jean maurice schreef:Ik ben bang dat het eerste album uit 1996 nauwelijks nog te krijgen is

Ik vrees ook van niet. Het werd in eigen beheer uitgebracht, nog onder hun oude naam
Low Sunday Ghost Machine. Ik heb intussen al ergens op 't net gelezen dat ze als
Lowsunday ook nog een album in eigen beheer uitgebracht hebben, dat zal dan tussen LSGM en Elesgiem geweest zijn, maar ik vind er voor de rest geen spoor van terug...
jean maurice schreef:
ik las toevallig net een review van dit album en het werd onder shoegaze geschaard!!
Deze muziek is duidelijk gebaseerd op het shoegazing genre. Toch zou ik het niet echt shoegaze durven noemen, daarvoor ontbreekt een beetje die typische 'wall of sound' die je bij de typische shoegaze-bands als Ride en My Bloody Valentine wel hebt. Ik zou het dan eerder onder de rock scharen. Om deze muziek helemaal te omschrijven zou ik ze als emorock met een darkwave sluier bestempelen.
jean maurice schreef:
mooie nummers zijn wallpaper room, zuff en elevate her
Ik heb intussen al veel geluisterd en de nummers die je daar noemt zijn ook mijn favorieten. Wallpaper Room zou een nummer kunnen zijn van het album
Love van
The Cult. Zuff vind ik persoonlijk het beste nummer van deze plaat, het doet me denken aan het vroeger werk van
Modern English. Ik denk dat ze ook op de een of andere manier geïnspireerd werden door
Echo & The Bunnymen. En ja, ze klinken inderdaad heel Brits. Zou helemaal niet verwacht hebben dat deze band uit Pittsburg kwam