menu

Janis Ian - My Favourites (1980)

mijn stem
3,38 (12)
12 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Folk
Label: CBS

  1. Fly Too High (Written and Recorded for the Motion Picture 'Foxes') (5:07)
  2. Between the Lines (4:03)
  3. Stars (7:10)
  4. Love Is Blind (2:14)
  5. In the Winter (2:13)
  6. At Seventeen (4:41)
  7. Jesse (4:06)
  8. Afternoons (3:14)
  9. Miracle Row - Maria (7:24)
  10. That Grand Illusion (2:48)
  11. The Other Side of the Sun (3:58)
  12. When the Party's Over (2:57)
totale tijdsduur: 49:55
zoeken in:
avatar van FunkStar
3,5
Een erg leuke verzamel LP van Janis Ian uit 1980!

Veel bekende nummers zoals In The Winter, At Seventeen, Jesse, Stars, Love Is Blind, The Other Side Of The Sun en natuurlijk het door Giorgio Moroder geproduceerde Fly Too High!

3,5*

avatar van Dibbel
This Is A Collection Of The Songs From Former Albums That I Think You'll Like Best.
I Hope You Enjoy It!

Schrijft ze op de achterkant van de hoes.

Ja, dat doe ik.
Fijne singer/songwriter softpop, behalve het disconummer en hit Fly Too High (uit de film Foxes) met dat lekkere trompetje erin. En ja, die is ook fijn.
Misschien ken je hier meer nummers van, dan je weet.
The Other Side Of The Sun, Jesse, Love is Blind (ook gecoverd door onze Lucifer), In The Winter en At Seventeen zijn mooi.
The Other Side Of The Sun werd ook nog een klein hitje in Nederland.

Dit gaat denk ik wel 4 sterren worden.
Op vinyl, in nieuwstaat, Hollandse persing.

avatar van Bartjeking
3,5
Leuk feitje; de foto van die sterren op de achtergrond zijn gemaakt door een telescoop in Utrecht. Als ik de credits mag geloven, en die geloof ik.

avatar van gaucho
4,0
Deze heb ik ook nog. Was na de twee hitsingles van eind jaren zeventig (en haar 'signature song' At secventeen kende ik toen ook al) mijn eerste uitgebreidere kennismaking met Janis Ian. Ik heb later aardig wat van haar reguliere albums op CD aangeschaft, en ook op LP, in de periode dat je dit soort albums voor een habbekrats in tweedehands platenzaken en kringloopwinkels kon vinden (dat kan volgens mij nog steeds trouwens).

Een klein beetje overbodig is deze plaat daardoor wel geworden, al was het maar omdat er later verscheidene uitgebreidere verzamelaars op CD verschenen. Maar als introductie voldeed hij destijds prima, en kan voor een nieuwkomer ook nu nog als zodanig fungeren. Want ondanks zijn beperktheid staan haar meest 'klassieke' nummers uit haar CBS-jaren hier wel op.

At seventeen, Fly too high en (bij ons in Nederland) The other side of the sun zijn de gekende hitsingles, maar In the winter (in het Nederlands gecoverd door Rob de Nijs), Love is blind (inderdaad, ook bekend van Margriet Eshuijs & Lucifer), Jesse (ken ik ook in de versie van Roberta Flack), Between the lines, Stars en Miracle row zijn ook pareltjes die haar songschrijverschap bewijzen. Daarnaast heeft Janis een loepzuivere en gevoelige stem, die vooral in rustige nummers heel mooi uit de verf komt.

Eind jaren zeventig, ten tijde van haar hitsingles, was ze in Nederland korte tijd heel populair, en ze heeft hier jarenlang relatief veel getoerd, waarbij ik haar ook twee keer 'live' heb mogen zien. Uit die tijd stamt deze verzamelaar dan ook, die volgens mij speciaal voor de Nederlandse markt is samengesteld en die hier bijzonder goed verkocht. Ze is tegenwoordig een beetje vergeten, al maakt ze nog steeds platen. Deze collectie toont echter aan dat haar werk een blijvertje is.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:16 uur

geplaatst: vandaag om 03:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.