R.A. the Rugged Man - Legendary Classics Vol. 1 (2009)

Label: Green Streets

met Sadat X

16. Effin' Yo' Bitch
  17. Every Record Label Sucks Dick
avatar van MJ_DA_MAN
Ik ken serieus maar 5 tracks van deze verzamelaar en een handje vol heb ik wel eens beluistert via YouTube. Normaal laat ik verzamelaars voor wat ze zijn, maar dit is toch wel de moeite waard, zeker ook omdat R.A.'s echte debuut nooit officiël is uitgebracht.

Rene1979
ben hier zeker benieuwd naar

|Joël|
Mij is vooralsnog alleen Stanley Kubrick bekend. Dat is één van mijn favorieten op die fijne Rawkus-verzamelaar, daar zit me toch een stevige baspartij in!

avatar van Stapler
|Joël| schreef:

Echte he! .
Ik ben hier ook zéér benieuwd naar.

avatar van psychonaatje
Weet iemand hier meer van, met name van de geluidskwaliteit van de tracks (die niet op "normale" albums zijn verschenen)? Ik kan niet wachten om Every Record Label Sucks Dick in goede kwaliteit te horen. Eigenlijk zouden ze heel Night of the Bloody Apes alsnog moeten uitbrengen, met betere geluidskwaliteit.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind Cunt Renaissance niet echt geweldig. Ik weet niet wat dit gaat worden maar dit project zal zeker een aantal mooie verses opleveren.

avatar van MJ_DA_MAN
Promo-filmpje. Het nummer dat je hoort komt hier vandaan.

Klinkt lekkerrrrrrr

avatar van Rhythm & Poetry
Prima verzamelaar, wat sterke gastbijdrages afgewisseld met oude R.A. tracks. Fijn dat de kwaliteit nu ook vele malen beter is, toch hoor ik liever de R.A. van nu dan van vroeger. Give It Up, Renaissance en Uncommon Valor: A Vietnam Story zijn toch wel nummers van formaat. Tot nu toe kan R.A. terugkijken op een mooie carriere, die hopelijk alleen maar mooier gaat worden.

ManMonster
Hoe is de dvd die hier bij zit? Ik moet waarschijnlijk nog wachten tot vrijdag (met wat pech tot maandag) om het te kunnen zien

ManMonster
Zojuist binnen gekregen. Zit nu aan L.I.'S Finest, vet nummer is dat!!

Edit: lol, ze hebben bij 3 kings Big John zijn verse als laatst geplaatst, volgens mij was dat in het orgineel als eerst. Wel handig, nu kan ik het nummer doorspoelen als G Rap en R.A. zijn geweest.

Edit 2: De dvd is niet zo super interessant maar wel leuk om eens gezien te hebben. Staan 4 clips op en een trailer van zijn film Bad Biology, een achter de schermen met zijn vader en een woordje uitleg over elk nummer die op het album staat.

avatar van MJ_DA_MAN
De geniale smeerlap R.A. is helaas niet zo productief en dit is dan ook maar een verzamelaar, maar toch ben ik hier zeker blij mee. Op dit moment is hij sowieso een van de beste MC's, en het is dan ook geen toeval dat zo'n beetje al zijn nummers van na de 21e eeuw de beste van de plaat zijn (met als hoogtepunt Supa, en ook Uncommon Valor maar dat weet iedereen ondertussen wel). Van de R.A. van de 90's ben ik niet zo'n heel grote fan (vanwege zijn stem en manier van rappen toendertijd), maar ook zijn oudere tracks zijn bij vlagen wel vermakelijk door zijn overdreven seksistische teksten, zijn gestoorde flow en andere details (dat ''kinderkoortje'' dat het refrein doet van What the Fuck bijv. ). Kijk erg uit naar zijn nieuwe plaat.

