Lynyrd Skynyrd - God & Guns (2009)

Label: Roadrunner

1. Still Unbroken (5:06)
  2. Simple Life (3:17)
  3. Little Thing Called You (3:58)
  4. Southern Ways (3:48)
  5. Skynyrd Nation (3:52)
  6. Unwrite That Song (3:50)
  7. Floyd (4:03)
  8. That Ain't My America (3:44)
  9. Comin' Back for More (3:28)
  10. God & Guns (5:44)
  11. Storm (3:15)
  12. Gifted Hands (5:22)
  13. Bang Bang * (3:10)
  14. Raining in My Heartland * (3:55)
  15. Hobo Kinda Man * (3:54)
  16. Red White and Blue [Live] * (5:43)
  17. Call Me the Breeze [Live] * (5:49)
  18. Sweet Home Alabama [Live] * (6:25)
avatar van Fake_world
echt jammer dat hier nog niets staat...

Belachelijke titel.

Alleen Gary is nu nog over.
Ondertussen zijn Hughie en Billy ook de pijp uit.

Was na Vicious Cycle toch wel danig teleurgesteld.
De band is een soort nationalistisch vehikel geworden, geleid door Johnny Van Zant en Rickey Medlocke, met gastmuzikanten.
Ik zie aan de titels, dat er weer aardig wat nationalistische songs op staan.

Ergens lopen Artimus Pyle, Ed King en nog wat andere oude Skynyrd-lieden rond, die beter hun best doen de oude glorie te doen herleven. Maar ze worden ondergesneeuwd door dit circus.

Ik zal het eens luisteren, of het wat is, dit.

avatar van metalfist
Tjah Lynyrd Skynyrd. Eén van de grootste, zelfs misschien de grootste, Southern Rock bands. Tot 20 oktober 1977 want op die verschrikkelijke dag verdween de kern die Skynyrd maakte tot wat het was. De groep probeerde het later nog wel met 1991 en The Last Rebel maar de feeling was toch weg, de Lyve cd van Vicious Cycle was zelfs vrij teleurstellend. Toch zal ik zonder twijfel eens achter deze aangaan vermits hij niet teveel kost want een 2e miskoop zoals Lyve kan mijn Skynyrd hart niet aan.

avatar van Gommans
Al dat nostalgische geleuter...
Tja helaas, jammer en tragisch
Het is gewoon mooi southern rock cd met lekkere nummers en het lijkt zelfs op Lynyrd Skynyrd.
Mijn favoriet is Unwrite that song", laat de muziek het werk maar doen en niet teveel op de teksten letten die zijn net zo fout als van good old Ted Nugent.

Geneuzel.
Niks daarvan.
Ik heb een aantal platen van Lynyrd Skynyrd met Johnny van Zant erg hoog gewaardeerd.

Alleen moet ik niks hebben van amerikaans nationalisme...

avatar van Colonel Mortimer
God + Guns is de beste plaat van Skynyrd sinds Street Survivors uit 1977. Beste nummers Still Unbroken, God & Guns en Gifted Hands.
God + Guns is een stevige (southern) rock plaat, erg nationalistisch, but who cares.

[mod-edit: bijgaande opmerking met racistische ondertoon verwijderd]

Kingsnake
Beter dan Last Rebel, kan ik me niet voorstellen. Die is namenlijk met Ed King...

Kingsnake schreef:

Wordt het toch eens tijd dat je God + Guns gaat beluisteren. Uitstekende plaat!!

avatar van jeroenheinz
Heb de plaat en heb er 2 nummers van gehoord en die wisten me absoluut niet te overtuigen. Zal hem eens in zijn geheel luisteren, maar verwacht er niet veel van

avatar van jeroenheinz
Ondanks dat ik een hekel heb aan een deel van de teksten moet ik toch terug komen op mijn eerdere post. Muzikaal zit het namelijk wel vet in elkaar en rocked het soms de pan uit.. Toch nog 3,5* voor dit album

Heerlijk warme rockplaat deze.

Zonder originele leden maar beter zo dan oude bands die nog in de originele bezetting telkens opnieuw troep uitbrengen. Hoe meer ik deze beluister, hoe beter ik hem vind.

The south rules !

ogrub13 schreef:
Heerlijk warme rockplaat deze.

The south rules !

Gary Rossington is het enige originele bandlid en Rickey Medlocke heeft in 1970 en 1971 bij Skynyrd gespeelds als drummer.

Kingsnake
Floyd is wel een fijne track, maar de rest lijkt wel heel erg op songs die ik al ken van de band.
Zlef-plagiaat noem je zoiets.

avatar van Oldfart
muziek: 2
eng gedachtengoed: 0,5
maakt: 1,5

avatar van hellboy123
Leuke plaat, de songs blijven goed hangen en ook de productie is goed in orde.
Maar inderdaad voor het gedachtegoed hoef je het niet te luisteren....

avatar van Madjack71
Dacht je dat je met Nickelback al de meest pompeuze muziek had gehoord, komt Lynyrd Skynyrd met zijn patriotistische pak ons God en Guns niet af Yankee Doodle Moonshine muziek. Nog wat witte kappen en een brandend kruis en het plaatje is compleet. Gauw vergeten deze drap.

avatar van HenkiO
Kingsnake schreef:
Belachelijke titel.

Perfecte titel.
Dekt de lading van het enge redneck-wereldje volkomen.