Bush - The Science of Things (1999)

Label: Universal

1. Warm Machine (4:29)
  2. Jesus Online (3:46)
  3. The Chemicals Between Us (3:38)
  4. English Fire (3:33)
  5. Space Travel (4:47)
  6. 40 Miles from the Sun (3:41)
  7. Prizefighter (3:48)
  8. The Disease of the Dancing Cats (4:03)
  9. Altered States (4:13)
  10. Dead Meat (4:18)
  11. Letting the Cables Sleep (4:38)
  12. Mind Charger (4:50)
  13. Homebody * (4:20)
Wat een heerlijk nummer die Chemicals Between Us. Maar is een keer het hele album luisteren

avatar van Yak
Yak
Heeft Bush inmiddels nog niet zijn bandnaam veranderd?

avatar van Zachary Glass
0,5
Er zijn een paar dingen die een mens een mespunt geluk kunnen bezorgen: een lachend meisje op de trein, een lachend meisje op een fiets, een lachend meisje in een cabriolet ... en bovenal The Science of Things van Bush.

Ja, die cd van Bush dient zich uitermate om de klonters Moet ik dit werkelijk aanhoren?-frustraties van mij af te schudden. Bush is de luis en ik ben de hond. Zeg nu zelf: een hond blaft toch veel vrolijker zijn omgeving tegemoet wanneer de luis weg is? Welnu, u begrijpt mijn geluk

Getoonladderd onverdund mannenleed, dat is de niche van Bush. Het is de blues van de rietgalm, zeg maar

Ik hoor een verdorde potpourri van would-be Pixies & Jesus Lizard, gespeeld met de attaque van een Japanse garnaalvisser wiens boot zopas werd opgeslokt door een zeestorm.

En die titels ... The Disease of the Dancing Cats ... ik bedoel: een abstractie is leuk, maar dit is verdomd pretentieus gewauwel. Voor hetzelfde had-ie een nummer op de plaat gekeild onder de titel I am aching under the movement of the green pea.

Sommige muzikanten hebben niets nodig om alles te zeggen. Rossdale gebruikt alles om niets te zeggen. Wat kan ik zeggen? Het is een rare wereld, en er wandelen penguïns op de zuidpool

avatar van EmDee
De blues van de rietgalm

zeer goed album

Inderdaad. Letting the Cables Sleep in het bijzonder is een topper!

avatar van marco straaten
The chemicals between us vind ik echt een geweldig nummer

vanaf dit album ben ik echt geïnteresseerd geraakt in Bush, de vorige twee albums "plakten" niet (buiten hun hits zoals het fantastische "everything zen" en het swingende "machinehead"), terwijl laatste twee albums regelmatig in mijn cd speler terrecht komen!

dit album bevat doorlopend goede songs met als uitschieters "warm machine", het ingetogen "letting the cables sleep" en uiteraard "chemicals between us"

ik geef dit album 3,5

avatar van Joy4ever
Absoluut de beste cd van Bush. Er staan een paar bijzonder sterke nummers op.

Feeder
Ik vind dit eigenlijk de minste van bush (maar het is wel een goed album).

Feeder schreef:
Ik vind dit eigenlijk de minste van bush (maar het is wel een goed album).

Feeder, wat zeg je nou? Zelfs de heren critici gingen bijna om na deze Science of Things! Maar uiteraard: smaken verschillen

Feeder
Ik zeg toch dat ik het nog steeds een goed album vind?
Jantje is een heel klein beetje fan van Bush weet je
En inderdaad smaken verschillen, hun sterkste twee albums zijn in mijn oogjes Sixteen stone en Razorblade suitcase.

Sterkste songs : swim, bomb, glycerine, straight no chaser, cold contagious, bonedriven, Warm machine , The people that we love, land of the living, hurricane en het prachtige Float (een waardige afsluiter van de laatste Bush cd)

avatar van himpie
Een na beste album van Bush wat mij betreft. Alleen Sixteen Stone blijft natuurlijk beter. 3,5*

Feeder
Razorblade suitcase vind ik anders ook wel een héél stuk beter.

Feeder
Wat is dat toch tussen Bush en mij ? Ook al moet ik toegeven dat de teksten niet altijd fantastisch zijn. Sterker nog, het lijkt er vaak heel sterk op dat de woorden gewoon lukraak bij elkaar gesmeten zijn. En toch lijken ze echt iets te betekenen voor mij. Het valt me moeilijk om het uit te leggen. Hmmm...

Je moet er gewoon van houden zeker ? Gavin z'n stem is ook wel een klein stukje magie voor mij. Sixteen stone blijft uiteraard de beste cd van Bush maar deze plaat heeft nu toch ook al m'n hart veroverd.

