Yiruma - First Love (2001)

Zuid-Korea
Pop / Neoklassiek
Label: Stomp

1. I (4:09)
  2. May Be (4:00)
  3. Love Me (4:05)
  4. River Flows in You (3:08)
  5. Passing By (4:37)
  6. It's Your Day (3:41)
  7. When The Love Falls (3:17)
  8. Left My Hearts (3:12)
  9. Time Forgets... (4:57)
  10. On the Way (4:38)
  11. Till I Find You (3:43)
  12. If I Could See You Again (3:25)
  13. Dream a Little Dream of Me (2:12)
  14. I... (4:15)
  15. Farewell (2:31)
  16. Kiss the Rain [String Version] * (4:26)
  17. When the Love Falls [String Version] * (3:49)
  18. I [String Version] * (4:15)
avatar van o0.
o0.
zo zeg geweldige muziek maakt deze man

!Rebecca!
ik ben normaal gesproken van de rock en de alternative muziek, maar ik kan hier zó heerlijk bij wegdromen...
Moonlight (staat overigens niet op deze CD) is een van mijn favoriete liedjes, het heeft iets weg van een slaapliedje, maar toch...
ik zou dit album graag kopen, maar ik kan het nergens vinden (niet op BOL.com, freerecordshop heeft hem ook niet en op andere sites staat hij weer wel, maar daar kan zelfs ik niet wijs uit worden, ivm. vreemde talen zoals japans ofzo)
als iemand weet waar je hem nog zou kunnen kopen, stuur mij even een berichtje.

avatar van Chameleon Day
Mijn dochter speelt nu (en nu is dus nu) river flows in you op piano. Fraaie track.

Net deze muziek ontdekt en zeggen dat hij al van 2001 dateert. Zeer mooi en wat is "River Flows in You" toch een prachtig nummer. Kent er iemand nog muziek zoals dit. Zou graag een klassieke collectie willen aanleggen.

Waarom is dit nou weer wereldmuziek? 'Hij komt uit Zuid-Korea, dus hij is niet van hier --> wereldmuziek', zoiets?

Dit is gewoon op piano gespeelde popmuziek met af en toe hele minimale klassieke invloeden, echt heel minimaal. Yirumai kan best mooi spelen en hij weet op zich te boeien met enkel een piano, maar het is wel allemaal erg sentimenteel en mainstream. Een nummer als 'Left My Hearts' is ook erg kitscherig (bij Idols o.i.d. zou zomaar iemand een dergelijk nummer kunnen kiezen, als er zang was).

Veel van deze nummers kun je zo onder een reclame van Merci of voor mijn part Ristorante plakken en dat is een beetje mijn probleem met deze cd. De rest van de nummers zijn van die tranentrekkers, nee doe mij dan maar Chopin of Liszt.

avatar van Boermetkiespijn
Yiruma is eigenlijk een soort Koreaanse Richard Clayderman Je moet ervan houden, zoals mijn bovenbuurman al aangeeft met begrippen als mainstream, sentimenteel en reclamemuziek.

Maar toch is dit een prima cd'tje, met name voor bij het thuiswerken. Niet te moeilijke, fraai gespeelde achtergrondmuziek.