Starland Vocal Band - Starland Vocal Band (1976)

1 stem

Label: RCA

1. Boulder to Birmingham (4:17)
  2. Baby, You Look Good to Me Tonight (3:10)
  3. American Tune (3:27)
  4. Starland (3:06)
  5. California Day (3:38)
  6. War Surplus Baby (4:23)
  7. Starting All over Again (3:13)
  8. Afternoon Delight (3:14)
  9. Hail Hail Rock & Roll (2:46)
  10. Ain't It the Fall (3:43)
  11. Liberated Woman * (3:00)
  12. Mr. Wrong * (3:17)
  13. Light of My Life * (3:04)
  14. Too Long a Journey * (3:36)
  15. Norfolk * (5:33)
  16. St. Croix Silent Night * (3:36)
  17. Rearviewmirror * (3:51)
  18. Fallin' in a Deep Hole * (3:18)
  19. Prism * (1:53)
  20. Don't Say Forever * (3:13)
avatar van musicfriek
Afternoon Delight schijnt een bekend nummer te zijn, maar net voor het eerst beluisterd en het zegt me echt niks. Iets teveel voor mijn tijd denk ik Vind het nummer nu ook niet echt bijzonder moet ik zeggen.. Beetje mutserig jaren 70 nummer.

avatar van Droombolus
Regelrecht weggelopen uit een amerikaanse church-social. Er zit muzikaal geen haartje verkeerd en er wordt geweldig goed gezongen maar het zijn wel de braafste jongens en meisjes uit de klas. Zondagmiddag piknik muziek voor jong en oud dus ........

Father McKenzie
Afternoon Delight.... was gedurende méér dan een maand lang de gezochte "flard" op Vlaamse radio 2; Dat is een piepklein stukje muziek... je moet dan raden uit welk nummer het komt.
Uiteindelijk gaf men na lange tijd een tip mee, dat de flard kwam uit een nummer uit de tweede helft van de jaren zeventig, vandaar dat die flard nu geraden werd.
En al wie radio 2 niet kent, tenminste het programma van oldies dat in de namiddag wordt uitgezonden, die hoort het nu donderen in Keulen, denk ik.

En verder dan dit leuke radioplaatje reikt mijn kennis van deze cd of elpee ook niet, ik ken enkel "Afternoon Delight".

avatar van Poeha
Net de film "Good Will Hunting" voor het eerst gezien en daar kwam Afternoon Delight in voor. Lang geleden dat ik dat heb gehoord. Alleraardigst nummer. Toch maar weer even opgezocht op YouTube. Even zien hoe die artiesten er uitzagen. Zo oud was ik nog niet toen dit uitkwam. Verder ken ik dit album ook niet.

avatar van nlkink
Vandaag kwam de hit Afternoon Delight op 192TV voorbij. Uiteraard op MM en Discogs gekeken maar moet concluderen dat ik verder niks ken van dit gezelschap. En als ik de bijdragen boven me lees ben ik niet de enige.
In 1976 was ik 12 jaar en vond ik dit bijzonder mooi. Nadat het liedje uit de Top 40 donderde ben ben ik het totaal vergeten, totdat het liedje dus vandaag onverwacht voorbij kwam. Nog steeds heel aardig, maar ik moet niet een half uur naar dit soort vocale capriolen luisteren.
De bonus tracks zijn in feite het opvolgende album Starland Vocal Band - Rear View Mirror (1977) - MusicMeter.nl.