Lasgo - Smile (2009)

Dance
Label: N.E.W.S.

1. Take-off (0:56)
  2. Alone Tonight (3:49)
  3. Gone [Radio Edit] (2:58)
  4. Cry 4 You (4:09)
  5. Lost [Radio Edit] (2:57)
  6. Over You (3:19)
  7. Believe (3:19)
  8. Serendipity (3:38)
  9. Smile (3:55)
  10. Night on Fire (3:40)
  11. Out of My Mind [Radio Edit] (2:58)
  12. In My Arms (4:25)
  13. Out of My Mind [Sebastian Dali Remix] * (6:46)
  14. Gone [Sebastian Dali Remix] * (6:43)
  15. Lost [Jordy Lishious Remix] * (7:38)
  16. Gone [Acoustic] * (3:30)
avatar van NewYorkCityLight
Het derde album van Lasgo.

Zanger Jelle heeft Evi vervangen, en dit is dus het eerste album met Jelle.

Out Of My Mind moest bij mij heel erg groeien, kheb 'm wel 20x moeten horen voordat ik 'm leuk begon te vinden.

Gone vind ik toch echt te makkelijk, helemaal geen diepte en het klinkt gewoon supersimpel.

Lost, de derde single, vind ik gewoon echt slecht.

Ik hoop dat de rest beter is! (Lelijke hoes trouwens).

avatar van Azzurro
Ik ben zeer benieuwd naar dit album! Ik moest eveneens heel erg wennen aan Out of my mind, maar Gone en Lost vind ik wel super singles! Toch hoop ik dat er op dit album meer nummers in de stijl van hun eerste cd gaan staan, meer dancegericht en minder housegericht. Dat het maar rap 13 september is!

avatar van NewYorkCityLight
Wow, Lost komt binnen op #4 in de ultratop. Terwijl ik OOMM en Gone echt veel beter vond! En die 2 eindigden respectievelijk op #7 en #5. Ik had geen hit verwacht voor Lost... iets buiten de top15 dacht ik wel.

avatar van Azzurro
Ik denk dat de meesten even moesten wennen aan de nieuwe zangeres. Daarom dat het (volgens mij) even duurde vooraleer Lasgo echt hoge toppen scheerde...

avatar van Nickstbo
"Cry For You" => cover van September?

Nickstbo schreef:
"Cry For You" => cover van September?

laat ons hopen van niet, maar het zou mij verbazen moesten ze een nummer coveren dat nu ook hoge toppen scheert...

avatar van NewYorkCityLight
Nee ik neem aan van niet. De titel viel mij ook al meteen op als die van September maar ik neem aan dat een dance groep geen nummer gaat coveren dat al dance is.. en al helemaal niet als die al zo recent was.

avatar van NewYorkCityLight
Evi verleent haar stem nu voor band Sad Suzy. Er staan al een paar nummers van Sad Suzy op hun my space. Het klinkt echt niet slecht, maar ik mis haar nu more than ever. En ik was net naar Something aan het luisteren....

BTW, het klinkt totaal niet als Lasgo, tis absoluut geen dance.

avatar van Azzurro
nja ik heb nog niet geluisterd naar die nieuwe groep van Evi. Maar eigenlijk zou je deze Lasgo gewoon moeten zien als een volledig nieuwe groep. De vorige Lasgo is gewoon gestopt, en nu is er een nieuwe groep ontstaan met Jelle, die dus ook een ander stijl van dance brengt...

avatar van NewYorkCityLight
Twas misschien ook beter geweest als ze de naam hadden veranderd. Dat scheelt weer sentimentele fans (waaronder ik) die maar blijven schreeuwen dat we Evi missen.
Maar aan de andere kant raakt Peter dan ook de naambekendheid kwijt waar hij jaren aan heeft gewerkt..

avatar van Jonas169
Ik heb de previews gehoord en ik ben niet onder de indruk!

avatar van NewYorkCityLight
Ik heb ze ook gehoord nu.

De albumtracks klinken wel beter dan de single keuzes.

En Cry For You is definitely geen September cover.

Jammer genoeg zijn het dus maar elf tracks want Take-Off is dus een intro met z'n 0:56 seconden. Ik vond de Intro van Some Things ook erg mooi, maar daar hadden ze nog 13 andere tracks.

avatar van Azzurro
waar kan je de previews beluisteren?

edit:
ik heb net de previews beluisterd (dank u wel NYCL ) en dat klinkt helemaal niet slecht! Het is wel allemaal in dezelfde stijl, maar ik vind de "nieuwe" nummers toch wel beter klinken dan de singles! Ben benieuwd om de nummers volledig te horen!

avatar van NewYorkCityLight
Het nummer Smile is al in z'n geheel te beluisteren op youtube.

avatar van Azzurro
Ik heb net het volledige album beluisterd, en ik loop er na de allereerste beluistering niet overdreven wild van. Maar wellicht zal dit wel nog komen naarmate ik het meer beluister!
Op dit moment 3,5*, mijn favorieten:
- Over You
- Smile (ik hou zo van de Lasgo-slows!)
- Gone (acoustic version), die er hier blijkbaar niet bijstaat...

avatar van NewYorkCityLight
Wat een saai album zeg! Ik ga 'm nog wat vaker beluisteren voorat m'n stem volgt maar het uiteindelijk cijfer zal niet al te best zijn.

