The Dutchess & The Duke - Sunset / Sunrise (2009)

Label: Hardly Art

1. Hands (3:50)
  2. Scorpio (3:32)
  3. Let It die (2:25)
  4. Living This Life (4:36)
  5. Sunrise / Sunset (3:39)
  6. Never Had a Chance (2:53)
  7. I Don't Feel Anything (2:11)
  8. New Shadow (3:10)
  9. When You Leave My Arms (3:27)
  10. The River (4:11)
avatar van Doc
Doc
Ben erg benieuwd naar dit album.
Het schijnt iets meer ingetogen, en iets minder rauw te zijn dan de eerste.
Ik ken tot nu toe alleen "Hands" via myspace, en dat klinkt alvast veelbelovend.
Hopelijk bereiken ze dit keer een wat groter publiek, ten opzichte van het zwaar ondergewaardeerde debuut.

avatar van Doc
Doc
Bij nadere beluistering blijkt het rauwe randje van het debuut idd wat te zijn verdwenen. Het maakt op Sunset / Sunrise plaats voor een gladder studiogeluid.
Daarnaast is de instrumentatie wat uitgebreid t.o.v. de eerste plaat in de vorm van strijkers en af en toe een piano.
Aan de ene kant vind ik dit jammer omdat The Dutchess & The Duke hierdoor wat aan charme inlevert naar mijn smaak.
Op het debuut was het alsof je met ze om het kampvuur zat mee te genieten.
Deze plaat kent wat meer productie, en daardoor wordt het in zijn geheel wat afstandelijker in mijn beleving.
Aan de andere kant is het ook veelzijdiger geworden dan het debuut, mede door de bredere instrumentatie, maar zeker ook doordat het songmateriaal beter lijkt te zijn dan op het debuut.
Toch overheerst bij mij het gevoel dat ze het met dit songmateriaal beter bij het "oude" geluid hadden kunnen houden. En dat zorgt toch een beetje voor een bittere nasmaak. Het had zo mooi kunnen zijn immers....
Vooralsnog haalt deze het net niet bij het debuut, ondanks sterke nummers als "Hands" en "Sunset / Sunrise".

avatar van OmeWillem
Lekkere plaat van deze band uit Seattle. Dit album heeft een fijne jaren '60 sfeer. Het debuut ken ik niet maar zal ik binnenkort ook opzoeken.

avatar van OmeWillem
Pitchfork zegt dat deze band uit elkaar gaat.