Fool's Gold - Fool's Gold (2009)

Label: IAMSOUND

1. Surprise Hotel (6:47)
  2. Nadine (5:49)
  3. Ha Dvash (5:04)
  4. The World Is All There Is (4:42)
  5. Poseidon (6:38)
  6. Yam Lo Moshech (4:39)
  7. Night Dancing (4:48)
  8. Momentary Shelter (4:39)
|Joël|
Surprise Hotel is heerlijk zomers. =)

Geweldig nummer is dat inderdaad. Hoe is de rest van het album?

rabbit
Ik hoorde het nummer eergisteren op Studio Brussel, erg goed nummer inderdaad!

avatar van judgepaddy
Net geluisterpaald.
Mooie mix van pop en Afrikaans melodie en ritme.

Night Dancing is bezwerend.

De eerste zomerplaat van dit jaar?

Eerder de laatste van vorig jaar.

Surprise Hotel was overigens ook de reden dat ik dit plaatje ging luisteren maar de rest verbleekt er toch enigszins bij. Niet per se een aanrader.

avatar van klaezman
Surprise Hotel inderdaad vorig jaar al een paar keer voorbij horen komen. Heerlijk nummer, zeker op zo'n dag als vandaag als er ook Gold aan de lucht prijkt. Precies zoals je de hele plaat moet beoordelen eigenlijk: niet teveel verwachten, gewoon zomerse behangmuziek.

avatar van blur8
Muziek opgebouwd uit dezelfde Afrikaanse ritmes die ook de basis zijn voor Vampie weekend's Contra. Heel vrolijk dus. prijsschieter is Surprise Hotel, Daarna gooit de arabische zang wat roet in het eten, maar het blijft wel genietbaar. Enkele songs zijn net iets te uitgerekt; links en rechts een minuut minder had krachtiger geweest. geen hoogvlieger, wel prettig zomers.

avatar van Bertus
blur8 schreef:

't Is Hebreeuws Surprise Hotel staat op de sampler die ik vorig weekend gratis meekreeg ter ere van Record Store Day, daarna meteen maar wat andere nummers van deze band gaan luisteren. Wat ik ervan gehoord heb klinkt erg goed! Zeker wie het gitaarspel van deze band in combinatie met de bezwerende zang zoals in Ha Dvash kan waarderen, raad ik aan eens naar Tinariwen te luisteren.

avatar van Masimo
Jezus, wat word ik blij van Surprise Hotel! Echt, de hele dag loop ik dan nog na te stuiteren.. Verder staan er veel tegenvallende liedjes op deze CD, jammer dat ze de lijn van Surprise Hotel niet door hebben kunnen zetten..

Twee-en-een-half klinkt eigenlijk zo laag, maar meer kan ik er ook niet van maken.

kkriz
Vind dat de rest van de plaat wel een beetje tekort wordt gedaan hier... De opener is inderdaad de lekkerste, maar de langer uitgerekte nummers zijn ook best lekker hypnotiserend hier en daar. Laten we zeggen 3,5 *

Een geweldig album, één van de besten van 2009. Een geweldige crossover van Caribische, Afrikaanse en Midden-Oosten invloeden. Het wordt samengebracht in catchy en beklijvende nummers met goede melodieën en lekker uitgesponnen structuren die behoorlijk Westers aandoen. Tien keer meer vooruitstrevende en vernieuwende muziek dan die bootlading baggerindiepopbandjes.

Eerste 5 nummers sterk, nadien verwatert het. Voor zo'n kort album stijgt het daarom niet boven de 3.5*

avatar van repelstefan
Suprise Hotel is echt een van mijn fijnste nummers gebleken door de jaren heen voor de happy feels. Word er elke keer weer blij van en zeker met de lente- en zomertijd waar we weer in gaan. Ondanks de barre tijden. Gaat ook dit jaar weer vaak voorbij komen.