The Twilight Saga: New Moon (2009)

Label: Atlantic

1. Death Cab for Cutie - Meet Me on the Equinox (3:44)
  2. Band of Skulls - Friends (3:10)
  3. Thom Yorke - Hearing Damage (5:06)
  4. Lykke Li - Possibility (5:07)
  5. The Killers - A White Demon Love Song (3:35)
  6. Anya Marina - Satellite Heart (3:35)
  7. Muse - I Belong to You [New Moon Remix] (3:13)
  8. Bon Iver en St. Vincent - Rosyln (4:50)
  9. Black Rebel Motorcycle Club - Done All Wrong (2:51)
  10. Hurricane Bells - Monsters (3:17)
  11. Sea Wolf - The Violet Hour (3:34)
  12. OK Go - Shooting the Moon (3:19)
  13. Grizzly Bear en Victoria Legrand - Slow Life (4:22)
  14. Editors - No Sound But the Wind (3:49)
  15. Alexandre Desplat - New Moon (The Meadow) (4:11)
  16. Eskimo Joe - Thunderclap * (3:33)
  17. Sed - No Way Out * (3:45)
  18. Ximena Sariñana - Frente Al Mar * (5:22)
avatar van wvv89
Wow, dat is nog eens een soundtrack!

Yes. Hier ga ik wel het een en ander aan knabbelen. Ik ben benieuwd naar de Grizzly Bear bijdrage!

Dn!S schreef:

Afgaande op enkele live-filmpjes is die erg goed.
Het nummer 'Slow Life' is gemaakt in samenwerking met Victoria Legrand van Beach House, de laatste cd van die band is denk ik wel een goede tip voor fans van Grizzly Bear.
Slow Life Live

Mooi zeg! Al moet ik zeggen dat ik wel een beetje zit te wachten op het moment dat Ed weer begint te zingen.

Goed nieuws!
Volgens Pitchfork is hij gelekt, even zoeken dus.

EDIT: Ik heb hem net binnen.
De bijdrage van Grizzly Bear/Beach House is alvast geweldig en 'No Sound But The Wind' van Editors is beter dan praktisch alles dat op het nieuwste album staat.
Ongelooflijk zeg, al typende begint het nummer van Bon Iver/St. Vincent, betoverend !

YouTube - Kanaal van OfficialNewMoonSound

Die van Black Rebel Motorcycle Club is echt, wow, super. De meeste nummers zijn echt heel vet.

Clor schreef:

Maar, wáárom al deze artiesten bij deze film...

Vergroten van de naamsbekendheid neem ik aan.
Weet iemand of het andere solo-werk van Thom Yorke een beetje lijkt op 'Hearing Damage'?
Ik ben nooit echt fan geweest van Radiohead waardoor ik me nooit in zijn werk heb verdiept, dus vandaar .

avatar van wvv89
Clor schreef:

Maar, wáárom al deze artiesten bij deze film...

Omdat de soundtrack van de eerste film zeer goede verkoopcijfers heeft:D

Haha maar er zijn genoeg andere films te bedenken die óók gemiddeld tot goed zullen verkopen, en waarbij je niet de kans loopt dat 12-jarige meisjes over jouw werk heen gaan kwijlen Wat ik bij deze artiesten toch allemaal niet zie zitten hoor. Mijn reactie blijft vooralsnog vooral een What the fuck naar de meedoende artiesten

Death cab, Thom Yorke, Editors, Grizzly bear, St. Vincent & Iver, de rest kun je vergeten:)

avatar van de_nis_
BPDD schreef:

Ja, het lijkt er behoorlijk veel op.

avatar van de_nis_
Afgezien van een paar 'aardige' nummers een tamelijk matte, nietszeggende plaat, waar je anders zou verwachten als je de uitvoerenden ziet.

nijme255@adsl
Grote artiesten maken nog geen goede soundtrack als hun bijdragen daarbij achterblijven. Had meer in gezeten!

avatar van ronnievb
De bijdrage van Editors is in ieder zeer de moeite waard. prachtig nummer.

avatar van Shadow91
Damn wat zijn die laatste 2 nummers mooi.
Ben al een grote fan van de Editors maar dit is toch wel een van de mooiste nummers die ze tot nu toe hebben gemaakt.
Plaat nog niet vaak genoeg gehoord om een oordeel over te geven maar naar 3 luisterbeurten klinkt het wel al lekker.
Editors mijn favoriet tot nu toe zoals ik hierboven al aangaf, gevolgd door Alexandre Desplat, Death cab for cutie en Huricane bells.

