Xzibit - Weapons of Mass Destruction (2004)

Label: Sony

1. State of the Union (1:30)
  2. LAX (3:44)

6. Beware of Us (4:10)

met Strong Arm Staedy

7. Judgement Day (3:22)
  8. Criminal Set (3:16)
  9. Hey Now (Mean Muggin) (4:21)

met Keri Hilson

10. Ride Or Die (4:00)
  11. Crazy Hoe (4:25)

met Strong Arm Steady

12. Tough Guy Skit (0:53)
  13. Tough Guy (4:25)

met Busta Rhymes

14. Scent of a Woman (4:20)
  15. Klack (5:14)
  16. Back2thewayitwas (3:58)
avatar van Jordy
Het moge duidelijk zijn dat Mr. X to the Z wel over z'n top is. Hij doet het dit keer compleet zonder hulp uit de Dre-hoek (ruzie ofzo?), maar het levert best een aardig albumpje af. Het luistert allemaal wel lekker weg, maar niets spectaculairs op beat- of lyrics gebied. Op de fantastische Timbo-beat Hey Now na.

(ruzie ofzo?)

Denk t niet. Hij had het nog over Dre op de EMA's op een vriendelijke toon.

Hey Now

Is dat de eerste single?

avatar van Jordy
Geloof het wel

Xzibit weapons of mass destruction ****

Zondermeer alweer erg goede cd van xzibit , net als z'n vorige " man vs machine " valt er erg veel te beleven op dit nochtans vrij kort album. Misschien wel te kort , de toon wordt direct gezet met " LAX ". Scent of a woman is de beste song die er op staat voor mij , echt een zalig nummer. De timbaland - track "hey now" is zeker ook de moeite waard. Al de andere songs zijn tevens voorzien van goede beats en rauwe stem van x to the z ... meer moet dat niet zijn. Er zijn geen opvallende gastoptredens van bekenden zoals dat bij " man vs machine " wel het geval was ( nate dogg , snoop , eminem ...) maar dat is kwalitatief niet te merken.

goed album. lekkere rauwe stem en bonus dvd is ook dope

avatar van BoordAppel
Buiten Hey Now niet veel bijzonders. De plaat gaat nergens echt tegenstaan en luistert lekker weg, mede door Xzibits fijne flow maar meer dan een 3 ga ik er niet voor geven. De intro is trouwens ook wel erg goed.

Hmm vind het nieuwe nummer, wat hij nu heeft uitgebracht wel aardig, maar kan verder niet echt oordelen over dit album, dus nog geen sterretje * vanuit deze hoek

Music

Nou hij heeft wel ruzie met The Game
dus jah maar ik zie geen een featuring erop staan
goed zeg van hem dat hij dat kan..

Meesterlijk,
LAX is geweldig

Waar is de tijd

avatar van Gyzzz
Matig album. Eigenlijk vind ik geen enkel nummer écht de moeite waard om eens op te zetten.

avatar van BoordAppel
Hey Now (Mean Muggin) is toch echt wel .

avatar van Word_Play
Word, beste beat van het jaar 2004.

avatar van Reijersen
Is dat niet een Timbaland productie??

Relax
Toch gestegen naar een 4.0, ik vind die intro echt spannend.

Eerste keer dta ik iemand een intro spannend heb zien noemen.

Schelpvandezee
Geweldige lyrics, dope beats Xzibit vind ik best wel een van de mest onderschatte emcees die er is
een hele mooie album is dit . 5

avatar van thomzi50
Zijn nieuwe album wordt nog niet echt aangekondigd. Volgens mij gaat het Full Circle heten. Het zou wel in 2006 moeten uitkomen, wil hij zijn traditie van iedere 2 jaar 1 album voortzetten.

avatar van RJR
RJR
Machtig mooi album met een aantal prachtige beats en scherpe teksten...
Nooit geweten dat Xzibit zo'n goede mc is...4*

Relax
En dan zeg je geen dankjewel tegen mij

avatar van RJR
RJR
Bedankt

basketballerke
Hey Now heeft de beste beat die ik ooit heb gehoord in Hip-hop. Voor de rest vind ik Xzibit vooral veel slechts maken.

avatar van MJ_DA_MAN
Dan kent ie niet veel hiphop. Maar hij is ook niet echt een hiphopper gezien zijn stemmen en top 10 .

Pauper
weet je wat ik zo triest vind, mensen die geen casual hiphop luisteren en zichzelf als echte hiphopper zien en vervolgens mensen die iets tof vinden en gewoon mainstream zijn gaan lopen uitlachen. Kerel, kap met dat trieste gedoe, ieder interperteerd hiphop op ze eigen manier en ik vind ook jammer dat niet iedereen de schoonheid in ziet van de "echte" hiphop, maar ga asjeblieft niet zo populair doen... trieste vertoning zeg

ik ken Hey Now en Ride Or Die maar verder ken ik dit album niet echt goed. XZibit vind ik een hele goede rapper, maar omdat hierop maar twee nummers ken kan ik niet stemmen

scarface213
on top of his game!
4.0

Mezelf
Op dit album haalt Xzibit alles eruit wat er in zit, dit is ook het enige album naast At The Speed Of Life waar hij eigenlijk in zijn eentje een album weet te "dragen".

Sterke producties, redelijke lyrics en een zeer goede flow maken dit toch wel één van zijn beste albums, er zit 1 nummer bij waar ik niet heel erg weg van ben (Muthafucka) maar voor de rest luister dit gewoon lekker weg en het klinkt allemaal traditionaal Xzibit-achtig maar net iets anders. Perfect gedaan.

4 sterren.

avatar van Reijersen
'Hey Now' is inderdaad hét hoogtepunt van dit album, verder is het middelmatig of daaronder. Luister eigenlijk alleen nog maar die track en het album als geheel niet meer.

2,5 ster.