ManMonster
Ik ga volledig akkoord met MJ, behalve dan dat ik wel fan ben van de stijl van zijn oudere nummers!
Tracklist klopt niet btw, Flipside staat er niet op en het is in een andere volgorde:

1.Give It Up feat. J-Live
2. Supah
3. Renaissance 2.0 feat. Hell Razah (of Sunz Of Man), Tragedy Khadafi, Timbo King
4. Windows Of The World feat. Ayatollah, Dynasty The Emp
5. Uncommon Valor: A Vietnam Story feat. Jedi Mind Tricks
6. Who's Dat Guy feat. Havoc (of Mobb Deep)
7. L.I.'s Finest
8. Stanley Kubrick
9. Cunt Renaissance feat. The Notorious B.I.G.
10. 3 Kings feat. Kool G Rap, Big John
11. Smithhaven Mall
12. Posse Cut feat. Blaq Poet (of Screwball), Hell Razah (of Sunz Of Man), JoJo
13. What The Fuck feat. Akinyele
14. Poor People
15. 50,000 Heads feat. Sadat X (of Brand Nubian)
16. Effin' Yo' Bitch
17. Every Record Label Sucks Dick

avatar van MJ_DA_MAN
Heb hem gewijzigd, maar dat kun je in de toekomst toch ook zelf doen lijkt me.

ManMonster
Een lijst met de juiste tracklist copy pasten kost me 2 seconden werk, dat allemaal gaan verbeteren duurt heel wat langer! Hoort het trouwens niet correct te zijn voor het wordt goedgekeurd?

avatar van MJ_DA_MAN
Als je die lijst via de handmatige import invoert via corrigeren is het ook maar twee seconden werk omdat je het dan niet meer track voor track hoeft te doen maar alles in één keer wordt ingevult. Probeer het maar eens (niet op versturen klikken dan uiteraard omdat ik dus al een correctie heb verstuurd). En de tracklist was uiteindelijk iets anders uitgevallen dus.

ManMonster
Dat wist ik dus niet... Goed om te weten!

avatar van hiphopmaster
Meestal vind ik R.A. maar een middelmatige rapper, maar soms komt hij echt geniaal uit de hoek. Die flow die hij laat horen op Uncommon Valor is ongeevenaard. Die tempowisselingen in zijn flow zijn zo ontzettend knap gedaan. Maar als je dan bijvoorbeeld dat laatste nummer op deze cd hoort, dan hoop je echt dat hij nooit meer een woord rapt.
Favorieten zijn Stanley Kubrick, Poor People en uiteraad Uncommon Valor.
Zo vind ik Cunt Renaissance erg slecht, zo ook dus Every Record Label Sucks Dick en What The Fuck. Overige nummers zijn wel redelijk, alleen er hangt iets negatiefs rond dit album waardoor ik dit toch niet veel zal luisteren. Ik denk toch dat het door R.A. zelf komt. Dat heb ik namelijk met zijn andere cd ook. Krappe voldoende!

ManMonster
Haha, van Cunt Renaissance kan ik dat begrijpen. Volgens de dvd heeft hij dat nummer gemaakt doordat zijn label het nummer Break A Bitch Neck van Akinyele ft Kool G Rap niet op zijn album wou zetten (hij ging dan een derde verse schrijven) en Cunt Renaissance was een reactie daarop (het label had een Juicy achtig nummer gevraagd, iets wat ze op de radio konden spelen)! Biggy zou zelf aan R.A. gevraagd hebben: " Your label let you say that?". Hijzelf zegt ook dat het een "ugly" en "disgusting" nummer is, maar hij is er wel trots op!

avatar van platedraaier
ManMonster schreef:
Zojuist binnen gekregen. Zit nu aan L.I.'S Finest, vet nummer is dat!!

Wat vind je er zo vet aan dan?
Volgens mij is het gewoon het nummer "Ghost Town" van "The specials".
Alleen vind deze rapper het leuk om over het nummer heen te rappen. Ik vind het eerlijk gezegd allemaal vrij goedkoop en talentloos over komen. Sampelen en rap vind ik op z`n tijd erg leuk, maar om maar gewoon over een bestaand nummmer heen te rappen "Black Eyed Peas" hebben daar ook een handje van.

Verder zijn de teksten ook niet al tè geweldig voor zover ik het gehoord heb. Jammer, ik ben eigenlijk op zoek naar een goed hip hop album dat ik nog niet ken, dus gezien de reacties hier, deze maar even geprobeerd, maar dit plaatje is niet helemaal mijn ding.
Een aantal nummers op de cd vind ik overigens zeker wel goed en cd als geheel is voor mij wel 3* waard.

avatar van flow natural
hmmmm wou ik dit cdken bestellen is het op die site niet meer te verkrijgen :s
Alternatief sitetje gevonden .
Naar de liedjes die ik al gehoord heb en ken lijkt het goed.
Uncommon vallor heb ik dan weer wel dubbel staan op een album.

platedraaier schreef:

Wat vind je er zo vet aan dan?
Volgens mij is het gewoon het nummer "Ghost Town" van "The specials".

