Colour of Fire - Pearl Necklace (2004)

Label: Riverman

1. Robot Rock (3:38)
  2. The Exile (3:59)
  3. A Couple of Reasons (3:50)
  4. Italics (3:09)
  5. 9 Volter (2:47)
  6. Images of You (4:24)
  7. A Pearl Necklace for Her Majesty (2:35)
  8. Candles (3:10)
  9. Second Class Citizen (3:22)
  10. Hatemail (4:01)
  11. The Company Won't Colour Me (5:41)
Ik heb Colour of Fire gezien op Lowlands 2004, en ik was erg onder de indruk. Ik heb meteen de cd gekocht, maar ik moet zeggen dat ik hem nu, zo'n half jaartje verder, niet meer erg geweldig vind. Het is me allemaal een beetje te hard. Sowieso viel de cd iets tegen na 't concert.
Ik wil ze wel graag nog een keer live zien, ik ben benieuwd wat ik er dan van vind. Misschien zijn ze live gewoon veel beter (wat ik erg belangrijk vind, dat een band goed live kan spelen).
Toch vind ik het nog een erg goede band; het doet mij wel iets. Zang vind ik ook mooi, en de meeste nummers zijn toch wel bijzonder. Ik vind het tenminste geen standaard rock.

Mijn tips: 'The company won't colour me' en 'Images of you'. 'Jennifer' blijft mijn favoriet, een rustig nummer die alleen op The Exile EP staat.

Het is jammer dat deze fantastische band uit elkaar is, gelukkig heb ik ze dit jaar nog live mogen aanschouwen in Den Haag.

Erg verfrissende pop/rock dat je ook wel kunt zien als de hype 'Britpop'.

Ik heb lang getwijfeld tussen een 3,5* of 4,0* - ik heb gekozen voor een 4,0* omdat dit wel één van de betere albums is die ik in mijn collectie heb.

(@ Nubis: Je vond de 'softe' Colour of Fire een beetje te hard, terwijl bands als Tool, the Prodigy en Nirvana vele keren harder klinken, die je wél in je top 10 hebt staan...)

Ik wist helemaal niet dat ze uit elkaar zijn. Erg lang hebben ze het ook niet uitgehouden, dan.

(CoF is anders hard. Niet leuk hard, soms. Dat je dan de neiging hebt om het uit te zetten.
Ik bedoel eerder druk, denk ik. Die drukte begint al meteen als je de cd aanzet. Vind ik bij de artiesten die jij noemt toch echt totaal anders. Vooral Prodigy en Tool komen niet ook maar enigszins in de buurt van 'hard'. Tenminste, wat ik hard noem. Net zoals ik punk hard vind, vind ik CoF ook hard. Druk dus, ofzoiets.. Het ligt denk ik aan de gitaren denk ik)

Oke, ik snap je uitleg. Duidelijk, dankjewel!

Ja, de Colour of Fire site is ook offline, hoewel, het forum is het enige dat nog te bezoeken is.
CoF heeft het drie jaar uitgehouden, niet erg lang nee!

avatar van levenvergeten
Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook de rustige nummers verkies boven de harde. Maar al met al een redelijk goed album.

En Images of You is het beste nummer.

avatar van himpie
geweldig album, zowel de hardere als de rustigere nummers.

heb ze destijds gezien in de melkweg maar vond ze daar niet zo, gelukkig is het album voor mij wel een blijvertje. 4*

immens jammer dat ze zijn gestopt trouwens.

avatar van JoepJoosten
Geweldige plaat... Krijg nog regelmatig een traantje in m'n ooghoek van de akoestische versie van Jennifer(http://www.youtube.com/watch?v=5OR72OdRW0I), wat een zang zeg (van vooral Owen) Zonde dat ze uit elkaar zijn gegaan, waarom zijn ze eigenlijk gestopt?