Black Water Rising - Black Water Rising (2009)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The Mirror (4:36)
  2. Brother Go On (2:53)
  3. Hate Machine (4:42)
  4. Black Bleeds Through (3:36)
  5. Blessed (3:07)
  6. No Halos (4:33)
  7. Living Proof (4:55)
  8. Rise (3:55)
  9. The River (5:11)
  10. Sale on Your Soul (3:15)
  11. Burn It Down (5:41)
avatar van james_cameron
Fijne ruige amerikaanse southern rock, meeslepend en lekker heavy. De sound, vooral het heerlijk scheurende gitaarwerk, is prima in orde, net als de songs. De band zal geen originaliteitsprijs winnen (welke band in dit genre wel tegenwoordig), maar dit is een zeer verdienstelijk debuut. Beste song is wat mij betreft het lekker zware The River.

Ozric Spacefolk
Wat een waanzinnig vette plaat. Snoeiharde, loodzware onheilspellende gitaarriffs, brullende zang, zompige bas, beukende drums en gillende wah-wah solo's.

Southern metal/rock met lichte stoner-invloeden. Maar ontzettend swingend.

Ik vergelijk het met gemak met Alabama Thunderpussy en Brand New Sin....

Met name de zang is erg goed. Lekker zwaar maar haalt met gemak de hogere regionen.

Ozric Spacefolk
Na veelvuldig luisteren toch de stem verhoogd.

Er zitten ook de nodige grunge invloeden in. Vergelijk het eens met Alice in Chains of de soloplaten van Jerry Cantrell.

speedy66
Er is een nieuw album opkomst. In de gaten houden.

avatar van legian
Ben hier toch enigszins door verrast.
Lekkere southern hard rock, die bij vlagen wat doet denken aan Audioslave.
favorieten zijn The Mirror, Brother Go On en The River.
3.5*