R.A. the Rugged Man - Die, Rugged Man, Die (2004)

Label: Nature

1. Lessons... (3:52)
  2. Casanova (Fly Guy) (3:47)
  3. A Star Is Born (4:25)
  4. Chains (2:49)

met Killah Priest en Masta Killa

5. Dumb (3:31)
  6. On the Block (4:47)
  7. How Low (3:31)
  8. Mitch Blood Green (Interlude) (0:32)
  9. Midnight Thud (3:40)
  10. Black and White (3:41)

met Timbo King

11. Brawl (3:49)
  12. Die, Rugged Man, Die!! (4:01)
  13. Pick My Gun Up (Skit) (1:13)
  14. Da' Girlz, They Luv Me (3:22)
  15. Make Luv Outro (4:56)
Het album van R.A. the Rugged Man is eindelijk daar... en het is het wachten waard geweest. De beats zijn allemaal erg goed en het samplegebruik is ook erg goed en origineel. En ook de raps van R.A. zijn verassend goed, veel punchlines maar ook persoonlijke teksten. Het klinkt als een evolutie van de oude Rawkus sound, zoals die op bijvoorbeeld Soundbombing 2 the horen was.

avatar van BoordAppel
Niets aan te merken op R.A. Hij heeft een fijne flow en goede teksten, vaak grappig ook maar de beats blijven toch wat achter. Nergens slecht maar ook nergens geweldig.

Pauper
Ik vind How Low wel tof met die Planet Rock sample leuk gedaan, al met al een aardig album maar niet geheel mijn ding, ondanks dat en objectief bekeken een 3,5*

Melle K
Leuk album maar halverwege heb ik wel even genoeg van R.A.
De nummers lijken nogal veel op elkaar.
Maar erg grappige teksten en aardige beats.

Social_Mask
Nadat ik deze man had gehoord op Uncommon Valor op SIHKIH was ik diep onder de indruk. Vond zijn vers daarop wel de beste van t afgelope jaar. Dus ik besloot achter zijn eigen album aan te gaan. Ik verwachtte echt iets buitenaards, maar t was natuurlijk logisch dat hij betere tekst en flow dan op Uncommon Valor niet zou hebben. Maar ik hoopte het wel. Heb dit album heel lang geleden 1 of 2x beluisterd en ik vond het toen erg tegenvallen. Geen enkel nr sprong uit. Ik ben van plan om dit album weer te beluisteren. Maar voor nu 3*.

Ik heb trouwens een nr van hem met Notorious B.I.G. Das best een chill nr.

En On The Block is de beste vind ik.

eazyfan
Even five year old white girls be rappin' today
On the playground like 'go shorty it's ya birthday' (Go, go, go..)

Geweldig hoe R.A. 50's invloed in hiphop weergeeft, deze Cd vind ik erg goed meevallen, Lessons en Chains vind ik erg goede tracks, RA heeft interessante teksten en goede onderwerpen, komt grappig over, alleen scheelt er wat af en toe met de producites, jammer dat hij zijn belofte van Uncommon Valor niet nakwam, maar nog altijd goed album, gaat richting 3,5*.

Hij kan die belofte ook niet nakomen want Uncommon Valor is een track die later is opgenomen dan zijn album. Het is dus juist dat hij in de tussenliggende tijd vooruit is gegaan, en daarom zo ongelooflijk hard komt op Uncommon Valor.

Hypno
Von3:16 schreef:
dus jij wil zeggen dat ie in 2 jaar tijd zoveel vooruit is gegaan ? denk het niet he hij heeft gewoon zo ongeloofelijk veel tijd, energie en ziel in Uncammon Valour gestoken dus daarom is ie zo Goed. en Ra The Rugged Man zit al meer dan 14 Jaar in the game want dit is z,n eerste album: Night Of The Bloody Apes in 1993 maar Dat album was volgens mij onofficeel.

eazyfan
Deze Cd vind ik persoonlijk erg vermakelijk, R.A. the Rugged Man doet me denken aan ODB, gewoon soort witte ODB-versie. Grappige teksten, hij heeft grappige onderwerpen gekozen en brengt zijn boodschappen goed, de producties zijn niet altijd zo erg lekker maar passen wel goed bij hem, Lessons en Chains zijn 2 erg geslaagde tracks, de rest zit rond een sterk/goed niveau en luistert goed weg, ik geef 3,5*.

