Alphaville - Afternoons in Utopia (1986)

West-Duitsland
Label: WEA

1. IAO (0:43)
  2. Fantastic Dream (3:58)
  3. Jerusalem (4:11)
  4. Dance with Me (4:00)
  5. Afternoons in Utopia (3:07)
  6. Sensations (4:26)
  7. 20th Century (1:27)
  8. The Voyager (4:35)
  9. Carol Masters (4:34)
  10. Universal Daddy (4:01)
  11. Lassie Come Home (7:02)
  12. Red Rose (4:10)
  13. Lady Bright (0:37)
  14. Dance with Me [Empire Remix] * (8:14)
  15. Universal Daddy [Aquarian Dance Mix] * (6:16)
  16. Jerusalem [The Palace Version] * (6:17)
  17. Sensations [Club Mix] * (6:08)
  18. Red Rose [The Remix] * (7:53)
  19. The Nelson Highrise (Sector 2: The Mirror) * (3:42)
  20. Next Generation * (3:58)
  21. Vingt Mille Lieues sous les Mers (Incl. the Nelson Highrise (Sector 3: The Garage)) * (5:00)
  22. Big Yello Sun (Concrete Soundtraxx for Imaginary Films 1) * (6:47)
  23. Red Rose [7" Remix] * (4:36)
  24. Sensations [7" Remix] * (4:13)
  25. Carol Masters [Original Demo] * (4:08)
  26. Lassie Come Home [Original Demo] * (7:25)
  27. Dance with Me [Unplugged) (Live in Salt Lake City 1999] * (4:49)
avatar van c-moon
Jerusalem !!!

Jazzthieve
Lassie Come Home !!!

avatar van Brecht
Dance with Me !!!

Met Fantastic dream erbij heb je idd de beste 4 songs van een goed album !

Pieter Paal
Het titelstuk is ook onwijs mooi hoor!

De lange instrumentale versie van het titelstuk is schitterend!

avatar van Gerards Dream
Na het schitterende debut album Forever Young viel dit album mij wat tegen. Dit komt volgens mij omdat het me allemaal te gelikt klinkt in mijn oren. Had de voorganger nog een ingetogen geluid, wat iets spannends had, op dit album is daar helaas op beperkte schaal sprake van.

Ondanks het bovenstaande is wel duidelijk te horen dat we met Alphaville te maken hebben, want delen van de goede sound van de voorganger zijn wel gebleven. Hiermee bedoel ik dat het nog steeds muziek is om lekker in op te gaan. Tracks als Jerusalem, Afternoons in Utopia en Lassie Come Home luisteren heerlijk weg en laten horen dat de heren nog behoorlijk goede songs kunnen maken.

Het grootste probleem met dit album is voor mij dat er geen eenheid in zit., wat op de voorganger wel aanwezig was. De songs hangen wat als los zand bij elkaar en dat is jammer te noemen. Hoe dan ook, nog net een voldoende.

Kingsnake
Iets beter dan de vorige plaat.
Maar nog steeds (onvolwassen) pop-niemendalletjes.

Lassie Come Home is een hoogtepunt.

Ozric Spacefolk
Kant 1 heb ik niks mee.

Maar kant 2 komt op mij over als een soort concept. Ik kan het mishebben. Ik zoek het eens op.

Carol Masters, Voyager en Lassie Come Home zijn erg mooie songs...

avatar van Dibbel
Tweede van Alphaville. Mooi jaren 80 album met die glasheldere zanger.
Ik vind deze een stuk beter en volwassener klinken dan het eerste album.
Fraaie uitschieters zijn Jerusalem, Dance With Me en Lassie Come Home.
Kom er nog op terug.

Ozric Spacefolk
De ster van deze plaat is uiteraard Marian Gold.

De rest van de band zit een beetje verstopt in de 100 gastmuzikanten.

Parlotones
Het verbaasd me dat Afternoons in Utopia , The Breathtalking Blue en Prostitute zo weinig aandacht gekregen hebben t o v Forever Young. Vind ze nl alle 4 prachtig.
Elk album heeft zijn eigen sfeer, en de zang is goed. Op Salvation staan nog een paar goede songs. Maar dan is het wel over voor mij wat Alphaville betreft.

Alphaville viel op dit tweede album toch een klein beetje door de mand. Er staan een paar aardige liedjes op het album, vooral Lassie come home en Jerusalem, en Afternoons in Utopia is ook nog wel een aardig moppie, maar dan houdt het ook wel zo'n beetje op. Het is weinig imponerend, en staat allemaal mijlenver af van de spannende en goed geproduceerde synthpop van het debuutalbum. Jammer. 3 sterren, naar boven afgerond.