Behoorlijk goede soundtrack, hoewel veel mensen zeggen dat die van de eerste film veel beter was.
Kan geen genoeg krijgen van Hearing Damage; hebben ze ook heel goed verwerkt in de film.

Geweldige artiesten samen gezet op één soundtrack.

avatar van Tabossi
Wat een ongelooflijke prachtplaat voor een ongelooflijke kutfilm. Aan de andere kant: op deze manier komen jankende vampierbReEzaH's wel eens in contact met goede muziek.

Rosyln is echt wonderschoon!

avatar van StuF
Tabossi schreef:
Wat een ongelooflijke prachtplaat voor een ongelooflijke kutfilm.

inderdaad zeg. wat een contrast.

ronnievb schreef:
De bijdrage van Editors is in ieder (geval) zeer de moeite waard. prachtig nummer.

Dat kun je wel zeggen ja: echt heel erg mooi!

avatar van barrett
Toch wel heel wat grote namen worden met deze soundtrack gelinkt. Misschien toch maar eens achteraan gaan...

avatar van sydbarrett
Ik vind het voor deze artiesten echt een waardeloze soundtrack.

avatar van Nick4
Leuke film, ijzersterke soundtrack. Vooral Hearing Damage werd erg goed gebruikt. Verder vind ik No Sound But The Wind, Satellite Heart, Possibilty en Roselyn ook echt prachtig.

avatar van Fieke_28
Goede soundtrack! Leuk om op deze manier ook weer wat nieuwe artiesten te ontdekken, zo vind ik "Possibility" van Lykke Li een pareltje! Daarnaast staan er nog veel meer mooie nummers op deze plaat, neem "Rosyln" en "No Sound But the Wind".

In mijn ogen toch weer iets beter als de vorige soundtrack, dus ik ben benieuwd naar de volgende.

Nihilisme
sydbarrett schreef:
Ik vind het voor deze artiesten echt een waardeloze soundtrack.

Dat is waar...

...maar Slow Life is een prachtig liedje.

avatar van Leander1991
wat een topmuziek voor zo'n boechtfilm!

avatar van Delphi 92
Waarom in godsnaam zit iedereen die film hier zo af te breken terwyl het er nog niet eens over gaat -' En als het écht zo'n "kutfilm" was had die heus niet zo belachelyk veel succes gehad.
Maar ieder zyn ding dus.
&Jullie mogen van geluk spreken dat er nog 2 van die "kutfilms" komen en dus ook 2 van die geweldige albums! (:

avatar van Leander1991
Delphi 92 schreef:
Maar ieder zyn ding dus.

De goeie muziek hebben we in eerste plaats te danken aan de goeie artiesten. Muziekmakers zoals Thom Yorke, en Mathew Bellamy zijn altijd al bezield met hun muziek bezig geweest. Het enige is dat die bezieling niet echt parallel loopt met die van de film in kwestie. Twilight is zeer puberig en vlak.

avatar van XeeGen
Zoon goede soundtrack, zoon baggerfilm

!Rebecca!
ik houd niet van twilight: laat daar geen misverstand over bestaan, maar ik houd wel van de soundtrack.
vooral vind ik The Killers, en Hurricane Bells goed. Hurricane Bells doet me denken aan the Dandy Warhols, alleen de stem dan.
Thom Yorke vind ik ook echt heel goed, normaliter ben ik niet zo van dat genre, maar deze vind ik uitzonderlijk.