BSound
Jelle +1

Whiiiieeeeee Ik mag donderdagavond naar de CD-voorstelling

chrismusic
NewYorkCityLight schreef:

Wilde nog neerzettten dat jij bij deze cd gillend zou weg lopen
Het blijkt nog te klopen ook

avatar van NewYorkCityLight
Haha, ja ik vind het erg jammer want Lasgo kan beter.. maar misschien dat de invloeden van David (dat was z'n naam toch??) gewoon niet gemist kunnen worden.

Cry For You (dankzij dat gebliep, want de coupletten zijn toch echt te langdradig), Serendipity, Out Of My Mind zijn voorlopig favorieten.

NewYorkCityLight schreef:

inderdaad, voor mijn part mag David Vervoort (of Dave McCullen) er zo weer bij komen...

Echt leuke en dansbare cd hoor. Goed geproduced en gezongen van Jelle. Er is geen enkel nr. dat verveelt.
Beste nrs. op de cd zijn: Gone, Cry 4 you, Lost en Night on fire.
5/5!!!

avatar van NewYorkCityLight
Toch nog 2.5 ster. Hij is een beetje aan het groeien...

Aantal dingen die me opvallen/een aantal meningen:

- De coupletten vaak ontzettend eentonig, met lange pauzes tussen de zinnen in. En vaak met dezelfde opbouw.
- Het refrein van Alone Tonight, maar ook die van Night On Fire en Gone klinken gewoon tè simpel en inspiratieloos.
- De lyrics van dit album zijn tè voorspelbaar, je kan ze al meezingen voordat je het nummer gehoord hebt, en dat is niet overdreven.

Maar er zijn ook positieve dingen aan deze CD :

- De beat van Cry For You is de beste van het hele album en die van Night On Fire is lekker apart. (Night On Fire is als nummer een beetje een kruising van Out Of My Mind en All Night Long)
- Over You is gewoon een lekker 'fuck you' nummer.
- Er staan een aantal lieve/leuke lyrics in. 'We were never more than friends, but there's no one who understand me like you do'/ of 'Somehow I knew that you were holding something back' en 'You're the shoulder I can cry on, when the world gets hard on me/you're the one I can rely on'. Uit respectievelijk Smile, Cry For You en Serendipity.
- Believe is hoogstwaarschijnlijk het beste nummer van de hele CD.
- Het trance-achtige stuk in In My Arms, (rond 3 minuten) klinkt als de oude Lasgo.

En toen viel het me op dat ik eigenlijk meer positiefs te melden heb. Ik laat deze CD maar gewoon over me heenkomen en misschien dat we nog grote vrienden worden .

Ik vind gewoon dat je het oude Lasgo volledig moet los-
koppelen van dit in mijn ogen compleet nieuwe Lasgo.

Ik vind de nummers die uit zijn tot dusver en de previews
die ik gehoord heb zeker niet slecht. Ben benieuwd naar
hoe het volledige album klinkt, maar zal wel ongeveer het
zelfde zijn als de nummers die uit zijn.

Ik heb het album beluisterd en de volgende dag heb ik het meteen gekocht. Ik ben erg onder de indruk van het album. Mooie cover trouwens, goede dancenummers.

Doe zo voort Jelle !

chrismusic
Trixo schreef:
Ik vind gewoon dat je het oude Lasgo volledig moet los-
koppelen van dit in mijn ogen compleet nieuwe Lasgo.

Ik vind de nummers die uit zijn tot dusver en de previews
die ik gehoord heb zeker niet slecht. Ben benieuwd naar
hoe het volledige album klinkt, maar zal wel ongeveer het
zelfde zijn als de nummers die uit zijn.

Je mag pas stemmen als je de volledige cd hebt beluisterd.

Zeer goed album. Vroger met de andere zangeres volgde ik lasgo niet echt, ik ken wel een paar nummers maar das dan ook al. Nu met de nieuwe zangeres Vind ik lasgo heel goed. Vanaf het eerste nummer dat ze uitbracht vond ik heel goed. Ik vind alle nummers heel goed van het album. Alone Tonight (3:49) vind ik een van de betere van dit album. Lost en Gone vind ik ook 2 goede nummers maar die heb ik al wat veel gehoord. Het enige negative vind ik dat de zang soms nogal allemaal het zelfde lijkt.

Jelle is goed bezig.

avatar van NewYorkCityLight
Ik was gisteren in Antwerpen maar ik heb de CD niet zien liggen. Anders had ik 'm wel gekocht.

avatar van NewYorkCityLight
Het album krijgt 2 sterren in het veronica magazine (2 uit 5 sterren).
Alleen het nummer Smile wordt apart benoemd en er wordt gezegd dat dat het hoogtepunt van een CD is die veel te voorspelbaar is.
Wel zeggen dat je moeilijk stil kan blijven zitten en de CD in je hoofd blijft hangen.