Washed Out - Life of Leisure (2009)

Pop / Electronic
Label: Mexican Summer

1. Get Up (3:01)
  2. New Theory (2:51)
  3. Hold Out (3:29)
  4. Feel It All Around (3:15)
  5. Lately (2:02)
  6. You'll See It (2:55)
avatar van Maiky
In zekere zin is dit inderdaad niet mijn genre. Vandaar dat ik ook erg voorzichtig ben met stemmen. Aan de andere kant probeer ik graag muziek te beoordelen op hun verdienste binnen het genre, als je begrijpt wat ik bedoel. Als de melodie van wat voor genre dan ook mij aanspreekt, dan ben ik daar gewoon positief over. Natuurlijk. Ik ben geen basher die alles wat niet in zijn straat ligt bij voorbaat al af serveert.

De juiste manier om deze plaat te beoordelen is voor mij een kwestie van bepaalde dingen accepteren. Zoals de zang, die normaal is voor chill wave muziek. Dat zet ik dus even op een zijspoor en zie ik door de vingers en zo.

Blijft voor mij over de melodie en structuur. Van New Theory en Feel It All Around ben ik al overtuigd; tijd om me eens te concentreren op de rest. En dan moet ik bekennen dat die in mijn oren niet het niveau van die nummers halen. Ze staan in de schaduw. Die heerlijke broeierige, down tempo eerste halve minuut van Feel It All Around is zeer prettig; New Theory heeft iets guitigs, iets schattigs. En bij vlagen vind ik Hold Out ook prima. En zie: ik kan al de helft waarderen. Ik verwacht echter dat ik die aspecten ook in de overige drie nummers zal horen, maar dat valt wat tegen.

Alhoewel, 'teleurstellend' is misschien niet de juiste omschrijving. Het is wellicht wat te dansbaar voor me. Ik begrijp overigens wel de positieve reacties, en ik laat 'm voorlopig nog even in mijn persoonlijke rotatielijst staan. Voor nu - ik ben de kwaadste niet - geef ik 'm een krappe drie sterren. En ik geef toe: er is een kans dat er toch zeker nog een half puntje bij kan komen.