Califone - All My Friends Are Funeral Singers (2009)

Folk / Electronic

13. Seven, Fourteen, Or Twenty-one Knots
  14. Better Angels
avatar van TJN
TJN
Het mooie van Califone hoor ik hier op deze plaat. Ook hier zit weer veel in, een album dat groeit iedere keer wanneer ik 'm opzet. Het is niet dat er hele pakkende songs op staan maar dat is nou net wat ik er mooi aan vind, die onderstroom, er zijn maar niet willen schreeuwen, subtiel muziek maken, geheel op eigen bereide wijze, met een specifiek eigen sound, ik noem het moerassig, en daarin open en wijds, bescheiden maar erg bedreven, meer bedreven dan welke schreeuwer ook en daarom.. steengoed.

avatar van samslam
Als de titeltrack niet pakkend is weet ik het ook niet meer, zuivere parel is die nummer 4.

taphead
Wat een geweldige plaat is dit zeg.

avatar van henkiev
Prachtige plaat !

Vandaag binnen gekregen op vinyl, deze wilde ik perse op vinyl hebben. Heb er nu 3 op vinyl, 4 op cd (toen kocht ik meer cd's).
Weer een prachtige plaat, weet nooit welke van Califone beter is, de eerste EP is mij erg dierbaar omdat dat mijn kennismaking was.
Deze is weer iets anders dan bv Quicksand, iets meer jazz.
Califone is onnavolgbaar, uniek, ken geen band die hier op lijkt.
Is it blues? is it electronic? Is it post rock? no it's ....