Matisyahu - Light (2009)

2. We Will Walk (3:23)
  3. One Day (3:27)
  4. Escape (3:27)
  5. So Hi So Lo (3:42)
  6. I Will Be Light (3:35)
  7. For You (3:28)
  8. On Nature (3:45)
  9. Motivate (4:21)
  10. Struggla (3:46)
  11. Darkness Into Light (2:54)
  12. Thunder (2:54)
  13. Silence (4:11)
  14. One Day * (3:40)

met Akon

15. Temple * (4:22)
  16. Drown in the Now [Radio Edit] * (3:33)

met The Crystal Method

17. 7 Beggars * (4:51)
Een nieuw regulier album? Ik vond de vorige goed te doen, ondanks dat ik niet zo bekend ben met reggae. Dit album lijkt in volledige stilte te zijn verschenen. Kan iemand me er iets over vertellen? Staan er knallers op zoals King Without A Crown?

avatar van Shelter
Kijk dat vind ik dus zo handig aan musicmeter, je hebt geen idee dat er een nieuw album uit is maar hier kom je het dan weer via de updates tegen. Matisyahu is zeker de man die ik altijd zal checken, al vond ik het studio album niet super geweldig. Echter het live at Stubbs album is ge-wel-dig! Een van de betere albums die ik heb en die ik altijd kan draaien. Het doet me wel deugd dat er geen features op staan met Will.I.am of Pink of zo....of moeten ze nog worden toegevoegd?

Overigens vind ik de cover erg mooi, het licht is precies goed geplaatst om het een shiny element te geven alsof het natuurlijk licht is wat over de foto schijnt. Best knap.

Buiten dat hoor ik ook graag meningen van mensen die het al gehoord hebben.

avatar van GraveyardJunkie
ben hier ook zeker benieuwd naar. Zal nooit zijn optreden op Lowlands een paar jaar geleden vergeten... geweldig..

avatar van sq
sq
Wel.. ik WAS er nieuwsgierig naar. Het valt zo zwaar tegen dat ik kwaad van word. Kijk, echte wansmaak is het niet, maar vooral omdat ik Matisyahu als prikkelende ontdekking had van een paar jaar geleden in de zin van ´zie je wel dat er nog echt nieuwe leuke dingen worden gemaakt´, is dit zo jammer.

Het album is over the top opgepompt met electronica en geluidseffecten, zijn stem is gefatsoeneerd (ook jammer!) en weg zijn de vertederende composities.
Op zijn best is het nu een soort Shaggy/Sean-Paul-R&B geworden, gecombineerd met electronic rock-effect. En hoewel dat voor sommigen misschien aantrekkelijk en spannend klinkt, en Matisyahu inderdaad op zijn best is juist op de randjes van de stijlen, ontbreekt de melancholie en vooral ook: de Reggae. Tel daarbij op dat er weinig interessante composities op staan en er resulteert een album waarop de artiest wel nog iets van de oude magie op lijkt te willen roepen, maar daar naar mij toe in elk geval jammelijk in faalt.

avatar van Oldfart
Helder verhaal sq, Shaggy-Sean-Paul-sen zijn er al zat, scheelt me weer tijd en moeite

4 jaar gelden had ik een 'Matisyahu-periode'. Afgelopen week hoorde ik in mijn itunes DJ eigenlijk weer voor het eerst een nummer van hem voorbij komen.. klonk weer lekker en ben toen via muziek meter gaan zoeken voor zijn nieuwe album. Heb de cd gisteren binnen gekregen en er staan weer een paar fantastische nummers op zoals One Day, I will be light, So hi So Lo, For you en On nature.

Ik blijf het een unieke verschijning vinden binnen de muziekwereld!