Placebo - Black Market Music (2000)

Label: Hut

1. Taste in Men (4:15)
  2. Days Before You Came (2:33)
  3. Special K (3:52)
  4. Spite and Malice (3:37)

met Justin Warfield

5. Passive Aggressive (5:24)
  6. Black-Eyed (3:48)
  7. Blue American (3:31)
  8. Slave to the Wage (4:06)
  9. Commercial for Levi (2:20)
  10. Haemoglobin (3:46)
  11. Narcoleptic (4:22)
  12. Peeping Tom (7:01)
  13. Without You I'm Nothing * (4:08)

met David Bowie

14. I Feel You * (6:28)
  15. Black Market Blood * (3:53)
avatar van timhardt
Best goed, dit album, uiteraard niet meer het niveau van "without you i'm nothing" omdat het gewoon niet beter kan, maar deze is nog zeker goed, daarna, wel daarna luistert u best naar iets anders. 3,5*

Lost Highway
Mwa ik vind dit album best onderschat, echt veel minder dan Without you I'm nothing is ie zeker niet.
Vooral het eerste deel van deze plaat is ijzersterk.

deze plaat van placebo ken ik nog niet en ben eigenlijk wel benieuwd , de beste serie singles die placebo heeft gehad staan op deze plaat , vooral het fantastische black-eyed, ik denk dit album toch niet zo slecht is, alleen ben ik wel zeer bang voor het nummer waar rap op te horen is en dat zorgt ervoor dat ik deze nog niet koop, mischien als hij is in de uitverkoop ligt.

Lost Highway
Komaan je laat een cd toch niet liggen omdat er misschien één nummer opstaat die je niet goed zal vinden?
Trouwens ik vind dat nummer met die rapper best geslaagd, het is zeker geen gedrocht ofzo.
Ik zie dat je Meds 4* geeft, wat mij betreft is deze plaat toch wel iets beter dan Meds.

Mocht je elke cd voor één slecht nummer laten liggen zou je er niet al te veel overhouden, denk 'k. En ik vind, tot mijn grote spijt, dit misschien de minste cd die placebo ooit gemaakt heeft. Hij blijft goed natuurlijk, maar zoals ik het aanvoel vind ik hem een stuk minder intens dan WYIN of Meds. Ook de singles vind ik een stuk minder sterk. 'Black Eyed' is live wel indrukwekkend, maar op single vind ik het weinig overtuigend. 'Slave To The Wage' vond ik ook maar matig. De singles vervagen wat bij de singles van het album ervoor en het album erna. (SWG had waarschijnlijk de beste singles. alle 4 fantastisch, al was spijtig genoeg de rest van de cd iets minder, op elke uitzonderingen na..). Enfin, het gaat over dit album, en er zijn nog genoeg nummers die goed zijn (zelfs 'Commercial For Levi' en 'Narcoleptic' hoor ik soms heel graag passeren) maar deze cd biedt net genoeg om de andere albums te overtreffen.

Lost Highway schreef:

bij mij is dat geen zekerheid hoor, ik vind Without you een mindere plaat dan meds. natuurlijk laat ik een cd niet liggen voor 1 nummer ! ik vind placebo nooit constant genoeg op een plaat terwijl ik zeker ben dat ze het echt in hun hebben om een wereldplaat te maken. ik heb momenteel 3 platen van placebo en er staan nu toch altijd wel wat mindere nummers op hoor en soms zelfs een geniale misser. dus deze plaat zal toch nog even mogen wachten, gelukkig heb ik de lekkere singles om mij mee te amuseren

avatar van sinterklaas
1,0
Ik moet altijd zo dun poepen bij deze muziek.

Op deze derde plaat van Placebo staan een aantal ontzettende uitschieters. Peeping Tom is mijn favoriete Placebonummer, ook Passive Agressive, Slave to the wage en Commercial for Levi behoren tot mijn favoriete Placebonummers, maar overall vind ik het gewoon hun minste album. Het klinkt veel minder fris dan hun vorige 2. Ondanks dat geef ik het 3,5 ster. Omdat zelfs het minst goede album van Placebo over het algemeen gezien een goed album is.

avatar van AverageGuy
Lost Highway schreef:
Vooral het eerste deel van deze plaat is ijzersterk.

Idd Ik vind dit album net zo goed als Without you I'm nothing
Alleen heeft Without you I'm nothing misschien iets meer 'sfeer'..

dit vond ik het minste van hun een 3

sinterklaas schreef:
Ik moet altijd zo dun poepen bij deze muziek.

