Gwen Stefani - Love, Angel, Music, Baby (2004)

Label: Interscope

1. What You Waiting For? (3:41)
  2. Rich Girl (3:56)

met Eve

3. Hollaback Girl (3:19)
  4. Cool (3:09)
  5. Bubble Pop Electric (3:42)
  6. Luxurious (4:24)

met Slim Thug

7. Harajuku Girls (4:51)
  8. Crash (4:06)
  9. The Real Thing (4:11)
  10. Serious (4:48)
  11. Danger Zone (3:37)
  12. Long Way to Go (4:34)
  13. What You Waiting For? [Elevator Mix] *
Het gaat toch allemaal gemakkelijk tegenwoordig he. Je zet een vette beat onder een nummer en klaar is kees...Ik vind haar single What You Waiting For een beetje `voorspelbaar`.

avatar van Marki_san
Volgens mij is dit een goede album. Ik vind What You Waiting For een lekker liedje en die clip is echt geweldig. Echt goed vormgegeven en Gwen heeft een funky uitstraling.

0,5
Groot Gelijk

avatar van Jordy
Ah, Gwen Stefani was dit keer blijkbaar aan de beurt om met veel geld, bekende producers en hippe clips tot superster gebombardeerd te worden.

avatar van Marki_san
Dat is toch de bedoeling van elke artiest, alleen lukt het niet iedereen.

Zou ze de nummers zelf hebben geschreven? Wie was de producer? Naar het schijnt heeft ze dit album gemaakt na de No Doubt tournee met The Faint. Is duidelijk te horen in de single..

avatar van Jordy
Marki_san schreef:

Dat is toch de bedoeling van elke artiest

Er schijnen ook mensen te zijn die het voor de liefde voor de muziek doen.

Ik vind What You Waiting For een van de betere top40singles van 2004, samen met Trick me van Kelis en Toxic van tante Britney.

avatar van Marki_san
Niet vergeten Avril Lavigne met My Happy Ending, JoJo met Leave (Get Out) en Ruslana met Wild Dances. (Ook al kwam de laatse niet in de Top-40) _o_

Nee, die nummers vind ik niets. Laten we het maar weer over Gwen Stefani gaan hebben.

avatar van Onderhond
Jammer dat ik dit album al verwijderd heb ... :evil

Vond je de rest van de nummers het niet halen bij de geniale single?

Kos
Extreem irritante single. Zeer slap popi Nina Hagen aftreksel.

avatar van BoordAppel
Helemaal met Kos eens. Had al geen hoge pet op van deze dame maar dit is echt allerbelabberst. Hoe kwam dit in hemelsnaam op je pc Onderhond, had je een virus? .

avatar van Onderhond
BoordAppel: erger ... een vriendin

avatar van Marki_san
Zijn er nou J - pop invloeden op deze CD?

avatar van BoordAppel
Hollaback Girl even beluisterd omdat het een Neptunes productie was. Die maken er weer iets aparts van en daarom is het doodzonde dat Gwen erdoorheen gaat zingen. Sommige No Doubt nummers kan ik best waarderen en erger ik me helemaal niet aan haar stem maar hier vind ik het verschrikkelijk.

Best een lekker plaatje dit. Ik merk dat ik de langzame nummers totaal niet interessant vind, maar de uptempo tracks zijn allemaal wel lekker. Vooral het fantastische What You Waiting For?, Bubble Pop Electric (met Johny Vulture, maar klinkt als iemand van Outkast). Verder ook leuk: Harajuku Girls, Hollaback Girl en Serious, dat heel erg Madonna-achtig is. Long Way To Go is weer met iemand van Outkast en een wel erg serieus nummer met samples van Martin Luther King waar ik eigenlijk niet op zit te wachten. Ik geef 3 sterren aan dit plaatje, met de aantekening dat ik de langzame nummers waarschijnlijk nooit meer terug luister.

What You Waiting For? [Elevator Mix] staat trouwens niet op de CD die ik hier heb liggen...

avatar van Marki_san
Rich Girl is ook erg leuk, la la la la la la la la

De rustige en jaren '80 nummers zijn wel saai maar de rest vind ik geweldig (WYWF, Rich Girl, Hollaback Girl, Serious). Best goed van haar dat ze een nummer met Dr. Dre had kunnen regelen 3 sterren.

Wat een irritant nummer is dat 'Rich Girl' toch zeg. En dan te bedenken dat Dr Dre erachter zit. Misschien maar goed dat ie zelf geen plaatjes meer maakt tegenwoordig...

avatar van BoordAppel
Misschien maar goed dat ie zelf geen plaatjes meer maakt tegenwoordig...

Zijn nieuwe album moet dit jaar verschijnen.

Wist trouwens niet dat Rich Girl van Dre was. Ik mag toch hopen dat hij zich hervind want zijn werk op Eminems laatste was ook niet om over naar huis te schrijven.

moviefreak#1
Als ik nog één keer dat nummer 'Rich Girl' hoor gooi ik mijn radio uit het raam en ga ik de radio ritueel verbranden, wat een verschrikkelijk nummer is dat !

Ik kan het niet meer met je eens zijn. Wat is dat nummer verkracht zeg.

Verkracht? Is het in een andere versie uitgebracht dan? De albumversie is wel leuk. Even wennen, maar dan heb je ook wat (een leuk liedje dus).

Kos
Dat 'rich girl' stukje uit die film met Topol (?) is natuurlijk wel hemeltergend.

herman schreef:

Van dat stukje "If I was a rich girl.. na na na na" weet ik zeker dat ik het al eens eerder heb gehoord. Volgens mij was het iets in de geest van: "If i were a rich man.. diddle deedle diddle deedle dum"

/edit: opgezocht, http://www.stlyrics.com/lyrics/fiddlerontheroof/ifiwerearichman.htm dat is de tekst van waar het op gebaseerd is

Kos
Precies, effe opgezocht, het is het liedje 'If I were a Rich man' van Chaim Topol uit de musical/film Fiddler on the Roof.

-edit , te laat -

Het origineel was eigenlijk ook al irritant trouwens

Het enige dat ik van deze plaat ken zijn de twee tot nu toe uitgebrachte singels: Rich Girl en What You Waiting For?
What You Waiting For? vind ik één van de slechtste nummer van de afgelopen jaren misschien wel. Dat gehijg er dan ook nog eens doorheen, verschrikkelijk.
Rich Girl is een dertien in een dozijn nummer waar naar te luisteren valt maar absoluut ook niet meer.

Ik hoop dat ze niet meer nummers van het album uitbrengen op single!