Feeder schreef:

Ik deel je verhaal Feeder. Bush is eigenlijk een hele rare band. Kwam als Engelse tegenhanger van Nirvana en Pearl Jam. Ik heb ze live nog gezien in Ahoy nav the Razorblade Suitcase Tour in 1997. Zelf vind ik deze Science of Things de beste. Gavin had relatieproblemen en kwam toen met dit album aanzetten. En ja, meestal levert dat de beste albums op. Ook ik denk af en toe: waar heeft Gavin het over maar dan volgt er alweer snel een pakkend refrein die wel voor zich spreekt. Ik vind het een prima band die een paar briljante nummers heeft gemaakt.

Feeder
Nee nee nee, ik blijf er heilig van overtuigd dat dit het minste album is van Bush. Die pakkende refreinen, daarin geef ik je niet helemaal gelijk. Het gebeurt vaak dat ik de refreinen net het minste vind aan de songs. Muzikaal bevalt deze band me heel sterk, misschien is dat de reden waarom ik the science of things minder vind. Het is net wat minder rauw, het neigt naar het elektronische.

Joy, kunnen we het er tenminste over eens zijn dat dit de lelijkste hoes is van Bush ?

avatar van Joy4ever
Smaken verschillen Feeder. Het spijt me om te zeggen maar ook de hoes vind ik de mooiste. Ik heb gewoon een erg goed gevoel bij deze Science of Things. Zijn we het er wel over eens dat dit het meest volwassen album van Bush is Feeder?

Feeder
Kan je bij Bush eigenlijk wel praten over volwassen albums ?

Nee, je hebt wel gelijk, samen met Golden state is dit album het meest volwassen. Wat ik wel met 100% zekerheid kan zeggen is dat deze plaat de meest ontoegankelijke is van Bush. Somehow heb ik het gevoel dat ik nog niet alles ontdekt heb op deze plaat. Dus wie weet, misschien wordt het op en dag ook nog mijn favoriete album van Bush. Deze science of things vormt ook wel een beter geheel dan Sixteen stone en Razorblade suitcase.

Toch wel een leuk cd'tje hoor

FatBottomedGirl
Ik weet niet of dit de juiste plek en tijdstip is om er voor uit te komen... Maar eh, Bush heeft wellicht de meest perfecte rockmuziek voor mij gemaakt.

Ik heb ze alleen te laat ontdekt: Rock Werchter 2002. Fantastisch, elke cd van voor tot achter. TSoT krijgt nog even de voorkeur vanwege Letting The Cables Sleep.

avatar van mjoewsick
40 miles from the sun, geweldig nummer

Mijn favoriet van deze plaat, samen met Warm Machine en natuurlijk Letting the Cables Sleep.

avatar van Joy4ever
En Mindchanger niet te vergeten! "It's so hard to let you go"

Jesus Online niet vergeten, vind ik ook een geweldig nummer. Mijn favoriete plaat van Bush samen met Sixteen Stone.

avatar van marco straaten
Ik ga toch voor Warm machine en Chemicals between us

Geef mij maar Letting the Cables Sleep

avatar van Dying Atheist
zeer teleurstellend album, na de twee vorige. Heb mijn best gedaan om het te leren appreciëren, maar het lukt niet. op enkele nummers na vind ik er niets aan. 40 Miles from the Sun is niet eens origineel van Bush ...

avatar van LucM
1,0
Laat ik eerlijk zijn : Bush en meer bepaald dit album kan mij gestolen worden. De teksten suggereren diepgang maar blijken zo plat als een dubbeltje en de (over)productie kan tenslotte niet verbergen dat Bush nauwelijks degelijke songs kan brengen en ik heb nu eenmaal een hekel aan muziek dat meer pretendeert dan het is.
Deze band wordt vaak vergeleken met Nirvana, maar Nirvana klinkt eerlijk en bezield met pakkende melodieën. Bush brengt hier in grunge verpakte lucht of zoals Zachary Glass perfect omschrijft 'pretentieus gewauwel'.

avatar van rubuh
Ik sluit mij aan bij de minder positieve reacties. Typisch zo'n kutplaat die ik door herinneringen uit mijn pubertijd nog wel aan zou kunnen horen, maar er voor kies dit niet te doen.

Ik moest weer aan deze plaat denken, en dan geloof ik vooral aan Letting the Cables Sleep, doordat ik Clothes of Sand van Nick Drake hoorde. Als dit inderdaad een ripoff van dat liedje is, hebben ze dat mooi kut gedaan dan. Iemand die diezelfde link legt?

avatar van freakey
Dying Atheist schreef:

Maar wel 4*?

Ik was vroeger ook zo'n snob die niks van Bush moest hebben. Nadat ik voor nog geen tientje alle 4 de cd's op de kop heb kunnen tikken moet ik hier echt hard van terug komen.... niks nie mis mee Bush, alle platen kennen enkele meer dan rake songs.... deze van de week dus op Lowlands gekocht voor € 3,--, prima plaat weer...