Lou Reed - Street Hassle (1978)

Label: Arista

1. Gimmie Some Good Times (3:15)
  2. Dirt (4:43)
  3. Street Hassle (10:53)
  4. I Wanna Be Black (2:55)
  5. Real Good Time Together (3:21)
  6. Shooting Star (3:11)
  7. Leave Me Alone (4:44)
  8. Wait (3:13)
Vanwege de wat lagere waarderingen van dit album, heb ik nooit goed naar het album Street Hassle geluisterd. Jammer is dat, dan had ik langer plezier beleefd aan deze prima plaat van Lou Reed. Veelal gevuld met lekker vuige rock ('n roll). Dat wordt eigenlijk alleen onderbroken door de mooie titelsong met cello's en al.

Het begin van de plaat vind ik ijzersterk met Gimmie Some Good Times en het fantastische Dirt. Maar ook kant B van de LP mag er wezen. Lou's stem klinkt inderdaad behoorlijk schor, maar eigenlijk past dat goed bij de meeste nummers. Wat een fijne plaat van Lou Reed zeg, met ook een hele lekkere seventies sfeer.

avatar van J. Frost
What a mess, maar wel een heerlijke mess. Duistere stadsromantiek op z’n best, met de titelsong als tijdloos hoogtepunt.