Bon Jovi - The Circle (2009)

Label: Island

1. We Weren't Born to Follow (4:04)
  2. When We Were Beautiful (5:18)
  3. Work for the Working Man (4:04)
  4. Superman Tonight (5:13)
  5. Bullet (3:50)
  6. Thorn in My Side (4:05)
  7. Live Before You Die (4:18)
  8. BrokenPromiseland (4:57)
  9. Love's the Only Rule (4:38)
  10. Fast Cars (3:17)
  11. Happy Now (4:21)
  12. Learn to Love (4:40)
  13. We Weren't Born to Follow [Jason Nevins Remix] * (4:03)
  14. We Weren't Born to Follow" [Live] * (4:02)
  15. When We Were Beautiful [Live] * (5:21)
  16. Superman Tonight [Live] * (5:24)
  17. Love's the Only Rule [Live] * (8:59)
avatar van MusicFreak
Hoorde vanmiddag toevallig het nieuwe nummer in een winkel..... klonk wel weer heel erg Bon Jovi
Opzich niet verkeerd maar ook niet meteen geweldig

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Voor de liefhebbers is er op woensdag 4 november 's om 19.30 uur een luistersessie bij de Fame met de gelegenheid de plaat meteen te kopen. Ik laat deze beker maaar even voorbijgaan.

avatar van richiedoom
Kijk hier echt naar uit. Veel nieuwe releases komen er aan wat Bon Jovi betreft. Dit nieuwe album, een live dvd opgenomen in madison square garden in juli 2008, en een documentaire in de vorm van een dvd en een boek.
Over dit album, ik hoop dat het Bounce gaat overtreffen. Sinds Crush vind ik Bounce namelijk het beste album. En ik kan niet wachten op de tourinfo. Ik hoop echt van harte dat ze niet in de arena zullen spelen. Misschien is de kuip een idee??

fastpulseboy
owh nee he, zijn ze nou nog steeds niet opgehouden.....

avatar van LeenJovi
fastpulseboy schreef:
owh nee he, zijn ze nou nog steeds niet opgehouden.....

Als BJ je niet bevalt, waarom neem je dan de moeite om te reageren op dit album?
Anyway...zelf ben ik ook erg benieuwd naar het nieuwe album. De 1e single WWBTF klinkt wel aardig maar ik hoop dat het album meer knalt. De hoes is iig al erg gaaf bevonden!

avatar van SiriusBart
Haha, hallo Leen

Preview van het nieuwe album:
The Circle: Bon Jovi: Amazon.co.uk: MP3 Downloads

avatar van Edwynn
De nieuwe single is in elk geval leuk. Dat is wel eens anders geweest.

avatar van richiedoom
Zojuist is een mini concert in new jersey gespeeld van een half uur. Deze was live te volgen via de website van de band. Naast 5 golden oldies werd de nieuwe single gespeeld. Het viel me op dat deze prima paste tussen de oude hits van bon jovi. Ook werd er bij dit concert aangekondigd dat de nieuwe tour zal beginnen op 26 mei 2010 in new jersey!!

En wat zag mijn held Richie er weer verdomd stoer uit zeg!

avatar van Theunis
Via iTunes zijn er inmiddels nieuwe samples te beluisteren. Deze nieuwe samples zijn veelbelovend. Het zou wel eens het beste album van de laatste 14 jaar van Bon Jovi kunnen worden.

avatar van Theunis
Inmiddels het hele album een aantal keer beluisterd en ik ben blij om te zeggen dat BJ het beste album sinds 15 jaar heeft gemaakt. Waanzinnig!

avatar van SiriusBart
Gelekt idd. Erg goed album.

avatar van richiedoom
Ow jongens toch, kunnen jullie niet gewoon ff wachten tot 6 november ?? Jullie maken me wel heel nieuwsgierig. Ik ga m expres niet downloaden, dat houdt de spanning er een beetje in. Ik heb voorlopig alleen de eerste 2 nummers gehoord. When we were beautiful is ook een mooi nummer, alleen beetje jammer van die sha la la's

Nou dit is eindelijk weer een erg goed album. Lang geleden...
Vind "Bullet" wel lekker klinken....springt er wel uit !
De rest is absoluut ouderwets goed. TOP !

De eerste single vond ik anders erg tegen vallen standaard Bon Jovi maar dan minder.
Maar ik laat me verassen

avatar van Theunis
De eerste single is meteen één van de zwakste zo niet het zwakste nummer van het album. Zonde dat deze als eerste single werd uitgebracht.

Ik denk dat dit inderdaad weleens het beste album sinds These Days kan worden. Heb het nu een aantal keren beluisterd en dit album pakt me gewoon weer. De single zal snel gaan vervelen maar de rest van het album is een stuk creatiever en spannender.

Love's the only rule is mijn persoonlijke favoriet tot nu toe omdat me het doet denken aan 'Blood on blood' van het album New Jersey. Beetje dezelfde stijl en met emotie gezongen, toppertje.

avatar van richiedoom
Ok, er is weer iemand die dit album een halve ster geeft. Ik durf te wedden dat deze persoon hooguit de single heeft gehoord. Zo niet dan wil ik de motivatie van deze persoon wel eens horen.

avatar van Theunis
Zonder goede motivatie kan ik niet begrijpen, waarom je op zo'n sterk album een 0,5 geeft. Zelfs al heb je een hekel aan Bon Jovi moet je toegeven dat het in ieder geval geen slecht album is..

avatar van fish
Love it or hate...

