Golden Earring - The Naked Truth (1992)

Label: Columbia

1. Introduction (1:04)
  2. Jangalene (2:46)
  3. Another 45 Miles (3:52)
  4. Mad Love's Comin' (7:30)
  5. Why Do I? (4:24)
  6. I Can't Sleep Without You (3:27)
  7. Weekend Love (2:40)
  8. Vanilla Queen (4:46)
  9. Twilight Zone (9:13)
  10. One Shot Away from Paradise (3:59)
  11. Long Blond Animal (5:22)
  12. Pouring My Heart Out Again (4:18)
  13. Radar Love (7:43)
  14. Eight Miles High (4:43)
  15. Naked Truth (4:20)
avatar van Ronald5150
Golden Earring akoestisch? Wie had dat ooit gedacht? De akoestische liveregistratie "The Naked Truth" pakt bijzonder goed uit en mag zich meten met de beste releases van deze soort. De liedjes zijn zorgvuldig uitgekozen en lenen zich uitstekend voor een akoestische setting. De heren van de Golden Earring kiezen niet voor de makkelijke weg, en komen met bijzonder groovende en stuwende versies van liedjes van hun studioalbums. Met name de lang uitgesponnen nummers hebben een jamachtige sfeer en hebben een bluesy uitstraling. In dat kader zijn "Mad Love's Comin'", "Vanilla Queen", "Twilight Zone" en "Radar Love" voor mij de hoogtepunten van "The Naked Truth". De overige liedjes zorgen voor de perfecte omlijsting van de eerder genoemde hoogtepunten. "The Naked Truth" zorgt voor een kleine akoestische hype en later zal blijken dat de heren van Golden Earring hier gretig gebruik van hebben gemaakt door uitgebreide akoestische theatertournees, met bijbehorende follow-up albums. Ik heb ze zelf een aantal malen live mogen aanschouwen in een dergelijke setting, en ik moet zeggen dat ik nooit teleurgesteld ben. Wel vind ik "The Naked Truth" hun beste album in de reeks en van een hoog nieuw. Verdomd lekker album!