Met "Lessons" en "Da Girls They Luv Me" als uitschieters is deze CD erg goed te pruimen.

***½

avatar van Stapler
Komt deze gast nog een keer met een nieuw album?
Ik vind hem echt vet (lachen)

avatar van JLjuju
Die jongen kan echt goed spitten, met 30 keer rijmen achterelkaar enzo

avatar van Rhythm & Poetry
Uitstekend album. R.A. The Rugged Man heeft een geweldige flow. Grappige en goede teksten. Productioneel is het goed maar kan het zeker beter. Kijk alleen al hoe hij op het Snowgoons album rapt. Ben benieuwd naar de longinhoud van deze man . hhogtepunt voor mij is het hilarische Dumb . Ook een mooi nummer is Midnight Thud heerlijke sfeer, gecreeerd door een uitstekende productie.

CaliLove
Heb deze gisteren gekocht, A Star Is Born is alvast een banga en qua humor zit het op deze plaat ook goed.

CaliLove
Ik zie net dat I Shoulda Neva een hidden track is, als je track 15 verder laat afspelen is het een paar seconden stilte en dan begint I Shoulda Neva....

avatar van Jacktherapper
wat een geweldige opening, heerlijk

ManMonster
Super album, ik zou zo zeggen waar blijft de opvolger?

Rene1979
Toch een halfje verhoogd ik geniet echt van dit album!

Rene1979
Heb hem nu eindelijk origineel!
Wat een album is dit. R.A. levert een gweldig product af met dit album. Zou het bijna een 5 geven,.....

ManMonster
Heeft ook een replay value om U tegen te zeggen, kan het echt blijven luisteren!

RedLightCityBoy
R.A. the Rugged Man is opzich wel een zeer aardige rapper met een leuke woordenschat die toegankelijk is en ook zijn flow mag er wezen. Hij weet het album goed aan elkaar te praten, zoals het moet zijn, alleen rapt hij soms iets teveel over 'Old-Skool' rappers en hoe het vroeger was. Opzich geen slecht onderwerp alleen bij de eerste 5 nummers komt dit voor mij iets te vaak voor om daar echt van te kunnen genieten.

De beats liggen mij niet lekker. De sampels vind ik strak verwerkt, alleen de 'soort' samples spreken mij gewoon totaal niet aan. Vaak hoor ik ook maar 1 sample die het hele nummer terug komt, alleen dit is vaak veel te eentonig. Het ligt te simpel in elkaar, waardoor mijn aandacht er niet altijd 100% bij blijft. Met andere woorden: Deze muziek is zeker niet slecht, alleen iets te standaart.

ManMonster schreef:

Eens!

avatar van MJ_DA_MAN
R.A. is een van mijn favoriete rappers, maar helaas zijn niet alle beats goed genoeg voor een echt hoog cijfer. Voor nu 3,5*, wellicht ooit hoger.

grimy_jason
A Star Is Born is echt een geweldige track, zelfde voor Da Girlz They Luv Me verder is Lessons wel een goede track en Midnight Thud is ook nog goed maar dan zijn we gedaan met deze plaat....
I Shoulda Neva is natuurlijk ook nog een zeer dope track helemaal op het einde verstopt als "hidden track " maar vooral de beats op deze cd boeien me niet en ik had toch wat meer zieke verses van RA The Rugged Man verwacht....

ManMonster
How Low is anders wel één van mijn favorieten, beat is af, puur al door die sample van Afrika Bambaataa (Planet Rock)!
Midnight Thud vind ik dan weer het enige nummer waar ik de beat en het concept wat minder vindt, de andere nummers die ik oorspronkelijk minder vond zijn allemaal op mij gegroeid!

Valt mij trouwens op dat het meestal dezelfde mensen zijn die posten bij albums, of ligt dat aan mij?

avatar van MJ_DA_MAN
R.A. is that you?
Uh.... no!

avatar van Stapler
Hahahha ja echt een gevoel voor humor heeft deze gozer .
Ik heb hem ook maar verhoogt, blijf het gewoon luisteren .

P-DawG
Leuk album dit, voorlopig 3,5*.

avatar van Stapler
De intro van Da' Girlz, They Luv Me met die Rockband haha.

Daily Operator
Nou vooruit, 4.5* omdat ik een keer keihard in de lach schoot