Neutral Milk Hotel - On Avery Island (1996)

Label: Merge

1. Song Against Sex (3:40)
  2. You've Passed (2:53)
  3. Someone Is Waiting (2:31)
  4. A Baby for Pree (1:21)
  5. Marching Theme (2:58)
  6. Where You'll Find Me Now (4:04)
  7. Avery Island / April 1st (1:48)
  8. Gardenhead / Leave Me Alone (3:13)
  9. Three Peaches (4:01)
  10. Naomi (4:53)
  11. April 8th (2:47)
  12. Pree-Sisters Swallowing a Donkey's Eye (13:49)
avatar van otherfool
Als geheel niet zoveel minder dan In the Aeroplane, al mist de plaat een paar echte briljantjes zoals het titelnummer en Holland, 1945 dat waren op de opvolger. Naomi komt denkelijk nog het dichtst in de buurt.

3*.

avatar van RoyDeSmet
Eerste luisterbeurt. Enorm inferieur aan In The Aeroplane Over The Sea.
Eerste twee nummers zijn wellicht meer geschikt als (alternatieve) achtergrondmuziek.
De stem had in het tweede nummer een stuk harder gemixt mogen worden.
'Someone is Waiting' vind ik wel een prettig nummer, maar het heeft niets speciaals.
'A Baby for Pree' is ook een heel mooi nummer dat me een beetje aan de vervolgplaat doet denken. Helaas wel een beetje kort.
De rest is dan weer een beetje achtergrondmuziek. Instrumentaal vaak wel goed, maar niets bijzonders.
Ik mis ook een beetje de rijke instrumentatie die ITAOTS wel had. De blazers.
Voor de rest mist het, zoals gezegd, de 'uitschieters'.