Shinedown - Leave a Whisper (2003)

Label: Atlantic

1. Fly from the Inside (3:57)
  2. Left Out (3:56)
  3. Lost in the Crowd (3:59)
  4. No More Love (3:49)
  5. Better Version (3:49)
  6. Burning Bright (3:50)
  7. In Memory (4:09)
  8. All I Ever Wanted (4:12)
  9. Stranger Inside (4:08)
  10. Lacerated (4:00)
  11. Crying Inside (3:34)
  12. 45 (4:09)
  13. Simple Man [Acoustic Version] * (5:20)
  14. Burning Bright [Remix] * (3:44)
  15. 45 [Acoustic Version] * (4:34)
  16. Simple Man [Rock Version] * (4:25)
  17. Leave a Whisper [Leave a Whisper Sessions] * (3:36)
  18. Start Over [Leave a Whisper Sessions] * (4:32)
  19. Soon Forgotten [Demo] * (3:33)
  20. No More Love [Demo] * (3:46)
  21. Falling Fearless [Demo] * (4:39)
  22. Left Out [Demo] * (3:36)
  23. Emptiness Man [Demo] * (2:51)
  24. Notice Me [Demo] * (4:03)
  25. Fly from the Inside [Live Acoustic] * (3:59)
avatar van Seven
Dit is een van mijn favoriete albums. Er staan geen liedjes op die ik niet mooi vind, maar burning bright is echt de uitspringer. De refreinen zijn altijd goed, en zitten al snel in je hoofd, en ook de instrumentale gedeelten zijn erg sterk.
De zanger heeft absoluut ene prachtige stem, en de teksten hebben ook een betekenis.

Er zijn twee versies van het album, en op de versie die ik heb staan ook nog andere opnamen van burning bright en 45, en als extra staat ook het prachtige simple man erop.
Ik raad iedereen aan dit album te kopen, die van iets rustigere rock-metal muziek houdt.

bro
niet de beste cd ooit maar toch heel goed! ken wel nog maar enkel liedjes dus ik stem voorlopig nog niet. de hoes vind ik echt prachtig. de manier dat die 2 mensen bijna onzichtbaar maar toch duidelijk zichtbaar onderaan de boom staan heeft iets speciaals. kheb altijd al iets met "bomen in het duister" gehad

avatar van james_cameron
IJzersterke debuutplaat van dit amerikaanse rock-gezelschap. Het afwisselende en zeer boeiende album laat de meeste genregenoten ver achter zich, met prachtige songs en een uitstekende produktie. Lekker stevig, met precies de juiste dosis melodie. Ik kende tot nu toe alleen het derde album, dat ook sterk is maar meer gepolijst.

avatar van Ducoz
een erg goede cover van Simple Man!

avatar van Aghora
Ducoz schreef:
een erg goede cover van Simple Man!

Precies, wat een gevoel kan die zanger in zijn stem leggen. 45 en Burning Bright vind ik ook briljante nummers, helaas doet de rest me een stuk minder.

Benjamindaxx
Mijn kennismaking met Shinedown kwam door The Sound Of Madness, iemand raadde me dat nummer aan, en ik was verkocht, Heb toen het album gehaald en was erg tevreden. Wilde zeker een andere plaat van Shinedown aan mijn collectie toevoegen, en dat is Leave A Whisper geworden.

Je hoort zeker het verschil tussen TSOM en LAW. Maar dat maakt dit album niet minder goed, nee, dit is een ijzer sterk album met ijzersterke nummers, van de knaller van een opener Fly From The Inside, tot de emotionele 45. Het zijn allemaal top nummers. Shinedown klinkt voor mij zoals een band als Nickelback hoort te klinken, Hard en heavy maar tot catchy en lekker in het gehoor liggend! erg fijne CD!

favoriete nummers: Fly From The Inside, 45, De geniale cover Simple Man en Lost in The Crowd.