Tracedawn - Ego Anthem (2009)

Finland
Label: Redhouse

1. Make Amends (4:19)
  2. Part of the Wounded (3:55)
  3. Scum (3:48)
  4. In Your Name (3:56)
  5. Your Way Is Not for Me (4:34)
  6. Dirt Track Speedball (4:21)
  7. Repeating Mistakes (5:03)
  8. Brain Attack (3:50)
  9. The Forsaken (4:42)
avatar van james_cameron
Het debuut was al niet verkeerd, maar dit tweede album overtreft die plaat in ieder opzicht. De songs zijn sterker, dat voorop gesteld. Daarnaast is het geluid van de band een stuk steviger geworden, met meer nadruk op melodieuze death metal, naast de volop aanwezige progressieve elementen. De zang kent meer afwisseling, de gitaarriffs zijn meer memorabel en het tempo is flink opgeschroefd. Weinig op aan te merken. Knap hoe de band avontuurlijke songs weet te schrijven waarin heel veel gebeurt, maar die toch compact en to the point zijn. Prima album.