Snowgoons - The Trojan Horse (2009)

Duitsland
Label: iHipHop

1. The Trojan Horse (3:30)

met Savage Brothers

2. King Kong (3:20)

met Reef the Lost Cauze en Young De

3. Hey Young World (4:13)

met Heltah Skeltah en La Coka Nostra

4. Krush University (4:23)

met Krush Unit en Freestyle

5. Git Cha Gully Up (3:18)

met Outerspace

11. He Sold Out (3:00)

met Lord Lhus

12. The Ill Bunch (3:37)

met Nut-Rageous, Termanology en Tribeca

13. The Time Is Now (2:41)

met D-Stroy, Sicknature en Freestyle

14. Valley of Death (4:07)

met Block McCloud, Lord Willin en Sabac Red

15. Scar Sculpture (3:16)

met Virtuoso en Young Haze

16. I Did Everything (4:10)

met Lord Lhus, Qualm en Dark Skinned Assassin

17. Cross the Line (2:53)

met Young Haze

18. Survive the Mess (3:28)

met Kaze en El da Sensei

19. Man in the Mirror (2:57)

met Nut-Rageous

20. Valley of Death, Pt. 2 *

met Block McCloud, Critical, IDE, Adlib en godHead

avatar van MJ_DA_MAN
Hier heb ik dus al heel het jaar naar uitgekeken . Nog drie weken wachten (platen van Snowgoons lekken namelijk nooit vroeg); die gaan lang duren, maar dat heb ik er wel voor over uiteraard.

Snippets.

avatar van Rhythm & Poetry
Hopelijk valt deze weer in de smaak, maar ik verwacht er maar niet te veel van. De eerste single vind ik matig, alhoewel Ruck's verse alles behalve ruk is. Qua gastartisten zou ik het woord wisselvallig willen gebruiken, hopelijk stijgen er een aantal boven hun normale niveau uit.

avatar van Shelter
Ik vond die eerste na een tijdje wel minder worden, de houdbaarheid is niet echt geweldig. Is zien of dat alleen voor eerste album geldt of voor Snowgoons in het algemeen.

Harco
Hey Young World klinkt erg goed, in ieder geval.

avatar van J.M.
Hier heb ik ook echt weer zin in! Hopelijk weer veel bangers.

avatar van Seedorf
Hier nog een gelekte track. Vind hem vrij matig.

avatar van MJ_DA_MAN
Lijkt veel op Monolith (van JMT), en dat is geen goed teken. Zulke samples zijn altijd wel vet, maar deze mist wat kracht.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik verwacht hier nu dus nul-komma-nul van, de eerste track ging nog wel (met dank aan Ruck) maar The Ill Bunch vind ik toch echt Snowgoons onwaardig.

avatar van MJ_DA_MAN
Toch heb ik een goed gevoel (na één keer de snippets te hebben gehoord).

avatar van Seedorf
Weer een nieuw nummer, klinkt gelukkig een stuk beter dan de vorige.

Ben weer benieuwd

avatar van Seedorf
Check hier de clip van He Sold Out. Lekkere opgefokte beat zoals we die van Snowgoons kennen.

Rene1979
Klinkt allemaal lekker (3 tracks die seedorf heeft gepost) Maar soms vind ik de keuze van rappers jammer. Ik hoor het liefst gewoon Vinnie paz, Killah Priest, Reef, Chief Kamachi enz enz op dit soort beats

avatar van 'State Of Mind'
Dit gaat sowieso een goed album worden, maar of het het niveau van Black Snow haalt betwijfel ik, want dat album was echt DE SHIT, damn wat een slopende apocalyptische beats heeft dat album Ben wel benieuwd

