Morrissey - Swords (2009)

Label: Polydor

1. Good Looking Man About Town (2:52)
  2. Don't Make Fun of Daddy's Voice (2:51)
  3. If You Don't Like Me Don't Look at Me (3:38)
  4. Ganglord (5:14)
  5. My Dearest Love (3:54)
  6. The Never-Played Symphonies (3:01)
  7. Sweetie-Pie (4:19)
  8. Christian Dior (3:56)
  9. Shame Is the Name (3:49)
  10. Munich Air Disaster 1958 (2:28)
  11. I Knew I Was Next (3:45)
  12. It's Hard to Walk Tall When You're Small (3:29)
  13. Teenage Dad on His Estate (4:04)
  14. Children in Pieces (4:01)
  15. Friday Mourning (4:05)
  16. My Life Is a Succession of People Saying Goodbye (2:50)
  17. Drive-In Saturday (5:01)
  18. Because of My Poor Education (3:23)
  19. The Slum Mums * (4:23)
  20. Human Being * (6:16)
  21. Black Cloud [Live in Warsaw] * (3:08)
  22. I'm Throwing My Arms Around Paris [Live in Warsaw] * (2:36)
  23. I Just Want to See the Boy Happy [Live in Warsaw] * (2:50)
  24. Why Don't You Find Out for Yourself [Live in Warsaw] * (3:37)
  25. One Day Goodbye Will Be Farewell [Live in Warsaw] * (3:04)
  26. You Just Haven't Earned It Yet, Baby [Live in Warsaw] * (3:13)
  27. Life Is a Pigsty [Live in Warsaw] * (8:56)
  28. I'm OK by Myself [Live in Warsaw] * (6:03)
Een album vol b-kantjes van zijn laatste 3 albums You Are the Quarry, Ringleader of the Tormentors, en Years of Refusal.
Zeven nummers waren ooit al als extra cd toegevoegd aan You Are the Quarry, maar aangezien dat niet bij de eerste release was is het voor mij een leuke inhaalslag omdat ik die nummers tot nu toe alleen als mp3 in bezit heb (om dat album nog een keer te kopen vertikte ik; fans worden wel vaker 'gestraft' door het 'te vroeg' kopen van albums). Wel jammer dat I Am Two People en Mexico van diezelfde cd niet terug te vinden zijn op Swords.
Daarbij zal een gelimiteerde oplage een extra live-cd bevatten met daarop nummers van zijn laatste tour opgenomen in Warschau (helaas mis ik daar dan weer mijn favoriete live-momenten die ik in Watt hoorde).

Hoe dan ook zijn dit soort releases altijd wel erg fijn voor de grotere liefhebbers als ikzelf. Ik behoor niet tot de megafans die alles al in bezit hebben op single en weet ik het al niet, maar ik wil dit soort nummers wel degelijk graag in mijn kast zien staan want in het geval van Morrissey zijn dat vaak aanvullingen die meer dan de moeite waard zijn. Te oordelen naar wat ik allemaal al ken van deze verzamelaar kan ik alleen maar zeggen dat dit een heerlijk 'nieuw' album is van de Moz.