Lowsunday - Elesgiem (2001)

Label: Projekt

1. Wallpaper Room (6:12)
  2. She Follows Rain (3:46)
  3. Zuff (4:31)
  10. Closer Closer (6:13)
  11. Daystar (5:30)
  12. Disassembly (11:24)
jean maurice
jammer dat deze Amerikanen uit Pittsburgh het na dit album hebben laten afweten, ik vind dit een prachtplaat! goede teksten en veel melodie, doet ook sterk denken aan The Sound, voor Amerikaanse begrippen klinkt dit erg Brits, het zou zomaar kunnen dat dit album uit de vroege jaren tachtig stamt een van de betere artiesten van het Projekt label, gewoon goede postpunk/wave rock. krijgt van mij zonder problemen een 4,5

jean maurice
ik las toevallig net een review van dit album en het werd onder shoegaze geschaard!! en inderdaad daar heeft het ook iets van weg, mooie nummers zijn wallpaper room, zuff en elevate her het is jammer dat ze er zo snel het bijltje bij hebben neergegooid, ik geloof dat ze hiervoor ook nog een album hebben uitgebracht

avatar van freddze
doet ook sterk denken aan The Sound

Mij doet het nóg meer denken aan het latere werk van The Chameleons en ook Mission of Burma flitst door mijn hoofd als ik dit hoor.

jean maurice schreef:
ik geloof dat ze hiervoor ook nog een album hebben uitgebracht

Klopt, in 1996 brachten ze dit album in eigen beheer uit

jean maurice
Bedankt voor de tip freddze, Lowsunday klinkt ongelofelijk Brits vind je niet? Ik ben bang dat het eerste album uit 1996 nauwelijks nog te krijgen is

avatar van freddze
Ik ben bang dat het eerste album uit 1996 nauwelijks nog te krijgen is

Ik vrees ook van niet. Het werd in eigen beheer uitgebracht, nog onder hun oude naam Low Sunday Ghost Machine. Ik heb intussen al ergens op 't net gelezen dat ze als Lowsunday ook nog een album in eigen beheer uitgebracht hebben, dat zal dan tussen LSGM en Elesgiem geweest zijn, maar ik vind er voor de rest geen spoor van terug...

jean maurice schreef:

Deze muziek is duidelijk gebaseerd op het shoegazing genre. Toch zou ik het niet echt shoegaze durven noemen, daarvoor ontbreekt een beetje die typische 'wall of sound' die je bij de typische shoegaze-bands als Ride en My Bloody Valentine wel hebt. Ik zou het dan eerder onder de rock scharen. Om deze muziek helemaal te omschrijven zou ik ze als emorock met een darkwave sluier bestempelen.

jean maurice schreef:
mooie nummers zijn wallpaper room, zuff en elevate her

Ik heb intussen al veel geluisterd en de nummers die je daar noemt zijn ook mijn favorieten. Wallpaper Room zou een nummer kunnen zijn van het album Love van The Cult. Zuff vind ik persoonlijk het beste nummer van deze plaat, het doet me denken aan het vroeger werk van Modern English. Ik denk dat ze ook op de een of andere manier geïnspireerd werden door Echo & The Bunnymen. En ja, ze klinken inderdaad heel Brits. Zou helemaal niet verwacht hebben dat deze band uit Pittsburg kwam

Harald
cd gisteren van reptile kunnen ontvangen, ca zes keer beluisterd en vanochtend spontaan 4 **** gegeven maar ben me nu niet echt zeker of dit misschien iets te hoog gestemd is. De band heeft wel potentieel, de gitaren van Shane Sahene en Shawn Bann zijn wel fantastisch maar hadden beter gemixt kunnen worden. Ook bij de drums mis ik een beetje dynamiek. De sound van Lowsunday is er inderdaad heel brits en ik hoor ook duidelijk de invloed van Crocodiles (Echo & The Bunnymen), Chameleons als ook Cult's Love album in Wallpaper Room.

De cd draait op dit moment alweer in mijn cd speler en ik denk toch dat 4*** gerechtvaardigd zijn, we zien het wel.

avatar van reptile71
Lastig hè om sterren te geven. Vaak vind ik albums net weer bijv. tussen de 3,5 en de 4 inhangen en is het moeilijk kiezen. Ik vind dit op zich ook wel een aardig album maar vind sterren geven nog vrij lastig. Denk momenteel nog aan 3,5 sterren. Het eerste album Low Sunday Ghost Machine vind ik mogelijk zelfs wat beter dan dit, maar dat moet ik ook nog een aantal keren luisteren om te kunnen oordelen.

Harald
Een beoordeling is ook een beetje afhankelijk van je stemming van het moment. Of ik iets in de ochtend hoor of 's-avonds heel laat kan wel 1/2* verschil maken

avatar van reptile71
Ja dat heb ik zeker ook. En ook luistert het heel anders achter de pc dan lekker op de bank met gedimde lichten bijvoorbeeld.

perfume
Een van de beste bands van het Projekt Label! Een combinatie van shoegaze en wave-rock. Mooi album. Doet inderdaad sterk denken aan The Chameleons.

perfume
Het zijn maar 5 stemmen en toch ben ik blij met deze hoge waardering voor deze uitzonderlijke band. Zo jammer dat ze verdomme niet hebben doorgezet. Er zat veel potentieel in hun muziek. Dit is het enige album wat ik van ze heb. Helaas!

avatar van reptile71
Ik vind hun eerste album ook sterk, maar dat is helemaal niet meer te vinden op cd.

Sheplays
perfume schreef:
Het zijn maar 5 stemmen ...

Ja, die mooie 4* van Harald zijn helaas weg

avatar van reptile71
Ook maar even mijn stem gezet. Ik stem vaak niet, want ik blijf stemmen lastig vinden. Is gelijk de stem van Harald hierbij vervangen door een nieuwe 4****.

avatar van Alicia
Zonde... maar drie stemmetjes! Zo'n mooi album, maar zoals veel mooie albums onbekend gebleven en helaas vergeten! Hopelijk hebben ze hierna nog wat uitgebracht. Onder een andere naam misschien? We gaan eens op zoek!

avatar van Alicia
Zucht. Ik heb dit album maar weer eens opgezet. De cd stond in het rijtje 'moderne stofhappers' en daar hoort Elesgiem toch niet in thuis. Eigenlijk best jammer dat je maar één tijd hebt. Al hoewel twee albums tegelijkertijd beluisteren gaat toch ook weer niet zo heel erg goed.

Anders dan het debuut is dit geen zeldzaam album. Op Discogs is het tweede album van Lowsunday voor een prikkie nog volop verkrijgbaar. Het is weliswaar geen echte topper, maar voor de liefhebber van post-punk gerelateerde rock hoogstwaarschijnlijk wel goed genoeg.

Alicia schreef:
Zucht. Ik heb dit album maar weer eens opgezet.

Ik was echt het bestaan van deze band even vergeten. Deze ook weer aan het luisteren nu. Low Sunday Ghost Machine ook snel maar weer eens draaien. Cd heb ik niet en staat niet op Spotify (Elesgiem wel), maar meeste nummers staan wel op youtube, denk ik.