Dan Mangan - Postcards and Daydreaming (2007)

Canada
Folk / Pop
Label: FU:M

1. Not What You Think It Is (5:52)
  2. Unnatural Progression (4:15)
  3. Above the Headlights (2:30)
  4. Journal of a Narcoleptic (3:55)
  5. Don't Listen (4:32)
  6. So Much for Everyone (6:52)
  7. Western Wind (4:39)
  8. Fabulous (3:25)
  9. Come Down (5:12)
  10. Some Place to Come Home To (4:53)
  11. Reason to Think Aloud (7:25)
  12. Ash Babe (4:31)
avatar van Mctijn
Misschien nog wel mooier dan de opvolger. De opener is een geweldig nummer, maar er staan meer sterke nummers op dit album.
Voor iedereen die houdt van goede singer/songwriters!

avatar van muziekobsessie
helaas mctijn vind zijn opvolger nice, nice, very nice toch echt beter. Nooit geschoten altijd mis

avatar van deek
Echt 1 van de mooiste singer song writers albums ooit gemaakt..
Vliegt rechtstreeks mijn top 10 binnen..

avatar van Mctijn
Vandaag nog eens beluisterd en een halfje omhoog. Top-album!

avatar van lauradance
Mooie teksten, mooie stem. Ook mooi die 2e stem (vrouwenstem) in veel liedjes. Absoluut een aanrader!

avatar van RoyDeSmet
In tegenstelling tot Nice, Nice, Very Nice vind ik deze enorm zwak!
Muzikaal boeit het niet zoals NNVC en qua tekst lijkt het me vooralsnog ook een stuk minder.
Tamelijk saai. Nergens boeit het me echt.
Journal Of A Narcoleptic en Western Winds vind ik wel mooi.

Deze plaat is een stuk somberder dan de opvolger. Hij lijkt ook minder 'af'.
Vergelijkingen met (de pop-platen van) John Mayer vind ik zo nu en dan opgaan vanwege de sound van de elektrische gitaar zo nu en dan.

avatar van brt
brt
Mwa, klinkt nog wel heel erg beginnend allemaal. Zijn stem is hier duidelijk nog niet zo goed ontwikkeld als op later werk en ik vind de liedjes wel heel erg eenvormig.

avatar van popstranger
Vreemd album voor mij; alles is aanwezig om enorm goed te worden bevonden maar het geeft me nergens het gevoel dat het blijft plakken laat staan dat het me raakt. Ik vrees een beetje dat hij gewoon bij deze is vergeten om beklijvende songs te schrijven. Gelukkig heb ik deze Dan Mangan nog een kans gegeven na dit album want de opvolger wist mij dan weer wel te raken!

avatar van Deren Bliksem
Wat is Reason to Think Aloud fantastisch zeg.