Manassas - Pieces (2009)

Label: Rhino

1. Witching Hour (5:12)
  2. Sugar Babe (4:19)
  3. Lies (3:07)
  4. My Love Is a Gentle Thing (1:23)
  5. Like a Fox (2:58)
  6. Word Game (1:35)
  7. Tan Sola Y Triste (1:23)
  8. Fit to Be Tied (3:49)
  9. Love and Satisfy (1:57)
  10. High and Dry (5:52)
  11. Panhandle Rag (1:58)
  12. Uncle Pen (1:53)
  13. Do You Remember the Americans (1:49)
  14. Dim Lights, Thick Smoke (And Loud, Loud Music) (2:16)
  15. I Am My Brother (3:24)
Toch wel erg verschillend af en toe in vergelijking met de andere twee Manassas platen, maar er staan zeker leuke dingen op.

Witching Hour is een vrij sterk nummer, ongeveer gelijkwaardig aan de versie op de Down the Road outtakes, maar nu in veel betere kwaliteit.

Sugar Babe en wellicht ook Lies vind ik beter dan de originele versies. Deze Word Game is een aparte bewerking, maar niet beter. Fit to Be Tied is een bewerking van Shuffle Just As Bad, iets beter dan de versie van 'Stills'.

High and Dry is de Manassas versie van White Nigger. Deze kende ik ook al van de Down the Road outtakes. Leuk, maar de versie met Jimi Hendrix vind ik beter (ook al is die nogal rommelig door de dubbele zanglijn).

Panhandle Rag is een bluegrass klassieker, erg leuk. Uncle Pen en Do You Remember the Americans gaan verder in dezelfde stijl.
Deze versie van Do You Remember the Americans vind ik eigenlijk ook leuker dan de originele uitvoering. Tenslotte zijn ook Dim Light, Thick Smoke en I Am My Brother prima nummers.

Tan Sola Y Triste is als enige wat onnodig: Pensamiento ingekort en instrumentaal.

Absoluut een leuke release, maar het is duidelijk dat dit geen echt album is. Zoals de review op allmusic al aangaf toont deze release wel echt de diversiteit van Manassas.

avatar van Poles Apart
Stijn_Slayer schreef:

En de pure klasse van de band niet te vergeten! Het klinkt als een klok, het waren natuurlijk ook niet de minste muzikanten die Stills om zich heen verzamelde destijds.

Verder weinig aan toe te voegen, een mooie en welkome aanvulling op de toch al niet al te grote Manassas verzameling.

Voor Stephen Stills fans een "moetje" Verrassend goeie geluidskwaliteit. Na één luisterbeurt is het nog te vroeg om de sterke en minder sterke nummers aan te geven. Getipt in de winkel van djarend. En Arend, het was een hele goeie tip. Een aanwinst voor mijn collectie en voor nog niet eens zoveel geld. Thnx, mate!!!

Down_By_Law
Wel besteld, nog niet ontvangen maar ik ben wel benieuwd geworden door jullie positieve beoordelingen.

ArjenVM
Down_By_Law schreef:

Ligt eraan waar je hem besteld hebt, de betere winkels hebben hem als staan zoals je boven je ziet staan, in USA is ie namelijk al uit, in NL pas over 2 weken,..... daarom, laat je gezicht eens wat vaker in de platen(speciaal)zaak zien, doe ik ook en is veel leuker dan op internet bestellen......

ArjenVM schreef:
Ben ik helemaal met je eens, Arjen. Bovendien loop je dan ook wel tegen heel verrassende aanbiedingen aan.

ArjenVM schreef:

Ik kom erg vaak in platenzaken, inderdaad omdat het leuker is dan via internet kopen. Maar nieuwe CD's bestel ik altijd via internet, simpelweg omdat ik zo vaak heb meegemaakt dat de verkopers allemaal vetvlekken en krassen op de CD's maken. Bij een oude CD vind ik dat niet zo erg, maar een nieuwe CD moet ook echt in nieuwstaat zijn.

En zo erg is het niet om wat langer te wachten op een CD die uitsluitend uit archiefmateriaal bestaat.

Down_By_Law
Geen geweldige release, maar voor Stills fans is dit absoluut het geld waard. 'Witching Hour' en het akoestische 'I Am My Brother' zijn voor mij de beste tracks, samen met deze versie van 'Word Game', die ik minstens zo goed vind als die op "Stephen Stills 2". 'Sugar Babe' vind ik dan weer een stuk minder dan het origineel.