avatar van Rhythm & Poetry
Mijn verwachtingen waren hoog, gingen omlaag nadat ik de eerste singles hoorde, en gingen weer omhoog toen ik de snippets hoorde. Nu is het album gelekt en heb ik het al weer voor de tweede keer opgezet, nog te kort om het goed te oordelen maar mijn eerste bevindingen over The Trojan Horse kan ik hier vast kwijt. Het Snowgoongs-team staat nog altijd haar mannetje, misschien nog wel meer dan op de voorgaande albums. Zo nu en dan slaat een van de leden de plank nog mis, maar over het algemeen hoor ik het type beats die ik graag wil horen van Snowgoons. Veel drama, veel kracht en veel spanning, de juiste ingrediënten zijn aanwezig. Wat Snowgoons graag doet, is met veel gastartiesten werken en daar gaat het een klein beetje mis op deze plaat (was ook op eerdere albums het geval). Daar waar bijvoorbeeld Reef the Lost Cauze, Viro the Virus en Heltah Skeltah perfect op een Snowgoons productie passen, vallen Young Haze, Nut-Rageous en Krush Unit/Freestyle in het niet. Ze zijn simpelweg te matig om voor toegevoegde waarde te zorgen. Ondanks de vele matige gastbijdrages ben ik wel te spreken over The Trojan Horse, typisch een album dat op een volume hoger uit de speakers moet knallen.

Ook na dit album snap ik nog steeds niet waarom ze samen met Savage Brothers & Lord Lhus samenwerken: drie erg matige rappers als je het mij vraagt. Ook vind ik het jammer dat op een van de mooiste beats (Full Force) alleen maar matige rappers hun zegje doen.

avatar van 'State Of Mind'
Gelijk ******* als ik straks terug ben van werk, heb er zin in

avatar van Eardrum
heppem!! nu nog luisteren.

Rene1979
Ben nu een broodje pindakaas aan het smeren.. Ga hem zo maar is opeten... Mij benieuwen of het lekker is

Harco
Vind het niet zo'n bijzonder broodje. Ik bedoel, het is geen straf om hem op te eten, maar het is ook niet lekker.

avatar van 'State Of Mind'
[mod-edit: stuk over pindakaas weggeknipt]

Ontopic.

Na eerste luisterbeurt toch licht teleurgesteld, de impact is vele malen minder dan de impact van Black Snow. De beats hebben over het algemeen minder kracht en de rappers klinken ook minder hongerig om het zo maar te noemen.

Het is verre van slecht, maar ik ben niet weggeblazen wat ik bij Black Snow wel was, Ik mis het apocalyptische geluid.

Jammer

avatar van MJ_DA_MAN
Precies het gevoel dat ik ook had, hoewel de raps me zeker niet tegenvielen en over het algemeen zelfs beter waren dan op Black Snow op het eerste gehoor. Maar ik ga hem uiteraard nog vaker luisteren en hem vervolgens reviewen voor die ene site.

avatar van Eardrum
Helaas Pindakaas! Hij is niet heel erg goed uit de verf gekomen, maar misschien droogt ie nog goed op. zoals `State Of Mind` al zei, de beats hebben minder kracht.

Ik blijf em gewoon doorluisteren, stem volgt.

Wat pindakaas-slowchat verwijderd.

avatar van Bartje..
Klinkt niet gelijkwaardig als Black Snow maar staan zeker aantal lekkere nummers op, zoals Goons Stampede en Survive the Mess. Dit komt mede door de goede bijdrage van Raaka Iriscience en El da Sensei, Reks en Kaze. Wat ik allemaal erg goede rappers vind.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is inderdaad niet de meest krachtige Snowgoons plaat, toch vind ik de samplekeus niet minder dan op Black Snow. Maar ik geloof niet dat ik dit een dikke voldoende ga geven. Leuk om te weten: ik beluister deze plaat vandaag pas voor de eerste keer.

Spoiler speciaal voor MJ:

Dat neemt niet weg dat ik de plaat gisteren wel meerdere keren heb beluisterd.

avatar van VanDeGriend
Slowchat verwijderd

avatar van Rhythm & Poetry
Echt ongelofelijk trouwens dat Viro the Virus opnieuw voor de beste track zorgt op een Snowgoons album, althans dat vind ik. Die man heeft talent, ik hoop op een album van hem samen met Snowgoons.

avatar van 'State Of Mind'
Ik moet toch wel even melden dat deze plaat echt een aantal gruwelijk lekkere samples heeft, alleen met wat minder power, opzich is dat niet erg als de rappers de beats optimaal zouden benutten maar dat doen sommige naar mijn mening ook niet helaas.

Rene1979
Had het niet verwacht maar ik vind dit na een tijdje toch wel weer goed. Voor nu een 3.5 net als bij het eerdere album dit jaar

Bij ''Goons Stampede'' krijg ik echt die Black Snow feeling xD