James Newton Howard - Alive (1993)

Score
Label: Hollywood

1. The First Night (4:12)
  2. Home (1:01)
  3. Nando Awakes (2:21)
  4. Finding the Tail (3:30)
  5. Alberto (1:51)
  6. Eating (5:03)
  7. Are You Ready? (1:16)
  8. Frozen Climbers (1:54)
  9. It's God (2:43)
  10. The Final Climb (3:31)
  11. End Title (3:06)
neo
Een project waar een minder ervaren componist bijna zeker de fout zou zijn ingegaan, maar Howard niet. Het moeilijke lag in het spotten van de film; er was geen temp score, dus ook nog geen spotting uitprobeersel. Een film als Alive mag niet teveel muziek hebben en als er dan muziek speelt moet het in dienst staan van de psychologie, in principe. Wat de componist deed was juist met melodieus, doch themaloos werk, een stukje af te knagen van het zware thema van menseneters. Deze eerste daden van kannibalisme gaan gepaard met Midden-Oosten en Spaanse invloeden en voelt vreemd genoeg eerder aan als iets onethisch. 3.5 sterren