Now This Is Music 7 (1987)

Alternatieve titel: Now This Is Music 7, Volume 1 + 2

Label: EVA

1. Whitney Houston - I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) (4:50)
  2. Living in a Box - Living in a Box (3:03)
  3. Dennis Edwards - Don't Look Any Further (4:01)

met met Siedah Garrett

4. Crowded House - Don't Dream It's Over (3:52)
  5. Stock, Aitken & Waterman - Roadblock (3:14)
  6. Mixed Emotions - You Want Love (Maria, Maria...) (3:57)
  7. Lionel Richie - Se La (4:27)
  8. U2 - With or Without You (4:54)
  9. Bruce Willis en The Temptations - Under the Boardwalk (3:01)
  10. Heart - Alone (3:38)
  11. Labi Siffre - So Strong (4:47)
  12. UB40 - Watchdogs (4:13)
  13. Little Steven - Bitter Fruit (6:13)
  14. Tina Charles - I Love to Love (3:02)
  15. Rick Astley - Never Gonna Give You Up (3:31)
  16. Will Powers - Kissing with Confidence (3:56)
  17. Art of Noise - Moments in Love (4:33)
  18. Billy Idol - Sweet Sixteen (4:14)
  19. Julien Clerc - Hélène (3:40)
  20. Mel & Kim - Respectable (3:20)
  21. Five Star - Whenever You're Ready (4:17)
  22. David Bowie - Day-In Day-Out (5:32)
  23. Wax - Bridge to Your Heart (4:14)
  24. William Pitt - City Lights (3:51)
  25. Grace Jones - Victor Should Have Been a Jazz Musician (4:44)
  26. Kenny G - Songbird (5:01)
  27. Boy George - Sold (3:54)
  28. Wendy & Lisa - Waterfall (4:15)
Niet alles uit deze serie is slecht te noemen, maar deze 'aflevering' kan mij totaal niet boeien. Veel nummers vallen bij mij in de categorie 'hoef ik nooit meer te horen'.

avatar van LucM
Crowded House, U2 en in mindere mate UB40 vind ik hier prima.
Het nummer van Mixed Emotions hoeft niet meer voor mij, Living In A Box en Stock/Aitken/Waterman vind ik ook minder.

avatar van bikkel2
Een karig hitparade jaar en ondanks de beduidend betere bijdrage van Crowded House , U2 en Heart en Labi Sifre, is het een armoedig verzamelaartje van nummers die nu totaal niet meer aanspreken .

avatar van LucM
1987 vond ik ook geen sterk hitjaar vanwege al die Stock/Aitken/Waterman-producties waarmee wij toen om de oren geslagen werden maar daarbuiten was de hitmuziek nog best te doen wat ik van de laatste 10 jaar moeilijk kan zeggen.

De betere jaren '80 lagen toen al achter ons.

De positieve uitzonderingen hier zijn Crowded House met het sublieme (Don't Dream It;s Over), U2's With Or Wihout You en vooruit...Heart (Alone).

De rest is armoede troef.

avatar van monique
nr 6 (mixed emotions-you want love) is een draak van een nummer
alleen U2 en Little Steven springen er uit.

avatar van Jan Wessels
Gisteren heb ik de CD volume 1 meegenomen bij de kringloop. Deze bevat de eerste 14 nummers zoals boven aangegeven.
Eigenlijk alleen gekocht voor Roadblock en Bitter Fruit die ik nog nergens op een cd had staan. Maar bij beluisteren viel Roadblock me toch tegen terwijl ik het in die tijd graag draaide in de nachtdancing. Saai en voorspelbaar.
Bitter Fruit daarentegen blijft een mooi nummer van Little Steven wat ik ook nooit tegen ben gekomen op andere jaren '80 verzamelaars.
Voor de rest het toch wel min of meer bekende werk. Zoals door anderen aangegeven, 1987 was niet het beste jaar qua hits. Een paar verschrikkelijke nummers: de remix van I love to Love en You Want Love (Maria, Maria).
Terwijl het laatste nummer nog is geschreven door Drafi - Marmör, Stein und Eisen bricht - Deutscher.

avatar van Kos
Kos
Niemand heeft het over het geniale Dennis Edwards - Don't Look Any Further .

avatar van gaucho
...of de twee mooie liedjes die achteraan staan: Viktor van Grace Jones en Waterfall van Wendy & Lisa. Per saldo vind ik dit niet onaardig als momentopname van de hitlijsten van de 1987. Maar zoals elke doorsnede van de top 40 aantoont: mooie liedjes en soms gewoon briljante momenten worden afgewisseld met saaie nummers, vergeten nummers en ronduit pulp. Het hoort erbij...

Als je de CD's zou hebben, kon je gemakkelijk skippen. Met de LP's is dat wat lastiger, hoewel niet onmogelijk. Ik heb wel een handvol singles uit die tijd die hier op staan. Die zet ik af en toe nog wel eens afzonderlijk op.

avatar van nlkink
Hahahaha Mixed Emotions 'You gotta come back brown eyes', die videoclip is zo erg dat het weer leuk is. Zogenaamde achtergrondzangeressen die met blond getoupeerd haar hun obligate danspasjes staan te doen naast een vadsig ogende Drafi Deutscher. Ik heb het clipje er maar voor de liefhebbers aan vastgeklikt. Viel vergnügen!
Bitter Fruit van Little Steven, daar heb ik nog de originele single van. Dat is wat mij betreft dan ook wel zo ongeveer het leukste nummer.
Man, man, man, als je in die tijd met zo'n aantal onbenullige artiesten op de achtergrond moest opgroeien.

avatar van tnf
tnf
nlkink schreef:
...

Soort b-merk Modern Talking.

Best intrigerend.

avatar van nlkink