Obba Supa - To: AM - Free: AM (2009)

Label: Project: Mooncircle

1. Escapade Escaping (2:15)
  2. AM But Not (2:15)
  3. Barefaced (1:46)
  4. Fly on Turntable (3:06)
  5. Twighlight (2:27)

met Hennessy

6. Kushon Peng (1:29)
  7. Interlude (1:33)
  8. Chanelist (5:16)

met Floating Points

9. Chanelist Part 2 (4:40)

met Ray Vendetta

10. Laser Surgery (0:28)
  11. Free.AM Yesterday (0:07)
  12. Monotonous Cycles (2:57)
  13. The Evolution of Dreams (3:46)

met Bad-FX

14. At Any Given Time (2:04)
  15. Blue Xmas (3:04)
  16. Ty Lowe Interlude (1:21)

met Ty Lowe

17. The Bass Is (1:58)
  18. The Last Clouds of the Cosmics (1:34)
  19. Sicker Side of Poetry (2:31)
  20. Cosmic Blast (1:54)
  21. Killing Souls in Style (2:22)
  22. Tek Tell Tales (3:10)
  23. Gris de Gris (1:56)
  24. Wot U Chattin Bout (3:34)

met Ray Vendetta

25. Free.AM Today (3:11)
  26. Zeus & Tek Shit * (2:51)
  27. Free.AM Tomorrow * (1:25)
  28. Bring You Back * (3:56)
avatar van Sjaakspeare
Hypnotiserende beats die bezit van je nemen, met boeien van veders, wrijvend langs je polsen. Ja, dit soort beats moeten poëtisch beschreven worden. Hulde aan Hey!zeus! Teknical Development is gelukkig ook een sterke, buitengewoon flowvaste MC met een goede stem, een afdoende intonatie en behoorlijke teksten. Het album hangt verder geweldig aan elkaar; zo goed heb ik het zelden gezien. En dan heb ik het nog niet eens over de prachtige thematiek die de hoes al vrijgeeft! Doordat ik Teknical Development niet waarlijk geweldig vind, 'slechts' erg sterk, begin ik 'voorzichtig' met een 4,5. Echt een revelatie deze plaat.

RedLightCityBoy
Damn Sjaak, dit is echt goed! Wat ademt dit album een heerlijke unieke en rustgevende sfeer uit. Dit soort producties heb ik nog nooit gehoord, puur genot! Wat is die Hey!zeus goed bezig zeg. Productioneel is dit album tot op de laatste detail perfect. Hey!zeus laat mij als luisteraar genieten door deze zwoele muzikaledroom. Talloze instrumenten, zeldzame samples, mooie voicefragmenten en de meest prachtige akkoorden brengen de productie op To: AM - Free: AM tot een sublieme eenheid. Hey!zeus voelt precies aan waar het oor naar vraagt. Soms stukken instrumentaal werk, waarbij je lekker weg kunt dromen, maar precies op het juiste moment komt de rapper Teknical Develeopment invallen met zijn goede rapkwaliteiten. Dat Brits is natuurlijk al helemaal dope, ik kan hun accent erg goed waarderen. Het album is een geheel. Geen skipmomenten, absoluut niet en daar licht de kracht bij dit album! Na een luisterbeurt al vrij geniaal...Zal het nog eens wat vaker draaien en ontdekken voor een cijfer.

avatar van Pooiertje
Ik zal dit album ook 'ns een draai geven

avatar van kemm
Ik ben er nog niet uit of dit album nu futuristisch klinkt, of juist old skool. Die bijna gedateerde saxsamples zouden het laatste doen vermoeden, maar er valt genoeg te beleven op To:AM Free:AM dat dan weer anders doet denken. Erg fascinerend allemaal. De titel en hoes dragen daar natuurlijk ook toe bij.
Ik heb wel de vinyl-versie die maar 13 van deze 25 tracks telt (nrs. 3, 5-6, 8, 10, 12-14, 18, 21-22, 24-25) + 2 andere nummers: 'Zeus an Tek Shit' en 'Bring U Back'. Am I missing out? Want als ik luister voelt het niet echt of dit album incompleet is.

Rene1979
G ahier is naar luisteren erg benieuwd Mooncircle brengt altijd wel goeie cd's uit.

Rene1979
Wat een geweldige beats....
normaal ben ik niet zo van engelse rapper maar dit is prima!