Wees dan kwaad op The Purist want R.A. heeft dat nummer niet geproduceerd... Waarom zou hij daar trouwens niet over rappen, die producer heeft R.A. gewoon gevraagd (lees: geld geboden) om er zijn ding op te doen. De beat klinkt dan ook nog eens super goed bij R.A. zijn rap dus ik zie absoluut het probleem niet!
Heb je trouwens Can I Kick It van A Tribe Called Quest al ooit gehoord? Zoja, ga dan aub niet Take A Walk On The Wild Side van Lou Reed luisteren anders ga je ATCQ ook nog ongetalenteerd noemen....

avatar van MJ_DA_MAN
Of beter gezegd: houd dan op met hiphop luisteren als je dat irriteert (heel grof en overdreven gezegd natuurlijk), want dat letterlijk samplen komt zovaak voor.

avatar van platedraaier
ManMonster schreef:

Ik ben niet boos op iemand hoor. Die producer "The Purist" heeft zo goed als compleet Ghost Town van the Specials opgezet en gevraagd of R.A er overheen wil rappen. Dat noem ik geen produceren. En die beat is ook niet overtuigend anders. Ik vind het niet bepaald geniaal gevonden.

"Can I Kick It" heb ik zojuist even geluisterd en dat vind ik erg goed. Dit is heel anders dan wat ik bedoel. Een sample of meerdere samples gebruiken vind ik erg leuk juist. En a Tribe Called Quest doet dat erg goed in dat nummer.

En ik ga gewoon door met Hip-hop luisteren hoor. Dat doe ik al zo`n 25 jaar dus daar ga ik niet mee ophouden omdat er rappers zijn die een tekst over een bestaand nummer heen rappen. Hij is inderdaad niet de eerste. (ik deed dat zelf ook eind jaren `80 over nummers van Dr. Alimentado heen) Zo erg is het dus ook weer niet.
Ik ben gewoon op zoek naar een goeie, voor mij, nieuwe hip hop plaat en kwam dit tegen. Misschien waag ik me wel aan A Tribe Called Quest, dat klonk in ieder geval veel belovend.

platedraaier schreef:

Sowieso moet je A Tribe Called Quest gaan luisteren, waarom je dat in die 25 jaar nog niet hebt gedaan is me een raadsel maar dat terzijde.
Ik neem aan dat je vooral de teksten van R.A. niet echt kan waarderen (de inhoud dan, zijn flow zou me sterk verwonderen)? Ik kan me wel voorstellen dat de meesten R.A. enkel kennen van het nummer Uncommon Valor en als ze dan dit album gaan luisteren nogal teleurgesteld zijn. R.A. is nu eenmaal nogal een vetzak en laat dat ook graag horen, als je dan één of andere conscious rapper verwacht, tja, dan wil je dit album niet horen...
Ik zou zeggen probeer eens Mr. Lif uit. Heeft wel een nogal rare stem maar heel erg sterke steksten! Vooral zijn EP emergency Rations en I Phantom zou ik durven aanraden. Als je meer experimentele stuff zoekt moet je zeker Cannibal Ox - The Cold Vein en Aesop Rock - Labor Days eens een kans geven (al die albums komen van het label Definitive Jux, dus als die je bevallen moet je de rest van dat label ook maar eens checken, dan kan je nog wel een tijdje vooruit).

Rene1979
Weer een keer geluisterd. Zowiezo is mijn favo verse allertijden van RA (uncommon Valor) Maar dit album vind ik en blijf ik goed vinden. Ik ga hem van de week bestellen via internet.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb de kersverse video van Posse Cut toegevoegd .

Rene1979
Geniaal is die he... Zag hem net ook voorbij schuiven op beatbox...

avatar van discipline
Haha vette clip heeft Posse Cut

avatar van fabblwaps
Ik kijk net dat promo filmpje en in de reacties wordt gezegd dat ie een week geleden overleden is, weet iemand daar meer van en of het überhaupt waar is?