Mooie EP! Het begint met het roekeloze, rappe en beetje schelle titelnummer, die ik tot nu het minst waardeer van deze EP, hoewel het wel een rasecht rock 'n roll nummer is. Daarna wordt het voor mij allemaal mooier.
Slow is ook lekker rock 'n roll - die mooie glijdende gitaar, het eenvoudige maar slimme en mooie akkoordenpatroon en de stevige begeleiding maken van dit nummer een onsterfelijke MBV-klassieker.
Thorn is eigenlijk een nummer zoals de shoegazers van Ride het pas twee jaar later ook zouden maken. Het verschil (in het voordeel van MBV) is die glijdende, kleurrijke gitaar er bovenop die het nummer afmaakt. Een zwoeler nummer dan
Cigarette in Your Bed heb ik eigenlijk nooit eerder gehoord. Wat een warm, vochtig, sensueel sfeertje!
Drive It All Over Me dat de korte luistertrip afsluit - een trip die ik regelmatig achterelkaar herhaal - is zoals rzasa al aangaf heerlijk opgewekt. Dit vind ik een mooiere My Bloody Valentine EP. 4,5*
Voor alle Pixies-liefhebbers: misschien is uitgerekend deze plaat wel een leuke opening naar shoegaze-muziek.