Morphine - At Your Service (2009)

Label: Rhino

1. At Your Service (0:48)
  2. Come Over (2:22)
  3. Come Along (4:45)
  4. It's Not Like That Anymore (4:25)
  5. Patience [Alternate Version] (3:44)
  6. Call Back (4:42)
  7. Bye Bye Johnny (3:23)
  8. Hello Baby (2:19)
  9. Women R Dogs (3:23)
  10. You're an Artist [Alternate Version] (3:15)
  11. 5:09 (3:10)
  12. Lilah II (4:44)
  13. Moons of Jupiter (2:57)
  14. Lunch in Hell (2:47)
  15. Imaginary Song (2:46)
  16. Shadow (I Know You Part V) (4:20)
  17. Good [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1992] (2:37)
  18. Only One [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1992] (2:57)
  19. Shoot 'Em Down [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1992] (4:21)
  20. Saddest Song [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1992] (2:53)
  21. Claire [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1992] (3:33)
  22. I Had My Chance [Alternate Version] (2:43)
  23. Buena [Alternate Version] (4:17)
  24. Empty Box [Alternate Version] (3:58)
  25. All Wrong [Alternate Version] (3:33)
  26. Put It Down [Wo-Oh] [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1993] (2:59)
  27. Free Love [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1993] (4:59)
  28. Sexy Christmas Baby Mine [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1993] (2:34)
  29. Scratch [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1993] (3:31)
  30. Super Sex [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1993] (3:30)
  31. Radar [Live at Wmbr-Fm, mit Campus, Cambridge, Ma, 1993] (3:57)
  32. I'd Catch You (5:15)
  33. The Night [Alternate Version] (4:44)
  34. Take Me with You [Alternate Version] (4:19)
  35. Shade (I Know You Part IV) (4:21)
avatar van muziekobsessie
zijn dit left overs??

avatar van Droombolus
Yup. Volgens de AMG is het een vervolg op B-Sides & Otherwise.... CD1: nummers die op de plank waren blijven liggen en CD2: live opnames. Gelijk besteld dus ......

avatar van Shelter
ik wou zeggen, hebben ze een nieuwe zanger genomen of zo...gelukkig niet.

Is het wat ?

avatar van Poles Apart
Shelter schreef:

Is het wat ?

Jazeker, fans van Morphine kunnen deze dubbelaar met een gerust hart aanschaffen, een label als Rhino levert zelden prutswerk af. En als je een beetje rondkijkt is 'ie voor een prikkie te vinden.

De tracklist spreekt voor zich denk ik, ligt inderdaad in het verlengde van "B-Sides and Otherwise", al gaat deze wat meer de diepte in en is 'ie een stuk uitgebreider, de plaat bevat alternatieve versies (die in de meeste gevallen wat naakter en soberder klinken dan de reguliere versies), restmateriaal, overblijfselen, live sessies voor een radio station in Massachusetts, etc., slechts een handjevol nummers waren al bekend van bootlegs, de rest is 'nieuw'.

Favorieten na een paar luisterbeurten zijn o.a. "Women R Dogs", het ietwat Oosters aandoende "Lilah II", "Come Along", "Bye Bye Johnny" en het laatste nummer, "Shade (I Know You, Part IV)".

De live nummers klinken trouwens ook als een klok. Waardevolle aanvulling dus op de verzameling.

Morphine blijft een band die veel en veel meer aandacht verdient, 10 jaar na de dood van frontman Mark Sandman.

Social_Mask
Ik heb tot nu toe CD 1 gehoord, en dat klinkt idd best goed. Bye Bye Johnny en Women R Dogs vallen direct, positief op.

avatar van Doc
Doc
Krijg toch wat nare Fortuyn-associaties bij deze albumtitel.
Ik ken Morphine van "Cure for Pain".
Nog steeds een hele goede plaat vind ik.
Is deze dan ook aan te raden?

avatar van Droombolus
Ik moet 'm nog binnen krijgen, maar zou je toch aanraden eerst de reguliere albums eens te checken voordat je verder gaat met een verzameling left-overs en live-tracks zoals deze 2CD ( met inderdaad voor ons Hollanders een nogal beladen titel ). Ik zou je dan vooral Yes en The Night aanraden ........

avatar van Doc
Doc
Bedankt!
Het was al een behoorlijke poos geleden dat ik Morphine voor het laatst hoorde, maar ik heb gemerkt dat Cure for Pain nog behoorlijk goed in mijn systeem zit.
Zelfs de volgorde van de nrs......
Toch maar eens wat meer proberen dan.

Gister binnen gekomen.

Hoezo was er nog meer op de mat geploft, de verslaving sloeg meteen weer toe en ik moest 'm gewoon gelijk 2 x achter elkaar draaien. Madame Droombolus kwam ook al helemaal enthousiast de huiskamer binnen: Hé, nieuwe Morphine ? Lekker hoor !

Heb gelijk maar ingezet op 3½ *, met groei mogelijkheid dus .....

avatar van dix
dix
Doc schreef:
Krijg toch wat nare Fortuyn-associaties bij deze albumtitel.

Dit was toch met lengte zijn meest onschuldige quote. Bovendien heeft de man net als Mark Sandman het leven gelaten voor het oog van het publiek. Mooie hoes trouwens.

avatar van barrett
Morphine is een van die bands die ik leerde kennen via musicmeter en wat een ontdekking was dat, ik was onmiddelijk verkocht.
Nu lijkt het maar logisch ook dat ik deze plaat eens ga beluisteren en hopen dat ik in mijn oude gewoonte herval .

avatar van dix
dix
Poles Apart schreef:
En als je een beetje rondkijkt is 'ie voor een prikkie te vinden.

waar kijk jij ?

avatar van Droombolus
En wat is een prikkie ? Ik vond de plm. 12.50 die ik er voor betaalde al een koopje voor zoveel lekkere muziek .....

