar lang niet zo donker.

'The cutting edge', 'Carried away' en vooral het bloedstollend mooie 'Pray for rain' behoren voor mij tot de mooiste popsongs ooit gemaakt. Absoluut wereldklasse!

PS. Mathilde Santing heeft ooit nog een heel aardige cover gedaan van 'carried away'.

perfume
The Cutting Edge is en blijft een hele grote dikke vette diamant tussen al die andere kiezelsteentjes! Mooie naam voor een band trouwens! Ach was ik nog maar jong! Dan zou ik mijn bandje ZO noemen.

Lost Highway
Ijzersterke band en dito plaat. Een beetje jammer dat zowat iedereen die hier post niet meer tot de jonge generatie behoort (met alle respect overigens).
Ik las ook al fijne commentaren en hoge sterren bij andere new wave toppers Chameleon Day, een top 10 samenstelen zou in jouw geval geen slecht idee zijn.

avatar van Chameleon Day
Werk ik hard aan, zoveel mooie platen (wave en niet wave) en zo weinig plaatsen te vergeven.....zucht....

PS: Ben jij van de 'nu-wave' generatie of, zoals perfume en ik, van de 'old-wave' generatie (of misschien er tussen in)?

Chameleon Day schreef:

Absoluut mee eens.

avatar van Cygnus
1,0
Wat een teleurstelling, deze plaat. Het felle postpunkgeluid, dat de Comsat Angels op Waiting for a Miracle en Sleep No More laten horen, heeft anno 1986 plaatsgemaakt voor synthpop. Typische 80's-pop, die alles in zich heeft waarom de jaren 80 niet bepaald geliefd zijn en waarvan mijn nekharen recht overeind gaan staan. Jammer, want deze band kan zoveel beter.

Mordor
Ebay here I come. Lijkt me een leuke plaat voor dit lid van de 'Nu-Wave' generatie.

Cygnus schreef:
......heeft anno 1986 plaatsgemaakt voor synthpop. Typische 80's-pop, die alles in zich heeft waarom de jaren 80 niet bepaald geliefd zijn.

Synthpop Toch nog maar eens luisteren Cygnus, want dat hoor ik er toch echt niet in.

Wel heb je in die zin gelijk dat dit nauwelijks meer wave te noemen is, maar meer aan de 'poppy' kant, zij het met het zwaartepunt op atmosferische rock. Maar wel kwaliteitspop/rock, niet te vergelijken met de top-40 po(e)p van die tijd.

perfume
Nee dit heeft inderdaad niets met synthpop te maken. Eerder een heel ingetogen plaat met het prachtige Cuttiing Edge. Echt poppy kan ik dit ook niet noemen hoor. En de jaren 80 niet geliefd??!! Ik heb nog nooit zo'n revival beleefd van de 80's als de laatste jaren!

avatar van Cygnus
1,0
Synthpop = popliedjes die zwaar leunen op het geluid van de synthesizer. En dat is precies wat je op deze plaat hoort. Dat daarbij ook een gitaar te horen is, betekent nog niet dat je per definitie niet met synthpop te maken hebt...

avatar van Chameleon Day
Dit album leunt niet zwaar op de synthesizer. Het toetsenwerk is niet alles overheersend, wat ik toch wel een wezenskenmerk van synthpop vind.

Bij synthpop uit die tijd denk ik toch meer aan China Crisis, Wang Chung, OMD, de vroege Talk Talk e.d. (zonder dat hiermee gezegd is dat deze bands slecht waren). Dit album lijkt daar in de verste verte nog niet op.

avatar van kaztor
Ik heb nog heel wat te leren, zo te lezen.
Jullie hebben er veel verstand van en ik ben best benieuwd.

Ik las over deze band in de liner-notes van de All Lined Up-verzamelaar en nu zie ik deze naam hier terugkeren.
Interresse is soms snel gewekt.

avatar van Chameleon Day
Bedenk daarbij wel dat dit album niet te vergelijken is met het oude werk van de Angels. Het oude werk is echte wave. Zeker geen licht verteerbare kost. Dit album is aanmerkelijk lichtvoetiger, maar net zo mooi.

Lost Highway
Ik zou beginnen met de eerste twee albums; Waiting For A miracle en Sleep No More. Gezien je top 10 met Joy Division en The Cure mogen The Comsats niet in je collectie ontbreken.

De laaste LP die ik ooit van ze kocht, maar zeker niet de slechtste. Cutting Edge, Ik zie me nog over de snelweg in de regen in het donker vanuit de Ardennen naar mijn thuis rijden, na een weekendje fietsen in de Vogezen.

avatar van Mjuman
"The Cutting Edge" is inderdaad een prachtnummer, mooi ingetogen gezongen.

Dit was de zesde plaat (op het derde label) van de Comsat Angels en hiermee wisten ze zich aardig te 'herpakken' na "Land" en "7 Day Weekend" op Jive Records. Lees hier wat Steve Fellows over de Jive-periode vertelt.

Op voorspraak (bij Chris Blackewell) van Robert Palmer, een fan van hen, werd deze plaat opgenomen op Island, het label van Robert; hij zong track 5 en staat vermeld als 'executive producer' - in gewone taal betekent dat veelal dat je er geld in hebt gestoken.

Re-release: wellicht is het een rechten-issue (erfgenamen van Robert Palmer) of vergelijkbaar. Ander werk van de Comsat Angels is opnieuw uitgebracht bij Renascent Records (waar kennen we die ook al weer van?).

De cd doet inderdaad via de bekende kanalen veel geld (40 GBP of meer); vinyl is veel schappelijker geprijsd, ook op Amazon (ca 5 GBP) en in Nederland regelmatig, voor ons kleinste biljet. Tja en zo duur zijn draaitafels ook weer niet. Vroeger wel eens cassettebandjes gemaakt; misschien moet ik toch eens de kunst van digitaaltjes bakken onder de knie krijgen.

avatar van songrobber
Het is even goed slikken voor mij.Is dit de band waar ik zo'n fan van was en live heb gezien ...begin jaren 80-tig?

Zelden zo'n waardeloze cd gehoord.Waren hun eerste platen stuk voor stuk fantastische platen, met Sleep No More als klassieker.......dit is een slappe afdruk van hun kunnen.
Dikke 1 .......Hebben ze dik verdient, wat een teleurstelling deze plaat.