Friska Viljor - For New Beginnings (2009)

Zweden

8. Lakes of Steep
  9. Sunny Day
  10. I Want You
  11. Should I Apologize
Nu te beluistern op de luisterpaal.

3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

nijme255@adsl
Album voegt niets toe van wat we al van ze wisten. Meer van het zelfde derhalve.

avatar van Mctijn
Leuk en degelijk, maar inderdaad meer van hetzelfde.

avatar van Flaphead
Nooit gedacht dat ik folk nog als een favoriet genre ging benoemen, maar dat begint er toch op te lijken. Nadat ik eerder gecharmeerd werd door Iron & Wine, Joanna Newsom en Fleet Foxes kwamen vorig jaar Mumford & Sons en dit Zweedse duo.
Voor mij is dit album dus de 1e kennismaking, dus ik kan niet beoordelen of het 'meer van hetzelfde' is. Ik vind het in ieder geval fijn; het knäckebröd-Engels, de valse tonen en krakende stem maken het allemaal extra aandoenlijk. Zelfs de trieste nummers komen gezellig over; een niet-vrolijk album om vrolijk van te worden.