Social_Mask
Wat is dit toch een pracht band.. Onlangs noemde ik Morphine de beste band die ik ken en hier bewijzen ze weer waarom. Op momenten adembenemend mooi gewoon. Vooral CD1 is prachtig, waar ook de 'nieuwe' nummers op staan. Maar om Morphine Live te horen met geweldige kwaliteit is ook genieten. Dat is Morphine; genot! Extase!!

Ga dit horen! Ga dit horen!
(... met je oren, het zal je niet storen
zal je zeker bekoren, ga dit horen!)

avatar van Droombolus
De "nieuwe" nummers doen gewoon niks onder voor het al bekende repertoire, de al bekende nummers klinken gewoon weer net even anders maar nooit minder, de live nummers klinken vooral frisser en de nummers van Good klinken zo ontzettend veel beter dan op de modderige mix van de orginele CD ...... Je denkt dat je het gegeven moment wel gehoord hebt door de kleine bezetting, maar je blijft beide CDs toch gewoon ieder dag draaien ....... Het lijkt wel een verslaving....... Zou ik soms fan wezen ?

avatar van Shelter
Droombolus schreef:

of fan, of gewoon heel depressief hahaha

Dit valt 100% mee...

Zie zulke releases toch altijd als moneymakers, maar dit is waardevolle aanvulling op de bestaande albums.

Veel nieuw materiaal (eigenlijk is alles 'nieuw'..) en de geluidskwaliteit is echt goed

Social_Mask
Bye bye Johnny, I see you very soon..

Blijft een prachtige plaat, met een aantal parels. Call Back bijvoorbeeld, dat is toch iets om een harde plasser van te krijgen!

pretfrit
en als je nu een meisje bent?

Social_Mask
Morphine is echte mannen muziek, pretfrit. En anders schaf je een voorbinddildo aan o.i.d. Is overigens ook nog handig voor andere dingen. Naar verluidt.

zoals? koffie roeren?

Social_Mask
Ligt eraan.. voor of ná het gebruikt te hebben waar het eigenlijk voor bedoeld is.

Maar dat is idd geen slecht voorbeeld, nee. Volgens sommigen kan zo'n dildo ook doorgaan voor tandenstoker, maar daar heb ik mijn bedenkingen bij moet ik eerlijk zeggen.

Social_Mask schreef:

tandenstoker

lijkt mij ook weinig effectief

Even over Morphine (de band) Ik heb dit album in bezit en luister er momenteel met plezier naar. Ik denk dat het vooral voor Morphine liefhebbers de moeite waard is om aan te schaffen. Staan toch een aantal aardige nieuwe versie's van bekende nummers op. Tussen de nieuwe tracks heb ik nog geen uitzonderlijk fraai liedje kunnen ontdekken (ze zijn "gewoon" goed)

Het schijnt overigens dat Sandman ten alle tijden een opnameband mee liet lopen tijdens repetities etc...er is dus nog veel meer materiaal. Of we daar nu op zitten te wachten??

Beoordeling volgt binnenkort...eerst nog even wat vaker luisteren.

avatar van Djeff-iz-ded
shade + shadow

avatar van Paap_Floyd
Wat een geweldige geluidskwaliteit ook. Aanrader voor de liefhebber

avatar van Paalhaas
Aangename verrassing!

pretfrit
Dit album word beter en beter. De alternate versie's zijn echt ongelooflijk sterk en behalve "The Night" hoor ik ze eigenlijk allemaal liever dan de versie's die uiteindelijk op de albums terecht zijn gekomen.

Wat een overdaad aan talent

avatar van JoopKonraad
Het Amerikaanse Morphine zal altijd een speciale plek in mijn ziel hebben om redenen die we maar het beste voor ons kunnen houden. Rest te vermelden dat op het moment dat ik met de band in aanraking kwam frontman Mark Sandman de pijp aan maarten gaf. Sterven in het harnas noemen ze zo’n hartstilstand op het podium. At Your Service is een fijn overzicht van waar het drietal Morphine toe in staat was; het is niet zozeer een best of album dan wel een verzameling b-kantjes, onuitgebracht materiaal en live-nummers. Toch geeft het een perfect beeld van wat de muziek van Morphine behelst. Een schemerige, doorrookte, spannende en broeierige sfeer scheppen die het best tot zijn recht komt in de late uurtjes van de nacht. Stiekem hoop ik dat de resterende veelvoud aan opnames die nog in de kast liggen ook uitgebracht worden…

pretfrit schreef:

Call Back vind ik daar misschien wel het beste voorbeeld van. Stukken mooier dan hetzelfde nummer, dat onder een andere naam op Like Swimming staat, Wishing Well. Ik verhoog dit ook, ik kan niet anders, echt niet!

Hier kan geen 'hip hop and you don't stop' tegen op.

avatar van Droombolus
Pure magie, het samenspel tussen deze heren ..... Halfje erbij omdat deze dubbel nog steeds met grote regelmaat uit de kast komt ...........

avatar van freakey
Machtige cd van een machtige band, dit is werkelijk een waardige aanvulling op het al bestaand ouvre, meer dan Sandbox en B Sides & Otherwise

avatar van henkiev
Geweldige verzamelaar!