Maar ik heb altijd een haat/liefde verhouding met Bon Jovi en ben ook vooral voorstander van Keep the faith en These days. Dat gezegd hebbende; dit album is helemaal niet verkeerd. Ik sla Superman tonight graag over, maar We weren't born to follow staat niet mis in het rijtje Livin' on a prayer, It's my life, Bounce en Have a nice day, allemaal stadion meezingers (en daar zijn maar weinig bands vies van tenslotte, U2 maakt ze ook graag). When we were beautiful heeft een hoog Springsteen gehalte (zoals wel meer Bon Jovi nummers), maar is een uitstekend nummer. Work for the working man had zo maar op een van de eerste 2 albums kunnen staan.

Ik ga niet alle liedjes af, maar volsta met te zeggen dat dit album zeker tot het beste van dit decennium hoort voor wat betreft Bon Jovi albums. En dat dit tijd werd, ja, zeker. De geloofwaardigheid van een band is zo sterk als de albums die ze maken.

avatar van ArthurDZ
Ik ben benieuwd. Echt tegenvallen zal hij wel niet, op elk BJ album staan ten minste 1 of 2 leuke nummer.

SPAROOD
Vind de single nogal tegenvallen. Hoop dat het hele album wat krachtiger is.

Bezempje erdoorheen gehaald. Het Bon Jovi-bashen mocht wel weer iets minder...

avatar van Desert
Paar leuke nummers, verder niet echt een wow-cd. Leuk om ergens vaag op de achtergrond te horen spelen en af en toe de volumeknop stevig op te draaien. Om daarna weer de tegengestelde handeling te doen jammer genoeg.

avatar van Stormwind
Album valt me echt helemaal niet tegen. Na Lost Highway was ik een beetje sceptisch geworden, maar dit was een fijne verrassing! 3,5 *
Favorieten: Work for the Working Man (ja ja.... wel erg geloofwaardig met die belachelijke ticketprijzen), Thorn in my side en Brokenpromiseland. Vooral die laatste is echt een TOPnummer.

avatar van nero410
Ik had Bon Jovi al lang geleden opgegeven, maar heb deze nu een paar keer beluisterd (de vorige albums hebben 1 luisterbeurt niet eens gehaald) maar ik was zeer verrast. Zoals Stormwind zegt Work for the working man en Thorn in my side prima nummers. Ook lijkt het allemaal wel weer veel van hetzelfde. Toch een 3.5.

avatar van Snowblood
Net binnengehaald, ben benieuwd. Jovi heeft al vele strakke platen afgeleverd. Gemiddelde geeft aan dat het geen misser is in ieder geval.

avatar van ArthurDZ
Net beluisterd, wel een toffe plaat, Bon Jovi rockt weer als vroeger(voor Lost Highway). Zeer goed zou ik het niet noemen, maar het is in ieder geval een aardige plaat geworden die ik met plezier beluister.

avatar van mnrk
Een prima nieuw album van BonJovi.

Er staan genoeg lekkere nummers op...

Lijkt alleen de intro van Work for the working man niet op het nummer Men at Work ??

Dit is in ieder geval een lekker album voor in de auto en op de Ipod.

avatar van richiedoom
De baspartij van Work for the Working Man is gewoon een kopie van livin on a prayer. Maar verder wel een goed nummer.
Over dit album was ik na 1 luisterbeurt toch wat teleurgesteld. Jon had aangekondigd dat het 'a loud rock album' zou worden. Hierdoor ging ik stiekem hopen op het niveau van het new jersey album met flitsende gitaarsolos en lekkere riffs. Maar na 1 luisterbeurt van the circle hoorde ik hier niks van terug. In de helft van de nummers zit niet eens een gitaarsolo van mijn held, en als er al een gitaarsolo voorbijkomt dan krijg ik er geen wauw gevoel van. Ja sorry ik ben nu eenmaal een solofreak . Na een aantal luisterbeurten begon ik het te accepteren en de nummers op zich zijn gewoon weer ouderwets lekker. Fast Cars en Happy Now doen me nog steeds erg weinig. Brokenpromiseland en Love's the Only Rule doen me echter weer heel veel. Heerlijke nummertjes met veel emotie gezongen.
O ja, het valt me op dat Jon door de jaren heen steeds meer met een cowboy accent gaat zingen. In Live Before You Die kan je dat vooral goed horen. Soms best wel irritant.
Maar ik kom toch uit op een mooie 4 sterren. Ik denk niet dat het hoger zal worden. Ik vind the Circle vergelijkbaar met het niveau van Bounce, maar helaas geen new jersey, keep the faith en these days (waar ik wel op had gehoopt).

Weer echt een lekker rockplaat om mee te zingen! Heerlijk voor in de auto of als je even energie over heb.
Ik hoorde hem vandaag voor het eerst en hij klinkt echt goed, rocked meteen lekker.
Een stuk beter dan vorige albums van Bon Jovi!