Newton Faulkner - Rebuilt by Humans (2009)

Pop / Folk
Label: Ugly Truth

1. Intro (0:32)
  2. Badman (3:06)
  3. I Took It Out on You (2:55)
  4. Hello (0:31)
  5. If This Is It (4:00)
  6. Resin on My Heart Strings (4:07)
  7. Lipstick Jungle (4:16)
  8. Been Thinking About It (3:28)
  9. Let's Get Together (2:41)
  10. She's Got the Time 2 (1:16)
  11. Won't Let Go (3:33)
  12. Resin Theramins (0:27)
  13. First Time (3:40)
  14. Over and Out (3:19)
  15. Cheltenham (0:48)
  16. So Much (3:39)
  17. This Town (3:33)
  18. I'm Not Giving Up Yet (3:55)
  19. Soundwaves * (3:19)
mathieudc schreef:
Benieuwd naar z'n tweede album, net zoals op z'n eerste krijgen we opnieuw een heleboel nummers. Ik heb zeer genoten van zijn eerste album

Dat had ik dus ook: zijn debuutalbum was echt om van te genieten. Het meest opvallende daarvan was toch wel de grote hoeveelheid sterk geschreven songs. Dat Newton Faulkner daarbij ook nog een fraaie stem heeft en alles mooi uitvoerde maakte het pakketje compleet.

De uitvoering is op Rebuilt by Humans nog steeds goed. Maar helaas ontbreken veelal de sterke songs van het debuut. Het album begint nog wel goed met Badman & I Took It Out On You, maar daarna zakt het in. Er volgen vele nummers die om eerlijk te zijn niet echt bijzonder zijn. Voorbeelden van te gladde te makkelijke liedjes zijn bijvoorbeeld Resin On My Heart Strings, Been Thinking About It & First Time. Het klinkt wel aardig allemaal, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. Natuurlijk een enkele uitzondering daargelaten, zoals Lipstick Jungle & Won't Let Go. Aan het einde wordt het zelfs vrij saai en wel heel voorspelbaar, met als dieptepunt de slotsong I'm Not Giving Up Yet.

Safety first dus op de opvolger van Hand Built by Robots. En dat is echt jammer: op zijn debuut cd liet Newton Faulkner horen dat er veel meer in het vat zit dan wat we nu te horen krijgen. Mogelijk dat de platenmij. flinke druk heeft uitgeoefend op Newton Faulkner om vooral snel met een opvolger te komen van zijn succesvolle debuut. Dat dit ten koste van de kwaliteit van de songs is gegaan, is helaas duidelijk te horen.

Ik heb iets gedaan wat ik niet had moeten doen. Ik heb het album vergeleken met 'hand built by robots'.

Hand built by robots vond ik echt prachtig. Van de cover tot de tracklist. Rebuilt by robots is juist anders, verschrikkelijke cover en die tracklist is gewoon dodelijk saai. Net als west denk ik dat hij een nieuw album te snel heeft uitgegeven.

Snurk. Alleen nummers zoals "Badman" & "Lipstick Jungle" zijn van de oude stempel. Anders nummers zoals de tracknummers 3, 5, 11, 14 zijn ook de moeite waard.

Ik had me er zo op verheugd. Verdorie.