Gwen Stefani - Love, Angel, Music, Baby (2004)

Label: Interscope

1. What You Waiting For? (3:41)
  2. Rich Girl (3:56)

met Eve

3. Hollaback Girl (3:19)
  4. Cool (3:09)
  5. Bubble Pop Electric (3:42)
  6. Luxurious (4:24)

met Slim Thug

7. Harajuku Girls (4:51)
  8. Crash (4:06)
  9. The Real Thing (4:11)
  10. Serious (4:48)
  11. Danger Zone (3:37)
  12. Long Way to Go (4:34)
  13. What You Waiting For? [Elevator Mix] *
Best een lekker plaatje dit. Ik merk dat ik de langzame nummers totaal niet interessant vind, maar de uptempo tracks zijn allemaal wel lekker. Vooral het fantastische What You Waiting For?, Bubble Pop Electric (met Johny Vulture, maar klinkt als iemand van Outkast). Verder ook leuk: Harajuku Girls, Hollaback Girl en Serious, dat heel erg Madonna-achtig is. Long Way To Go is weer met iemand van Outkast en een wel erg serieus nummer met samples van Martin Luther King waar ik eigenlijk niet op zit te wachten. Ik geef 3 sterren aan dit plaatje, met de aantekening dat ik de langzame nummers waarschijnlijk nooit meer terug luister.

What You Waiting For? [Elevator Mix] staat trouwens niet op de CD die ik hier heb liggen...

avatar van Ronald5150
Gwen Stefani is een prima zangeres, vooral in No Doubt heeft ze dat al geruime tijd bewezen. Ze varieert goed met haar stem en haar geluid heeft een eigen klank. Voor mij dan ook onbegrijpelijk dat ze zich heeft laten zakken tot het niveau op "Love, Angel, Music, Baby". De singles zijn nog wel aardig en zijn leuk om op de radio voorbij te horen komen. Maar de rest is toch wel van een bedenkelijk niveau en daar kunnen de vocale kwaliteiten van Gwen Stefani niets meer aan redden. In mijn ogen heeft Stefani zich overgegeven aan de waan (lees producer) van de dag om een groter publiek te bereiken, maar artistiek gezien vind ik "Love, Angel, Music, Baby" een behoorlijke misser.