Five Finger Death Punch - War Is the Answer (2009)

Label: Prospect Park

1. Dying Breed (2:54)
  2. Hard to See (3:29)
  3. Bulletproof (3:16)
  4. No One Gets Left Behind (3:23)
  5. Crossing Over (2:54)
  6. Burn It Down (3:33)
  7. Far from Home (3:32)
  8. Falling in Hate (3:00)
  9. My Own Hell (3:35)
  10. Walk Away (3:42)
  11. Canto 34 (4:09)
  12. Bad Company (4:22)
  13. War Is the Answer (3:20)
  14. Succubus * (3:09)
  15. Undone * (3:43)
  16. Walk Away [Live] * (3:40)
avatar van james_cameron
De plaat begin in ieder geval ijzersterk, met de heerlijke beuker Dying Breed. De volgende 5 tracks zijn ook prima. Daarna komt er helaas een beetje de klad in. Vanaf de semi-ballad Far From Home zijn de songs minder pakkend en soms wat aan de simpele kant. Er volgen helaas ook meer semi-ballads. Slechts de titelsong springt er dan weer positief uit. De twee bonustracks zijn gelukkig wel de moeite waard, al wordt nergens het niveau van de eerste 6 tracks meer gehaald. Het album klinkt als een klok door de lekker vette produktie, maar vergeleken het debuut is er weinig progressie geboekt.

avatar van mxfnck
ik ben het helemaal eens met james_cameron, alleen ik vind de 'semi' ballad Far From Home wel erg mooi.

Desalniettemin, ik luister liever hun debuut

avatar van Supersid
Akkoord met de twee bovenstaande meningen. Na drie nummers had ik het gevoel eindelijk nog eens een geweldige metalplaat ontdekt te hebben, dat niveau laten ze nadien helaas wel los. Gemiste kans, maar ik ga eerder werk wel opzoeken.