Dit klinkt erg chill

kemm schreef:
Ik heb ook een andere versie binnen gehaald dan die hier staat. Ik mis 'The Bass' Is, Laser Surgery en Gris de Gris. Er zit bij mijn versie inderdaad ook een nummer genaamd 'Zeus & Tek' Shit bij, maar 'Bring U Back' heb ik niet.

P-DawG
edit. Bij nader inzien, ik mis geen enkel nummer van deze lijst maar heb 3 extra nummers, Zeus & Tek, Free.AM Tomorrow en Bring You Back. Deze komen allemaal op het einde, na Free.AM Today.

P-DawG schreef:

Klopt ik heb het origineel in huis die bestaat idd uit 28 tracks..
Wel een erg lang album maar het verveelt geen moment

P-DawG
Mm.. wel vreemd want op de site van hun label staan maar 25 (de hier boven staande) nummers aangegeven.

FUCK ME

5 sterren

Momenteel voel ik dit album gewoon ietsjes te erg.

P-DawG
Het is inderdaad erg dope man

RedLightCityBoy

Bring You Back is ook echt de perfecte afsluiter van dit prachtige album.
De teksten in dat nummer zijn gewoon zo diep (kippenvel, keer op keer).

avatar van Pooiertje
Duurt dit album serieus maar 1 uur?
Want als ik dit luister lijkt het net alsof het 2 uur duurt ofzo

avatar van Pooiertje
Ik verhoog naar 4*, tot nu toe het beste album van 2009 .

avatar van Rhythm & Poetry
Het zal naar alle waarschijnlijkheid aan mij liggen, maar ik word nog steeds niet warm of koud van To: AM - Free: AM. Ik vind het Britse accent van de rapper erg vervelend om naar te luisteren, dat is wel jammer, aangezien Teknical Development wel een kwalitatief sterke rapper is. De jazzy beats zijn niet onaardig, maar weten mij niet te hypnotiseren. Hey!zeus! zorgt steeds voor compacte producties, dat is weliswaar een originele manier om de beats te maken maar ik ben er nog geen fan van. Daarnaast gaat het album wel vervelen, het is te langdradig naar mijn smaak en ik word nergens wakker gehouden door een knallend nummer.

Kwalitatief een goed album, ik kan er alleen weinig mee.

RedLightCityBoy
Hmm das jammer. Ik had verwacht dat je dit ook wel enorm dope zou vinden.
Maarja... niet alles in het leven komt van gods handen.

Nog even een shout out naar 'The Evolution of Dreams'

RedLightCityBoy
If the tears that i cried could build a stairway to heaven
I cry a thousand tears and go up and get um
if memories i had could make a road to heaven
i build a motorway give ya lived home
if it's heared man i could hear your voice again
i glady long sufering with this pain

I'll do anything to bring you back
I'll do anything to bring you back

(de emotie waarmee dit stukje wordt voorgedragen)

Ik raad iedereen om dit te checken. Dit is misschien wel de mooiste plaat die ik ooit heb gehoord. Dit is dieper dan slechts een hiphop album. Dit is iets zeldzaams.

Dit is echt de shit

Ga hem zo weer luisteren en waarschijnlijk doe ik er dan 0.5* bovenop. Escapade Escaping en Twilight zijn trouwens ook geniaal

P-DawG schreef:
Dit is echt de shit
?

avatar van Pooiertje
Hij vindt het blijkbaar een goed album.

Ja man. No jokes.

Pooiertje schreef:
Hij vindt het blijkbaar een goed album.

Ja maar vanwaar die emotion:

P-DawG
Omdat ik er geen woorden voor heb.

Dan is het goed.

P-DawG
Snap trouwens niet waarom dit niet meer wordt gecheckt door andere users. Dit is op dit moment voor mij zonder twijfel de beste plaat uit 2009, ik moet het origineel dan ook zeker nog ergens vandaan halen.

avatar van FlyLo
Sterk album met een paar positieve uitschieters. Het kan me alleen niet over de volledige lengte (incl bonus tracks) boeien.. Het album kon zeker nog ingekort worden als enkele overbodige tracks gewoon werden weggelaten.

P-DawG
Het duurt maar 1 uurtje! Gewoon vaker luisteren.

Ik vind het zeker niet te lang duren, zover ik weet zijn er ook geen bonus nummers.
Het zijn gewoon 28 nummers, alleen hier staat dat anders aangegeven.