HateSphere - HateSphere (2001)

Denemarken

8. Dead (5:47)
  9. Ill Will (2:13)
  10. Restrain * (4:10)
avatar van andnino
Als je met één woord de band Hatesphere moet omschrijven, dan is dat 'consistent'. Het meest recente album Murderlust klinkt niet gek veel anders dan dit debuut van zo'n twaalf jaar eerder.

Het grootste verschil zit hem niet in dat de songs heel veel minder zijn, of dat de productie minder is, dat valt allemaal heel erg mee. De muziek neigt hier hooguit iets meer naar metalcore, maar dat is verre van een ramp. Later in zijn carriëre heeft de band wel een aantal echte knallers geschreven (Low Life Vendetta, Reaper of Life, Cloaked in Shit, Drinking..., Ressurect with a Vengeance), die blijven hier nog uit. Toch is het niveau al verrassend hoog, en wat dat betreft heeft Hatesphere een stuk meer qua consistente kwaliteit in huis dan landgenoten Illdisposed (wisselende kwaliteit), Heaven Shall Burn (matige beginperiode) of Caliban (per album afnemende kwaliteit). Qua kwaliteit van de plaat op zich wil ik drie sterren geven, maar gezien de context komt daar toch zeker een halve ster bij.

avatar van james_cameron
Lekker rauw en ongepolijst debuut van deze deense metalband. Het geluid zit ergens tussen death- en thrashmetal in, met lekker onstuimige en opgefokte tracks. Het songmateriaal is hier nog niet zo aanstekelijk en memorabel als op latere albums, maar dat de band kwaliteit in huis heeft wordt al snel duidelijk.