Lou Reed - Walk on the Wild Side (1977)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: RCA Victor

1. Satellite of Love (3:43)
  2. Wild Child (4:38)
  3. I Love You (2:19)
  4. How Do You Think It Feels (3:08)
  5. New York Telephone Conversation (1:31)
  6. Walk on the Wild Side (4:14)
  7. Sweet Jane (3:39)
  8. White Light / White Heat (5:17)
  9. Sally Can't Dance (2:56)
  10. Nowhere at All (3:13)
  11. Coney Island Baby (6:36)
Pieter Paal
Deze compilatie (mijne dateert uit 1981) bevat een rijtje memorabele Lou Reed-songs.
Toch weet ik zeker dat veel fans enkele songs graag in zouden wisselen voor songs die nog memorabeler zijn.
Waar zijn 'Vicious' en 'Perfect day'?
Het is een RCA-compilatie en richt zich dus alleen op Reed's werkjes voor dat label. Velvet Underground-nummers 'Sweet Jane' en 'White light/White heat' hoor ik liever in de oorspronkelijke versies, want die vlammen veel meer dan Reed's live-versies. In samenwerking met het Belgische blad Humo werd er al een goede verzamelaar afgeleverd, maar 'NYC Man: The collection' uit 2003 is pas helemaal toppie samengesteld!

Pieter Paal
Aanvulling:
'Nowhere at all' is de b-kant van zowel 'Charley's girl' als 'Crazy feeling' uit 1976 en werd na op deze compilatie uit 1977 al het licht gezien te hebben nogmaals in 2006 toegevoegd als bonus track op de cd-versie van het album 'Coney Island baby'.

avatar van freddze
Bericht verplaatst naar Lou Reed

Onder de naam Original Album Classics zijn de volgende albums in een box verschenen; kosten rond de 20 Euro:
Lou Reed/Transformer/Berlin/Sally Can't Dance/Coney Islandbaby
Voor degene die zich in Lou Reed wil verdiepen.