Ik ga deze CD nog wat vaker luisteren, misschien dat ik 'm dan wat hoger ga waarderen, maar tot nu toe vind ik dit niet meer dan een wat overbodige verzameling out-takes, uitsluitend voor fans. Wel moet ik zeggen dat de verpakking erg mooi is, met een boekje vol info over deze geweldige, maar helaas vergeten band.

Ik ben meer benieuwd naar Stephen Stills Live At Shepherd's Bush die binnenkort in de winkels ligt.

Down_By_Law
Toch een halve ster extra. Ik heb de CD nog een paar keer opgezet, en het is bizar dat nummers als 'Witching Hour', 'High And Dry' en 'I Am My Brother' niet eerder op een album terecht kwamen. Ook 'Like A Fox' is een prima song als je 'm wat vaker hoort. Erg mooi zijn de bluegrass nummers die Stills samen met The Flying Burrito Bros opnam. 'Dim Lights Thick Smoke', 'Do You Remember The Americans' en 'Panhandle Rag' klinken dan ook meer als Burrito tracks.

"Pieces" blijft alleen interessant voor fans, maar echt overbodig vind ik deze plaat niet meer. Want als zelfs de out-takes (vaak) van een hoog niveau zijn, dan heb je te maken met een geweldige band/artiest.

Ik zat ook te twijfelen om er een halfje bij te doen. Er staan erg leuke dingen op en het is vooral heel interessant, maar uiteindelijk vormt het niet echt een mooi geheel.

Daarnaast is bijvoorbeeld 'Word Game' niet af, en ik vraag me af wat we aan 'Tan Sola Y Triste' hebben. 'Like A Fox' had het in zich om een goed nummer te worden, maar met name aan het refrein hadden ze nog wat moeten schaven.

Inderdaad alleen voor (zware) fans.

avatar van djarend
en dan komt er volgende week ook nog een stephen stills uit, die ik nog niet op deze site zie staan, live at sheppard's bush, met dvd, wel weinig nummers, wel op rhino dus kwaliteit, & weer feest voor de fans

Zo'n feest wordt dat niet hoor. Vrij matige show, en dan zijn er ook nog nummers uitgeknipt (de echte show duurde langer). Maar ach, ik zal 'm toch wel kopen.

Down_By_Law
Laten we hopen dat dan in ieder geval de mindere tracks eruit zijn geknipt. Het kan wel een goede plaat zijn. Ik ben al lang blij dat Stills niet het Paradiso optreden heeft uitgebracht

avatar van musician
Ik begrijp helemaal niets van dit album maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen.

Je hebt Manassas als band rondom Stephen Stills. Die brengen twee cd's uit Manassas en Down the road in 1972 en 1973. Tot zover kan ik het volgen .

Dan verschijnt Pieces in 2009 met twee (herbewerkte, ongetwijfeld) nummers van Down the road en dertien anderen.

Betekent dat nu dat er 35 jaar nummers op de planken hebben gelegen waar nooit iets mee is gebeurd, totdat iemand ze daar van af heeft gehaald, ze heeft schoongeblazen, achter de knoppen is gaan zitten en ze volledig digitaal heeft zitten remasteren?

De nummers zijn qua geluid fantastisch, daar is niets mis mee. En daarnaast klinken de songs ook áf, dus niet als demo met plotselinge starts, ongewisse eindes of 'gehum' van artiesten die nog geen tekst hebben verzonnen.

Ik verbaas mij daar echt enorm over, sommige nummers vind ik zelf tot de beste van Stephen Stills ooit horen. Het is sowieso een prima album, geldt ook voor de bijdragen van anderen. Alleen kan ik mij voorstellen dat luisteraars het laatste deel van het album, er wordt een switch gemaakt van country rock naar bluegrass, minder vinden.

Maar voor het overige: misschien wil Stephen Stills nog eens verder snuffelen in zijn archieven? Vijftien nummers van CSN&Y, opgenomen ten tijde van Déja vu voor een vervolg (die uiteindelijk niet kwam) vind ik ook prima! Goed zoeken!

musician schreef:

Behalve dan 'My Love Is a Gentle Thing', 'Word Game' en 'Tan Sola Y Triste' en misschien 'Love and Satisfy'.

musician schreef:

Graham Nash is er momenteel mee bezig om álles wat Stephen Stills heeft opgenomen te beluisteren en een selectie te maken voor een boxset. O.a. opnames met Jimi Hendrix.