Zal ik mijn verlanglijsteje geven

Lost Highway schreef:

Deze is véél beter dan Meds, dat ik hun minste cd vind tot nu toe.
Dit vind ik samen met Without You I'm Nothing het beste album van de band en er staan ook weer een aantal ijzersterke singles op.

4,5.

felix89 schreef:

Deze plaat ligt voor een scheet in de winkels. Treuzel niet, zou ik zeggen!

avatar van Nanne-1995
dit album ken ik niet zo goed alleen taste in man en spacial k maar de rest heb ik nog nooit gehoort

avatar van dix
dix
... Slave to the wage ....

zei daar iemand Orchestral Manoeuvres in the Dark ?

avatar van spruitje
Gek genoeg (als ik de algemene waardering en de commentaren hier lees) vind ik dit eigenlijk tot het betere werk van placebo horen, waarschijnlijk doordat BMM lekker rauw en compromisloos klinkt.

Kevin-Raphaëll
goed album

avatar van sdr
sdr
Ik vind deze nog beter dan Without You I'm Nothing, en hierop staat mijn favoriete placebo nummer: Passive Aggressive. Ook Black-Eyed, Taste in Men en Commercial for Levi behoren tot mijn favoriete placebo nummers.

4.5*

avatar van thetinderstick
Net iets minder dan het debuut en Without You I'm Nothing, maar nog steeds een sterke plaat. Ook hier staan aan paar toppers op ('Taste In Men', 'Black Eyed', 'Special K', 'Peeping Tom' en vooral ook 'Slave To The Wage') afgewisseld met beduidend mindere nummers (zoals bv 'Spite & Malice' en 'Narcoleptic'). Toch nog 4 sterren.

avatar van otherfool
Hmm, een paar leuke singles maar als plaat denk ik de minste van de 4 die ik heb. Zeker in vergelijking met het voorgaande Without You I'm Nothing valt de plaat (zeker in de laatste paar songs) wat tegen. Black-Eyed en Slave to the Wage zijn natuurlijk wel uitstekend...

2,5*.

avatar van Nicolage Rico
Voorheen dacht ik nog dat dit de minste der Placebo's was, maar gaanderweg is deze zeker niet minder waard dan de rest. Vooral het eerste gedeelte/middenstuk is waanzinnig. 4 *, maar verhoging ligt op de loer.

avatar van Nicolage Rico
Inmiddels geef ik hem 4,5 welverdiende *-en. Vooral "Passive Aggressive" is bijzonder mooi, één van de beste nummers van Placebo (kan alleen nog niet tippen aan "Without You i am Nothing").

Dit album is er niet een van de 'uitschieters' maar het heeft de meest constante kwaliteit, m.i.

Eens.
Een constante middelmatige kwaliteit.
Ik vind het Placebo´s minst goede.
Overigens een heel goede band.

avatar van T.A.
Ik heb met Placebo hetzelfde als met Radiohead. Ik vind van beiden alle albums goed te pruimen. Ik vind Passive Aggressive wel het mooiste gevoelige nummer van Placebo. En eigenlijk ook overall 1 van de beste. Een nummer waar je zo'n heimelijk donker emotioneel gevoel bij krijgt.

avatar van azra
Ik denk wel het beste album van Placebo voor mij persoonlijk. Alle nummers zijn geweldig en geen enkel nummer wat ik wil doorspoelen. Geniale stem trouwens.

Lost Highway
@ azra : De laatste van Placebo zal jou denk ik ook aanspreken, iets meer electronisch geladen én met het prachtnummer Let's follow the cops back home.

avatar van azra
Meds ken ik ja. Ik ben een tijdje volledig gek geweest van Placebo, iedere dag wel een paar keer het album er door gedraaid. Daarna ergens anders mee verder gegaan en toen zijn ze achter een doorzichtig deurtje verdwenen. Gisteren er weer uitgepakt (gelukkig). Komt door Cradle, de hele tijd als ik die hoor dan moet ik aan Placebo denken.

avatar van Castle
azra schreef:

Mooi dat je door een andere mooie band weer op een spoor van nog meer moois, wat je stiekum even minder aandachtig bij bent, herontdekt.
Wat mooi allemaal en zeker Placebo blijft mooi, mooi dat je het weer draait, ik heb gelijk Black Market Music klaar gelegd voor morgen in de auto. Ik heb gelijk zin om morgen op pad te gaan, jippieeeee

avatar van Guinness1980
Iets minder dan without you I'm nothin maar nog steeds een erg goed album. Meds is het enige album dat ik zwak vind.

Beste nummers:
Passive aggressive