Ry Cooder - Borderline (1980)

Rock / Blues
Label: Warner Bros.

1. 634-5789 (3:02)
  2. Speedo (3:24)
  3. Why Don't You Try Me (4:59)
  4. Down in the Boondocks (3:24)
  5. Johnny Porter (5:22)
  6. The Way We Make a Broken Heart (4:32)
  7. Crazy 'Bout an Automobile (Every Woman I Know) (5:07)
  8. The Girls from Texas (4:44)
  9. Borderline (3:23)
  10. Never Make Your Move Too Soon (6:08)
avatar van potjandosie
ben een grote fan van Ry Cooder met name zijn 1e 5 albums vanaf het gelijknamige debuut t/m "Chicken Skin Music" bevinden zich regelmatig in mijn speler.

de "roots music" (folk/blues) van die albums met veel oude door hem bewerkte traditionals o.a. "dust bowl ballads", zoals op zijn klassieker "Into the Purple Valley" maakt op dit album plaats voor meer r&b en bluesrock getinte nummers met een echt bandgeluid in een vrij gladde, gepolijste productie, waarop als vanouds geweldig wordt gemusiceerd.

na een 4-tal mindere tracks op kant 1) "634-5789", "Speedo" en de Joe South klassieker "Down in the Boondocks", waarvan "Why Don't You Try Me" het meest kan bekoren, volgt het 1e hoogtepunt met de funky bluesrock van "Johnny Porter" met geweldig slide gitaar werk van Ry Cooder.

kant 2) bevalt mij een stuk beter met het John Hiatt nummer "The Way We Make a Broken Heart", het catchy, vrolijke "The Girls from Texas", de fraaie instrumental "Borderline" en de slow blues "Never Make Your Move Too Soon" met wederom een heerlijke slide gitaar partij.

Album werd geproduceerd door Ry Cooder
Recorded at Warner Bros. Recording Studio, Burbank, California