Mack 10 - Soft White (2009)

Label: Hoo-Bangin

8. Clack Clack (3:36)

met Akon en Red Café

9. Pushin (4:19)
  10. Tonight (3:49)
  11. Dedication (To the Pen) (3:59)
  12. Dope Boy * (4:26)
avatar van -marco-
Ben benieuwd! Niet dat ik mack10 zo hoog heb zitten, maar meer omdat ik alles van hem heb en ja...... als verzamelaar wil je toch compleet blijven he!

Moet eens kappen met die verzamel woede!!!

Maar desondanks ben ik wel benieuwd naar dit album!

X-man
Mack 10 was nooit een lyricale topper. Het was altijd recht voor je raap straat-raps wat de beste man liet horen. Was niks verkeerd mee want hij heeft 2 zeer vermakelijke albums op zijn naam staan (Mack 10 en Based On A True Story) en een paar leuke albums (Bang Or Ball en The Recipe).

Met deze cd verlaagt hij zich echter tot een zeer bedenkelijk niveau. Zeer eenvoudige, oppervlakkige teksten, die zelfs voor Mack 10-begrippen tegenvallen. Daarnaast is Glasses Malone, een walgelijke rapper, te nadrukkelijk aanwezig. Ook vind ik de samenwerking met beide Cashmoney big dogs Lil Wayne en Baby bedenkelijk, de stijlen passen total niet bij elkaar. Tel daar een groot aantal R&B refreinen bij op, en het drama is compleet.

Hét dieptepunt voor mij is de autotune in Big Balla...dat zo'n 'westcoast gangster' zich aan de autotune waagt...en dan had ik het laatst bij Jay-Z over ongeloofwaardig...

Sorry, maar dit is een wanproduct.

avatar van -marco-
Heb deze zojuist toch maar aangeschaft en even geluisterd in de winkel. Niet zo heel slecht als x-man hier schrijft, wel aardig album in mijn ogen.

Natuurlijk als eerder gezegd is Mack 10 geen top-MC.

Maar de beats en flow op dit album mogen erzijn van mij.

En mijn mack 10 collectie is weer compleet

Rene1979
Heb die mening van X-man uitgebreid besproken met Marco en ik ga dit ook is luisteren. Ben van rapper Mack one O nooit heerl erg fan geweest, wel in combinatie met WC en Ice Cube. Maar die westside sound hou ik van dus ben benieuwd

-marco- schreef:

Natuurlijk als eerder gezegd is Mack 10 geen top-MC.

Maar de beats en flow op dit album mogen erzijn van mij.

En mijn mack 10 collectie is weer compleet

Niet zo slecht? De beats zijn gewoon een aantal goedkope Dirty South-rip offs en een aantal beats die Ne-Yo ook had kunnen gebruiken. Past totaal niet bij Mack 10's imago en zijn sound.

Flow is redelijk, niet minder dan zijn andere albums in ieder geval, daar geef ik je gelijk in. Maar het nadeel is dat hij hier zoveel op de commerciele tour gaat, dat het sotrend wordt. Ik hoef op een Mack 10 album geen Jazze Pha, Birdman of Akon te horen. Kom op zeg.

X-man schreef:

Ach ondanks mijn brede hiphop-smaak, veel underground de laatste tijd, kan ik zon cd'tje van Mack O toch wel luisteren en waarderen!

2,5 * voor mij!

X-man
Een 1,0 is trouwens wel erg overdreven slecht...moet toch wel wat terugkomen op mijn mening. Een 2,0 dan, voor Mirror Mirror, Hood Famous en Dedication.